Badmintonphoto

Udover de syv danske spillere er også de to danske dommere, Jacob Syndberg og Henrik Boas, udtaget til OL i Paris. – Det er et kæmpe skulderklap til vores danske dommerstand, at vi rent faktisk kan producere dommere, der kan være med i den absolutte top, siger Jacob Syndberg.

Når badmintonturneringen ved OL i Paris løber af stablen fra på lørdag, er det ikke kun de syv spillere, men også to af landets dygtigste dommere, Jacob Syndberg og Henrik Boas, der skal repræsentere de danske farver. De er udtaget blandt de 26 dommere, der skal dømme til OL, og for de to er udtagelsen en stor ære og et kæmpe klap på skulderen for deres dommermæssige præstationer.

– Ligesom for spillerne, så er OL for os et kæmpestort mål i ens dommerkarriere. OL er en af de største turneringer, det er kun hvert fjerde år, og vi er en lille skare, der skal afsted, så der er langt mere på spil. Så det at blive udvalgt er for os et kæmpe klap på skulderen, lyder det fra Jacob Syndberg.

For Henrik Boas’ vedkommende er det første gang, at han skal dømme til OL.

– Det bliver vildt spændende. Det er en drøm, der går i opfyldelse at få lov til at være med til den største idrætsbegivenhed i verden, siger Henrik Boas.

Læs også: Danske dommere klar til VM i Royal Arena: – Jeg har drømt om det her siden 2014

Jacob Syndberg har før dømt til OL, da han var dommer ved OL i Tokyo. Dette OL var dog, som mange nok husker, i høj grad præget af coronarestriktioner, og han forventer derfor en helt anderledes oplevelse denne gang.

– Det, jeg glæder mig allermest til, er det, jeg kalder et åbent OL. Jeg glæder mig til tilskuere i hallen, til stemning og til bare at se en masse atleter, fans og officials, der går frit rundt i Paris til forskellige sportsgrene. I Tokyo var vi i perioder fysisk låst inde på vores værelser og blev COVID-testet konstant. Der var ingen tilskuere i hallen eller noget som helst andet, så det var en meget anderledes oplevelse. Så jeg glæder mig til et OL med fuld stemning, og det gør helt sikkert oplevelsen endnu større.

Både Boas og Syndberg er BWF-certificerede, erfarne dommere, som blandt andet har dømt til VM på hjemmebane i Royal Arena. Denne oplevelse kommer dog primært til at adskille sig på setuppet udenom.

– Jeg synes allerede, at jeg kan fornemme på diverse møder, at alt det uden om bliver væsentligt anderledes. Så jeg tror, at hele setuppet bliver anderledes, men det badmintonmæssige bliver forhåbentligt det, jeg kender og finder tryghed i, lyder det fra Henrik Boas.

Læs også: Danmark får sin første semiprofessionelle internationale dommer

At være dommer ved OL er ikke kun en personlig bedrift for Syndberg og Boas, men også en anerkendelse af dansk badmintons dommerstandard på verdensplan.

– Vi er to danske dommere, der er udtaget til at skulle dømme til OL, hvor det normalt kun er én fra hvert land, der kommer med. At vi er to, der kan repræsentere og vise, at dansk badmintons dommerstandard er til at komme med til de helt store turneringer, betyder virkelig meget – også for vores unge dommerkollegaer, som er på vej op, der kan se, at der er muligheder for, at danskere også kan være med helt i toppen. Det er igen et skulderklap til vores danske dommerstand, at vi rent faktisk kan producere dommere, der kan være med i den absolutte top, siger Jacob Syndberg.

– Det er selvfølgelig kæmpestort, at vi som lille nation får lov at blive repræsenteret. Det er der ingen garantier for, selv om vi er en stor badmintonnation. Så det er fedt, at vi som lille nation bliver anerkendt for at have gode dommere, følger Henrik Boas op.

Læs også: Drømmer du om at blive dommer? Sådan tilmelder du dig

Vi glæder os til at følge både vores dygtige dommere og spillere til OL i Paris.