Badmintonphoto

Verdenseliten i badminton har i denne uge været samlet i Jakarta i Indonesien, hvor super 1000-turneringen Indonesia Open spilles i den legendariske arena, Istora Senyan, foran tusindvis af fans. Både Kim Astrup/Anders Skaarup og Anders Antonsen havde formået at spille sig frem til semifinalerne.

De første danskere på banen var herredoublen med Kim Astrup/Anders Skaarup, der skulle møde verdens nr. 2, kinesiske Liang Wei Keng/Wang Chang. Danskerne gik ind til semifinalen med en kvartfinalesejr over hjemmebaneparret, Fikri/Maulana, i bagagen, efter de slog indoneserne i en dramatisk kamp, der endte 23-21 i tredje sæt.

Helt så meget spænding var der dog ikke i dagens semifinale. Kineserne kom godt fra start og var foran med 11-5 ved opholdet i første sæt. Det lykkedes aldrig rigtig danskerne at komme tilbage i sættet, som de tabte med 13-21.

Vil du se verdensstjernerne i aktion? Klik her for at tilgå billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024

I starten af andet sæt havde danskerne dog mere momentum med sig, og det blev afspejlet i en 3-0 føring. Denne formåede de dog ikke at holde fast i, og også i andet sæt måtte danskerne se sig overmatchet, idet de tabte med 15-21.

– Kim og Anders så udbrændte og trætte ud og havde svært ved at overskue kampen. Da vi ikke kommer igennem på de første smash, ser det ud til, at de mister modet. Det blev en sen og hård kamp i går, både mentalt og fysisk, og det er tre lange og hårde uger, der sidder i Kim og Anders, hvor de er nået langt, lød det fra landstræneren med ansvaret for herredoublekategorien, Thomas Stavngaard.

For Kim Astrup/Anders Skaarups vedkommende markerede nederlaget dermed afslutningen på tre uger i Asien, hvor det er blevet til to semifinaler og en sejr. Med disse resultater er det lykkes parret at kravle op i top-4 på verdensranglisten og dermed sikre sig en OL-seedning.

–  Vi tog herud (til Asien, red.) for at se, om vi kunne sikre en OL-seedning, og den har vi sikret, allerede inden vi startede på den her turnering. Det har været et kæmpe mål for os, og det har de gjort superflot. Så stor cadeau til Kim og Anders, sagde landstræner Thomas Stavngaard.

Læs også: To danske titlen ved Malaysia Masters: – Det er meget fortjent

Den næste dansker på banen var verdens nr. 5, Anders Antonsen, som fik thailandsk modstand i form af verdens nr. 8, Kunlavut Vitidsarn, der i sommers blev verdensmester i Royal Arena i København.

Kampen begyndte helt lige, og de to spillere fulgtes ad frem til 13-13 i første sæt. Herfra lykkedes det dog danskeren at trække fra, og Antonsen sikrede sig sættet med 21-15.

Andet sæt blev igen en tæt affære, hvor de to spillere skiftedes til at være foran med et par point. Helt lige var det også ved 19-19, da sættet skulle afgøres. Sættet sluttede dramatisk med, at Antonsen kastede sig efter en bold oppe ved nettet – som han desværre ikke nåede, hvormed han tabte sættet med 19-21.

Dermed havde kampen også rundet en times spil, men der resterede stadig et tredje og afgørende sæt. Her lykkedes det danskeren hurtigt at spille sig foran samt at bevare denne føring resten af sættet, inden han – med lidt hjælp fra thailænderen i form af en bold i nettet og en anden, der blev for lang – vandt sættet med 21-11.

Læs også: En flot dansk uge i Singapore nåede sit endeligt lørdag: Vanvittigt flot uge

I morgen møder Anders Antonsen kinesiske Shi Yuqi i finalen ved Indonesia Open. Du kan følge med på TV2 Sport og TV2 Play, hvor Antonsen går på banen ca. kl. 10 dansk tid.

Se programmet her.