Jævnbyrdige kampe og et nordjysk lokalopgør i 3. runde af ligaen

af | sep 24, 2024

Foto: Allan Høgholm

Tirsdag venter en ny nervepirrende runde i Badmintonligaen. Det er tid til 3. runde i grundspillet, hvor der endnu engang skrues op for spændingen på banerne rundt omkring i landets badmintonhaller. I flere af opgørene er det svært at udpege en favorit.

Badmintonligaen er i fuld gang. Holdene har spillet sig frem til 3. runde i sæsonen, hvor endnu en håndfuld spændende opgør tirsdag stryges ud over banerne rundt omkring i landets badmintonhaller. 

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Længst nordpå er det Aalborg Triton, der tager imod Vendsyssel. Selvom der rent geografisk er lagt op til et nordjysk derby drama, dæmpes spændingen en smule af den favoritværdighed, der trods alt må siges at ligge hos Vendsyssel. Vendsyssel har fået en flot start på sæsonen, vundet begge deres opgør og sidder i skrivende stund på sæsonens andenplads. Omvendt har oprykkerne fra Aalborg ikke fundet sig helt til rette i Badmintonligaen, hvor de mangler en kampsejr, før de for alvor kan siges at stemple ind i sæsonen. 

I HBC-Hallen i den anden ende af landet kan Hvidovre byde velkommen til mestrene fra sidste år Højbjerg/Via biler. Udover guldet fra sidste sæson, kan Højbjerg/Via biler også siges at være indehavere af favoritværdigheden i dette opgør. Kigger man mod sidste sæson da Højbjerg/Via Biler mødte Hvidovre i gruppespillet, var det dengang Højbjerg/Via Biler, der tog sejren 7-2. Højbjerg/Via Biler har indtil videre i denne sæson sat sig på førstepladsen, hvor de spiller for at kunne blive siddende.

Du kan livestreame udvalgte kampe fra hver runde af Badmintonligaen her

I de øvrige opgør i 3. runde viser det sig sværere at placere en favoritværdighed. I OBK-hallen i Odense venter et opgør mellem to hold, for hvem det ikke er lykkedes at vinde et opgør i hverken 1. eller 2. runde af denne sæson. Det drejer sig om RSL ODENSE OBK, der tager imod Gentofte i et opgør, der godt kunne tegne til at blive en tæt affære. Da holdene mødte hinanden i grundspillet i sidste sæson, var det RSL ODENSE OBK, der kunne kalde sig vindere, men triumfen var en snæver 5-4-sejr. 

I et andet opgør, der også ser ud til at blive jævnbyrdigt, skal sidste års sølvvindere fra Skovshoved møde Team Skælskør Slagelse. Dette opgør er det eneste i 3. runde mellem to hold, som har vundet begge deres opgør i sæsonens første to runder. Holdene kæmper således for fortsat at kunne kalde sig ubesejret i gruppespillet. Da holdene mødte hinanden i sidste sæsons gruppespil, var det Skovshoved, der tog sejren 6-3. 

Der er flere ting, der taler for, at opgøret mellem Solrød Strand og Værløse også kunne gå hen og blive en jævnbyrdig affære. Værløse har fået en lidt svær start i denne sæson, hvor de har tabt deres opgør i 1. og 2. runde. Solrød Strand har haft lidt mere succes. De tabte snævert i 1. runde til Hvidovre, men kunne til gengæld i 2. runde gå sejrrigt fra deres opgør mod Gentofte. Da Værløse mødte Solrød Strand i sidste sæsons gruppespil, vandt Værløse knebent 5-4. 

Der er således lagt i ovnen til en række neglebidende opgør, når Badmintonligaens hold tirsdag går på banen igen, for at teste deres indbyrdes styrkeforhold.

Her kan du få overblikket over kampene i grundspillet

Her er en oversigt over kampene i 3. runde

18.30: RSL ODENSE OBS – Gentofte 

18.30: Hvidovre – Højbjerg/Via Biler 

18.30: Team Skælskør-Slagelse – Skovshoved 

18.30: Aalborg Triton – Vendsyssel 

18.30: Solrød Strand – Værløse