Kenneth Jonassen stopper som cheflandstræner

af | sep 2, 2024

Efter 11 år som landstræner i Badminton Danmark – heraf de seneste 8 år som cheflandstræner – har Kenneth Jonassen ønsket at stoppe som landstræner, når hans kontrakt udløber ved årsskiftet.

De danske badmintonlandsholdsspillere på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby skal have ny cheflandstræner.

Kenneth Jonassen har truffet beslutningen om at stoppe, når hans kontrakt udløber ved udgangen af 2024.

– Det har været en kæmpe ære og et privilegie at stå i spidsen for de danske landsholdsspillere igennem de sidste otte år. Jeg har givet alt for at opnå succes sammen med mine gode trænerkollegaer og spillerne, og jeg er utrolig stolt over de resultater, vi har opnået sammen i perioden. Jeg har været utrolig glad for min tid som landstræner i Badminton Danmark og samarbejdet med spillerne, mine trænerkollegaer og sportschef. Men jobbet som cheflandstræner er også meget krævende, og jeg kan mærke, at tiden er kommet til at give stafetten videre til et nyt ansigt, som kan videreføre det fantastiske projekt, som dansk elitebadminton er, siger den nuværende cheflandstræner.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR Denmark Open 2024 her

Kenneth Jonassen er den længst siddende og mest succesfulde danske badmintonlandstræner nogensinde og kan se tilbage på en perlerække af flotte resultater. I sin tid som landstræner har han blandt andet coachet spillere, som har vundet OL-guld, VM-guld, OL-sølv og VM-sølv samt medaljer ved utallige åbne turneringer. Endelig var han en del af trænerteamet, som vandt det historiske Thomas Cup (VM for herrehold) i 2016.

Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, hylder Kenneth Jonassen for sin tid som cheflandstræner.

– Kenneths ’medaljesæt’ og resultatliste er uhørt imponerende, og han er en af de mest succesfulde badmintontrænere nogensinde – også i et internationalt perspektiv. Han har ydet en kæmpe præstation som cheflandstræner og udviklet dansk elitebadminton på en lang række områder, og han har en kæmpe andel i, at Danmark stadig kan bide skeer med de allerstørste nationer i verden. Hans dedikation, professionalisme og vidensniveau er i absolut verdensklasse, siger Jens Meibom og fortsætter:

– Det er en trænerlegende, vi skal sige farvel til, og vi kommer virkelig til at savne ham, når han stopper ved årsskiftet. Men jeg ved også, hvor hårdt jobbet som cheflandstræner er, og derfor har jeg fuld forståelse for hans beslutning – han har virkelig givet alt for dansk badminton. Vi har fortsat et meget stærkt trænerteam på NETC, og jeg vil nu starte processen med at finde en afløser for Kenneth og sammensætte det nye team. Vi har stadig Kenneth hos os i fire måneder endnu, men det er selvsagt en meget vigtig position, vi skal besætte, og derfor vil jeg også være grundig og søge masser af sparring, inden jeg træffer den endelige afgørelse, understreger Jens Meibom.

Kontakt:

Elite- og sportschef, Jens Meibom

Tlf: 40272326

Cheflandstræner Kenneth Jonassen

Tlf: 21735053