Finaledag ved U15 EM: Tre gange sølv til de danske doublespillere

af | sep 14, 2024

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard

Efter den sidste dag ved U15 EM, som bød på både semifinaler og finaler, kan danskerne drage hjem fra Polen med tre flotte sølvmedaljer i bagagen. 

De unge danske badmintontalenter kunne på fjerdedagen se frem til en spændende afslutning på U15 EM, hvor både semifinaler og finaler skulle udspille sig på badmintonbanerne i Hala Suwałki Arena i Polen. I semifinalerne, som stod først for, lagde danskerne et flot spil for dagen. 

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Den danske herredouble Axel Boesen/Marvin Jakob Galan Mogensen mødte i semifinalen det skotske par Charlie Junnor/Alfie Martin i et ret udramatisk opgør, hvor danskerne havde godt styr på første sæt. Andet sæt blev tæt uden at blive intenst, da begge par med en del fejl forærede hinanden mange af de point, som danskerne alligevel var de første til at få 21 af. Den første danske semifinalesejr blev med cifrene 21-12, 21-19.

Damedoublen Alva Jacobsen/Simone Aoki Pihl mødte i deres semifinale det ukrainske par Varvara Poperezhai/Ahata Ryshtovska. Selvom det i første sæt var danskerne, der havde initiativet, formåede de ikke helt at holde fast i momentum og få lukket sættet. I andet sæt var danskerne foran komfortabelt, men et par danske fejl skruede op for spændingen hen mod slutningen af sættet, som alligevel faldt ud til danskernes fordel. I tredje sæt reddede danskerne sig på imponerende vis ud af et ukrainsk angreb og fik på den måde udbygget hul ned til modstanderparret, som de kunne snuppe sejren fra med cifrene 19-21, 21-19, 21-16

– De spiller faktisk noget rigtig godt badminton, der gør, at vi ender med at stå i tre finaler. Så der synes jeg faktisk, at vi lever op til det, man kan forvente af os. De spiller en god gang badminton, sagde U15 landstræner Thomas Nielsen ovenpå danskernes præstationer i semifinalerne.

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Et imponerende indgangslysshow markerede finaletid. Det danske mixeddouble par Peter Simoni Fauerholt/Marie Faust Kjær, der allerede sent fredag aften kvalificerede sig til finalen, skulle her møde Lenny Hubert og Elisa Hess i en kamp om guldet. Peter Simoni Faurholt slog tonen an for en flot dansk præstation ved at lægge en skarp returnering lige i mixpunktet allerede i første duel. Første sæt blev en tæt affære, hvor danskerne viste gode takter. Især Peter Simoni Fauerholt spillede intelligent, velovervejet og med stor forståelse for mixedspillet. Men marginalerne var ikke med danskerne i første sæt, som de tabte knebent. I andet sæt viste favoritterne fra Frankrig deres styrke og tog sættet forholdsvis nemt til en samlet sejr 17-21, 16-21.

I finalen skulle Alva Jacobsen/Simone Aoki Pihl møde det engelske par Shraddha Gopalakrishnan/Martha NG. I første sæt virkede danskerne ovenpå men formåede dog ikke at holde føringen i slutningen af sættet, hvor en række fejl afgjorde det til englændernes fordel. I andet sæt fandt danskerne aldrig rigtig tilbage i kampen. En kort stime af point i midten af sættet var ikke nok, og englænderne kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med cifrene, 22-20, 21-14.

I finalen mødte Axel Boesen/Marvin Jakob Galan Mogensen deres overmænd. Det franske par Soren Marion Gothsener/Mady Sow kom hurtigt ud af startblokken, og med en stabil defensiv og Mady Sows store rækkevidde skrabede de hurtigt pointene til sig. Først ved 1-9 kom danskerne på tavlen. Danskerne overvandt aldrig den svære start og tabte første sæt 21-15. Fra starten af andet sæt havde danskerne flot momentum og førte også på flere tidspunkter, men i midten af sættet stak franskmændene af, og en stribe danske bolde i nettet banede vejen for fransk sejr 21-15, 21-15.   

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at når man står i tre finaler, og man taber alle tre, så er man jo skuffet. Især spillerne. Men jeg vil også sige, at det er skuffende, at vi ikke får nogen af dem. Vi får ikke spillet, det vi egentlig kan, i forhold til det vi leverer i semifinalerne. Vi er lidt for låste og glemmer lidt de planer, vi har snakket om, sagde U15 landstræner Thomas Nielsen efter finalerne.

Læs også: De danske U15 EM deltagere stråler i doublekategorierne

Danskerne kan alligevel med tre sølvmedaljer om halsen se tilbage på en velspillet turnering, som også viste sig meget lærerig. 

– Overordnet set er det jo et meget godt billede på, hvor vi er lige pt med vores spillere i U15 og helt generelt i Danmark. Vi er på vej. Vi bygger på. Og det er det, vi tager med herfra også. Vi skal lære at spille i store haller med sidevind. Det er noget af det vi skal blive bedre til. Vi skal lære at spille med en bagbane, også selvom der er lidt vind. Vi skal lære at møde bolden højt, sådan at vi kan lægge et pres på vores modstander. Vi fik set, at det er noget at det, vi mangler lige nu mod nogen af de andre. Vi er måske ikke lige så farlige og søgende med vores ketsjere, som de er, sagde U15 landstræner Thomas Nielsen om hvad danskerne tager med videre fra fire oplevelsesrige dage i Polen. 

Oversigt over dagens danske resultater i finalerne

  • Peter Simoni Fauerholt/Marie Faust Kjær – Lenny Hubert/Elisa Hess: 17-21, 16-21
  • Alva Jacobsen/Simone Aoki Pihl – Shraddha Gopalakrishnan/Martha NG: 20-22, 14-21
  • Axel Boesen/Marvin Jakob Galan Mogensen – Soren Marion Gothsener/Mady Sow: 15-21, 15-21

Oversigt over dagens danske resultater i semifinalerne

  • Axel Boesen/Marvin Jakob Galan Mogensen – Charlie Junnor/Alfie Martin: 21-12, 21-19
  • Alva Jacobsen/Simone Aoki Pihl – Varvara Poperezhai/Ahata Ryshtovska: 19-21, 21-19, 21-16