Henrik Boas servedommer
Badmintonphoto

Danske dommere klar til VM i Royal Arena: – Jeg har drømt om det her siden 2014

July 13, 2023 07:00 Skrevet af

Udover at 16 spillere er udtaget til VM for individuelle på hjemmebane i København, så kan de mange tilskuere i Royal Arena også få glæden af hele ni danske dommere.

 

På sedlen over de i alt 24 dommer, der skal være med til, at VM forløber efter reglerne, finder man navnene på ni danske dommere. Her er dommerne en blanding af BWF-dommere, rutinerede internationale dommere, og for et par stykker er det deres aller første gang til et VM.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Caroline Worm og Michael Glasdam skal have deres førstegangsoplevelse med VM til august, og det er en oplevelse, de begge har set meget frem til. De er begge dommere på BE-niveau, og for Glasdam er det en drøm, der går i opfyldelse.

– Det er jo kæmpestort. Jeg har drømt om det her siden, at jeg var frivillig til VM tilbage i 2014, så det var et mål, jeg satte mig dengang, og som jeg nu har nået, og det er bare kæmpestort.

– Jeg ser frem til at blive prøvet af på det aller højeste niveau og blive testet for at se om mine evner rækker til at være med. Det er selvfølgelig badmintonkampe ligesom så mange andre, men der kommer til at være lidt ekstra kriller i maven denne her gang, fortæller Glasdam.

For Caroline Worm var det en stor overraskelse, at hun blev udtaget, da det først var en milepæl, hun havde regnet med at skulle nå om fem år.

Det betyder virkelig meget, fordi det også er en form for anerkendelse, at jeg gør et godt stykke arbejde. Udover at jeg er ung, og det klart er min karrieres højdepunkt, så er vi også virkelig få kvinder, så det betyder virkelig meget for mig at få lov til at vise det frem, at kvinder også dur på højere niveauer.

Læs også: Har købt VVIP-billetter til kammeraterne: – En fed pakke, der er lavet

Henrik Boas er BWF-dommer og har dømt mange store turneringer, og sidste gang han dømte VM var tilbage i 2014 i Ballerup. Boas er særlig spændt på, hvordan det danske setup kommer til at være, og hvordan de danske spillere klarer sig på hjemmebane.

– Jeg glæder mig til at se det danske setup i en kæmpe arena, og jeg glæder mig til at se, hvordan Danmark evner at præsentere vores sport. Jeg glæder mig også til at se, hvordan danskerne klarer sig, kan Viktor Axelsen vinde igen, og hvad med de andre kategorier, det bliver rigtig spændende at følge med i.

– Jeg håber selvfølgelig også at få nogle gode kampe, det kunne være sjovt at få nogle kampe med nogle af de andre danske dommere. Vi taler tit om, hvordan man skal dømme, så at sidde sammen i en situation og opleve det i en ren dansk dommerbesætning på nogle af de store kampe, det kunne være sjovt, siger Boas.

Læs også: Reglementsændringer til 2023/2024-sæsonen

Foruden Caroline, Michael og Henrik er de seks resterende danske dommere:

Michael Stehr

Poul Bøgebjerg

Bjarne Jørgensen

Erik Kirt

Kristian Hedelund

Jacob Syndberg

 Tags: , ,
Kategori: , , ,