Overlegne sejre og nervepirrende holdkampe i anden runde i Badmintonligaen

af | sep 5, 2024

Foto: Allan Høgholm

Foto: Allan Høgholm

Flere hold skulle forsøge at bygge videre på tirsdagens gode sæsonstart, mens andre skulle søge genrejsning i, hvad der skulle vise sig at blive en uhyre spændende anden runde i Badmintonligaen.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Hvidovre – Skovshoved: 4-5

De to københavnske forstadsklubber lagde begge fornuftigt ud med deres respektive sejre i første runde. Skovshoved pillede pynten af deres bysbørn fra Gentofte, mens Hvidovre tog en smal sejr over Solrød Strand. Nu skulle begge hold forsøge at fortsætte sejrsstimen og forblive ubesejret i den spæde sæson. 

Aftenens mest spændende kamp fandt sted på den københavnske vestegn torsdag aften. De to hold fra hovedstaden var meget jævnbyrdige, og holdkampen måtte afgøres i sidste kamp mellem landsholdsspiller Rasmus Gemke og landsholdslegenden Hans-Kristian Vittinghus. De to dygtige herresingler måtte i denne holdkamps ånd afgøre, hvem der kunne kalde sig sejrherre af anden runde opgøret i tre sæt. Det blev Gemke, der trak det længste strå, og landsholdsspilleren sikrede dermed Skovshoved anden sejr i streg. 

Læs også: Lokalopgør, storsejre og stjerner fra ind- og udland prægede første runde

Gentofte – Solrød Strand: 3-6.

Udgangspunktet for de to sjællandske hold er noget simpelt: vende nederlag i tirsdags til sejr torsdag aften. Gentofte kan nyde godt af en meget kort rejse, måske med bus 21, hjem fra Krøyersvej efter nederlaget til Skovshoved i tirsdags, mens Solrød Strand er kørt en lille time nordpå for at rejse sig ovenpå det snævre nederlag til Hvidovre.

Solrød Strand drog til hovedstaden og tog en udadtil overbevisende sejr i anden runde af Badmintonligaen. Solrøds Strands stjernespækkede mandskab mødte dog stor modstand i Gentofte, hvor hele tre kampe måtte afgøres i tre sæt, og Gentofte derudover tog tre flotte velspillede kampe. Sejren kom i hus blandt andet ved godt spil af landsholdsduoen bestående af Alexandra Bøje og nytilkomne Frederik Søgaard, der sammen slog Rasmus Prasz Espersen/Christine Busch i tre intense sæt med cifrene: 15-21, 21-19, 21-10. 

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Højbjerg Via/Biler – Aalborg Triton: 9-0

Aalborgenserne fik ørene i maskinen i deres liga-debut mod Team Skælskør-Slagelse, og i aften bliver modstanden ikke mindre, når de tørner sammen med sidste års mestre fra Højbjerg. Aarhus-klubben har ambitioner om igen at hæve trofæet, og et skridt på vejen er at besejre oprykkerne i sæsonens første hjemmekamp. 

Det er en hård start på tilværelsen i Danmarks bedste badmintonliga Aalborg Triton har fået. De forsvarende mestre fra Højbjerg Via/Biler efterlod ikke megen spænding i NES Arena, hvor de vandt samtlige kampe tilmed alle i to sæt. En af de flotte sejre kom i hus efter en overbevisende præstation fra Mads Vestergaard/Emma Irring Braüner, da de slog Tommy Sørensen/Gry Uhrenholt Hermansen med cifrene: 21-11, 21-9. 


Her kan du få overblikket over kampene i grundspillet

Team Skælskør-Slagelse – Værløse: 7-2

TSS kunne næppe have fået en bedre start på sæsonen, da de overlegent besejrede oprykkerne fra Aalborg med hele 9–0 på udebane. Nu åbner sidste års semifinalister hjemmebanen Skælskør Badminton Center for første gang i år, og her møder de Værløse. Værløse måtte se sig slået 2-7 af Vendsyssel i første runde, og skal her til aften jagte sæsonens første sejr på udebane i Sydvestsjælland. 

Team Skælskør Slagelse fortsætter det flotte spil fra første runde og vinder overbevisende årets første hjemmekamp. Værløse bed fra sig og vandt to kampe, men de mange stjerner fra ind- og udland blev for stor en mundfuld for forstadsklubben. En af de sejrende TSS-spillere var Rachel Darragh fra Irland, der slog Signe Schulz Terp-Nielsen i to sæt 21-8, 21-11. 

Læs også: Appelinstans stadfæster: TSS-afbud skadede badmintonsporten

Vendsyssel – RSL Odense OBK: 7-2

De nordjyske semifinalister fra foråret er igen i år en kandidat til at løfte det ombejlede trofæ i maj måned ved VICTOR Ligafinalen, men inden da skal de forsøge at besejre de besøgende fynboer fra RSL Odense OBK i sæsonens første hjemmekamp i Skagen. Nordjyderne åbnede sejrskontoen på fornem vis med en tur til hovedstadsområdet, hvor de slog Værløse med 7-2 i første runde. RSL Odense OBK måtte derimod se sig slået 3-6 af sidste års mestre fra Højbjerg. 

Nordjyderne lægger yderligere på den gode sæsonstart med en flot 7-2 sejr hjemme mod RSL Odense OBK. Sidste års semifinalister viste endnu engang forrygende spil, blandt andet fra tidligere landsholdsspiller Victor Svendsen, der slog Søren Hald i to sæt med cifrene: 21-8, 21-12. 

Aftenens resultater ændrer ikke ved førstepladsen, som Team Skælskør-Slagelse fortsat sidder på.

Klik her for at se stillingen i Badmintonligaen