Lokalopgør, storsejre og stjerner fra ind- og udland prægede første runde af Badmintonligaen 2024/2025

af | sep 3, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Der var lagt i ovnen til et brag af en åbning af den nye sæson i Danmarks bedste badmintonrække, og de mange dygtige kombattanter ude i klubberne skuffede ikke.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR Denmark Open 2024 her

Skovshoved – Gentofte: 7-2

De to traditionsrige klubber fra Gentofte Kommune nord for København stod nok engang over for hinanden, da de tørnede sammen i et slags forstads-derby et par rækker fra vandet på Krøyersvej. Her huserer sidste års VICTOR Ligafinale-deltagerne fra Skovshoved, og deres 2024/2025 kampagne skulle vise sig at starte forholdsvis gnidningsfrit. 

Skovshoved kommer godt fra land på hjemmebane mod bysbørnene fra Gentofte. En solid sejr på 7-2 sikrer klubben fra den københavnske forstad et godt udgangspunkt. Sejren kom i hus blandt andet på baggrund af flot spil fra Benedicte Sillassen, der overbevisende slog Marie Vischovich i to sæt med cifrene: 21-9, 21-8.

Værløse – Vendsyssel: 2-7

Lidt længere vest for Øresund holder den københavnske forstadsklub Værløse til, og de skulle her til aften tage imod sidste års semifinalister fra det nordjyske. Det var to stjernespækkede mandskaber med landholdsspillere, fremtidige stjerner og udenlandske profiler, der tirsdag aften gav de fremmødte i Værløsehallerne en opvisning i god badminton. 

Det blev en succesfuld tur til hovedstadsområdet for vendelboerne, der kunne rejse fra Værløse med en overbevisende sejr på 7-2. Sejren kom i hus blandt andet qua Alexandra Bøjes nye hollandske makker Robin Tabeling, der vandt både i mixeddouble med franske Delphine Delrue og i herredouble med den tidligere landsholdsspiller Victor Svendsen. 


Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

RSL Odense OBK – Højbjerg Via/Biler: 3-6

Sidste års vindere af Badmintonligaen fra Højbjerg Via/Biler er taget fra det aarhusianske mod Fyn, hvor de i OBK-hallen tirsdag aften krydsede klinger med RSL Odense OBK. 

Højbjerg Via/Biler starter 2024/2025 sæsonen, som de sluttede den forgangne, da de tog en flot udebane sejr i Odense. Aarhus-klubben kunne tage fra Odense med en flot 6-3 sejr, som blandt andet kom i hus på flot spil af Anders Skaarup/Jakob Houe, der var ude i en intens kamp i tre sæt mod Phillip Kryger Boe/Christian Faust Kjær. Her vandt Højbjerg-doublen 11-21, 21-17, 21-18. 

Læs også: Oprykker klar til kamp: – Håber vi kan drille nogle af de andre hold

Aalborg Triton – Team Skælskør-Slagelse: 0-9

De talentfulde oprykkere fra Aalborg Triton skulle for første gang i år prøve kræfter med Badmintonligaen, og overfor dem stod en vanskelig modstander i sidste års semifinalister fra Team Skælskør-Slagelse. 

Det stjernespækkede Team Skælskør-Slagelse viste sig også at blive for stor en mundfuld for de nordjyske oprykkere. De to olympiske singlespillere Mia Blichfeldt og Toma Junior Popov tog blandt andre hver en sejr over henholdsvis den talentfulde ungdomslandsholdsspiller Kajsa Van Dalm og den nytilkomne brasilianske herresingle Ygor Coelho på vej mod en sikker 9-0 sejr til Team Skælskør-Slagelse. 

Den flotte sejr sender Team Skælskør-Slagelse til tops i Badmintonligaen efter sæsonens første runde. 

Klik her for at se stillingen i Badmintonligaen

Solrød Strand – Hvidovre: 4-5

Aftenens sene kamp stod mellem de to sjællandske klubber. De to traditionsrige klubber fra Djævleøen endte begge midt i tabellen i sidste sæson med Hvidovre på en sjetteplads og Solrød Strand på en syvende. 

Opgøret skulle vise sig at leve op til, hvad der på forhånd lignede et jævnbyrdigt udgangspunkt. Hvidovre endte med at hive en snæver sejr på 5-4 hjem til den københavnske vestegn, blandt andet ved hjælp af en flot sejr i tre sæt til Anna Siess Ryberg over Frederikke Lund.

Klik her for det fulde overblik over aftenens kampe