En ny Players Lounge blev introduceret ved dette års VICTOR UDM, og ved VICTOR DMU blev der allerede høstet gode erfaringer af første udgave i Nyborg.

 

Både ungdommens bredde- og elitespillere kom i aktion i april, hvor der over tre uger blev afholdt store ungdomsmesterskaber.

Først var det VICTOR DMU fra 5.- 7. april, som for første gang blev afholdt i Nyborg, og hvor der var over 1500 deltagende spillere. Weekenden efter var det elitespillerne i ungdomsrækkerne til at kæmpe om DM-trofæet ved VICTOR UDM. Her deltog over 300 spillere. Sidste trin i tretrinsraketten af ungdomsmesterskaber var VICTOR DMU hold, hvor over 1700 spillere deltog fra 20.- 21. april.

Læs også: Se alle vinderne fra VICTOR UDM 2024 her

Samlet var der nogle gode læringer fra de tre ungdomsmesterskaber, mener Badminton Danmarks eventchef, Brian Moesgaard.

– Det er fantastisk, at vi med disse geografisk tværgående mesterskaber både skaber rammen om noget særligt socialt og også konkurrencemæssigt, hvor man møder andre end dem, man plejer til de mere lokale turneringer. Hertil skaber vi også rammen om fællesskaber på tværs af årgange, hvilket er meget værd. Til VICTOR UDM byggede vi videre på de gode erfaringer i Brøndby Hallen, og i år havde vi introduceret en Players Lounge kun for spillerne, som blev modtaget godt. Til VICTOR DMU blev der knoklet til den store guldmedalje, og vi har allerede gjort os gode erfaringer i år et i Nyborg, som vi kan bruge til at styrke oplevelsen endnu mere de kommende år. Tak for samarbejdet generelt til de lokale arrangørklubber, og godt gået til Badminton Danmarks eget relativt nysammensatte eventteam, siger Moesgaard.

 

Vanen tro blev der uddelt hæderfulde priser ved VICTOR UDM:

Årets Spiller i U13: Marvin Jakob Galan Mogensen, Jernløse

Årets Spiller i U15: Julie Søgaard, Kolding BK

Årets Spiller i U17: Ida Nissen Nielsen, Viby J

Årets Spiller i U19: William Bøgebjerg, Greve

Badminton Danmarks Talentpris: Martin Røjkjær, Aalborg Triton/Brønderslev Badminton Club

(Badminton Danmarks talentpris går til en talenttræner, en cheftræner, en sportschef, en ildsjæl i en forening eller en anden, som i løbet af det/de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton.)