– Man kan nok godt kalde det en lille drøm 

af | okt 7, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Den danske komet Mads Vestergaard får i år sin debut ved VICTOR DENMARK OPEN. Her kan du læse om, hvordan han har oplevet overgangen til at spille de større turneringer, og hvad han især har fokus på i mixeddoublekategorien frem mod turneringen. 

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Når Mads Vestergaard træder ind på banen i Jyske Bank Arena i Odense ved dette års VICTOR DENMARK OPEN, er det første gang, et dansk publikum har mulighed for at opleve ham i en turnering på så højt et niveau på hjemmebane. Men det er ikke kun publikum, der har noget at glæde sig til. Netop denne debut er noget, Mads Vestergaard har set frem til længe.  

– Det har jo været en ting, som man har set rigtig mange gange som ungdomsspiller, og hvor man har tænkt: ’Nej, hvor vil jeg gerne prøve at stå der og være en af dem, der skal spille foran det her danske publikum’. Så det betyder rigtig meget at få lov til at spille, siger han. 

Den kun 22-årige dansker, der spiller både mixeddouble og herredouble med henholdsvis Christine Busch og Daniel Lundgaard, har allerede vundet titler som Scottish Open, Estonian Challenge, Polish Open og Abu Dhabi Masters. Mads Vestergaard kunne desuden tilbage i februar lade sig kåre af Badminton Danmarks sportslige ledelse som Årets Komet 2023. Ved dette års VICTOR DENMARK OPEN kan han tilføje deltagelse ved en Super 750-turnering på hjemmebane til sit CV.  

– Det har en stor betydning at få lov til at spille på hjemmebane i så stor en turnering. Det er jo først i løbet af det sidste år, at vi er begyndt at spille turneringer på det her niveau, siger han. 

Selvom Mads Vestergaard kun lige er begyndt at tage hul på de større turneringer, har han allerede formået at skabe flotte resultater. I juni 2024 præsterede Mads Vestergaard sammen med Christine Busch at komme i semifinalen ved Super 750-turneringen Singapore Open.  

– Jeg synes, vi er et godt sted. Især i slutningen af sommeren tog vi et stort spring ved især at spille nogle rigtig gode kampe i Singapore. I herredouble var jeg med til at slå verdens nummer, og sammen med Christine var jeg i semifinalen i mixeddouble. Så jeg vil sige, at vi har fået en større tro på, at vi på vores bedste dage, når alting står rigtigt, godt kan udfordre og også slå nogle af de allerbedste.  

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Mads Vestergaard kan godt mærke, at overgangen til at spille de større turneringer betyder, at han bliver udfordret på nye måder. Pludselig går han useedet ind i turneringerne med sine makkere, og de møder ofte spillere, der er højere rangerede end dem. Det har betydning for måden, han går til opgaven på.  

– Det er en lidt anden måde, man går ind til turneringerne på nu, fordi man ved, at hvis man ikke er på sine hundrede procent og spiller noget af sit allerbedste, så er man formentlig ikke konkurrencedygtig til at vinde kampene, siger han.  

I mixeddoublekategorien er det især det tempo, de allerbedste par spiller med, som Mads Vestergaard fremhæver som en udfordring.  

– De spiller enormt hurtigt. Især asiaterne spiller ekstremt hurtigt og slår tit rigtig hårdt. Vi snakker faktisk meget om, at det er vigtigt, at vi lærer at vænne os til, at når vi spiller mod de bedste, så foregår det i et rigtig højt tempo.  

Uanset hvordan det kommer til at gå Mads Vestergaard og Christine Busch, når de ved VICTOR DENMARK OPEN møder nogle af verdens bedste mixeddouble par, er der ingen tvivl om, at det at få lov til at få sin debut i sig selv har stor betydning for den unge dansker. 

– Man kan nok godt kalde det en lille drøm. Det er jo ikke alle, der får lov til at prøve det. Man skal jo trods alt op og ligge omkring top-32 i verden for at kunne komme ind i turneringen. Så det betyder ekstremt meget, og det er en af de turneringer, som jeg nok også kommer til at glæde mig mest til. Det er sådan en, man måske tæller lidt mere ned til, fordi det har en stor betydning. 

Klik her, for at læse resten af det officielle VICTOR DENMARK OPEN magasin. Eller bladre igennem nedenfor.