VICTOR DENMARK OPEN: Danmark flot fra land

af | okt 14, 2024

Viktor Axelsen - Denmark Open - VICTOR

Badmintonphoto

Viktor Axelsen skal på banen tirsdag ved VICTOR DENMARK OPEN, og samlet er der 11 danske kampe på dag 1.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

De næste seks dage bliver der badmintonfest i Jyske Bank Arena i Odense.

VICTOR DENMARK OPEN 2024 afholdes i denne uge, og hvis du ønsker at se en masse danskere på banen, så er tirsdag en god dag at tage i hallen.

11 kampe i løbet af tirsdagen bliver med dansk deltagelse. Hvor tre af kampene endda er med danskere på begge sider af nettet. En af dem er med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, som tager hul på deres sidste turnering sammen som makkerpar.

Se hele tirsdagens kampprogram her

Tirsdag bliver også dagen, hvor førsteseedede Viktor Axelsen tager hul på VICTOR DENMARK OPEN på sin hjemmebane i Odense.

Herunder kan du få overblikket over tirsdagens danske kampe, hvilken bane de spiller på, og hvornår de cirka skal spille:

  • Rasmus Espersen/Amalie Cecilie Kudsk – Hemming/Van Leeuwen: 21-17, 21-9

VICTOR DENMARK OPEN-debutanterne Rasmus Espersen/Amalie Kudsk gav Danmark den perfekte start på dagen, da de slog engelske Callum Hemming/Estelle Leeuwen 21-17, 21-9.

De to konstellationer ligger side om side på verdensranglisten med placeringerne 55 og 56, og i de tre tidligere indbyrdes opgør havde englænderne trukket sig sejrrigt ud to gange. Senest i semifinalen ved Polish Open i marts. Det var derfor en kærkommen revanche for de to unge danskere.

– Det var vildt fedt at spille derinde. Der var en masse, vi kender af venner og familie. Vi har spillet mod det her par et par gange og tabt de seneste to gange, tror jeg, så mega fedt at få den her sejr, sagde Amalie Kudsk efter kampen, og blev fulgt op af sin makker.

– Det var over alt forventning. Jeg troede, at vi skulle ind og spille en rigtig svær og tæt kamp, så at vi kunne gøre det så overbevisende var bare super fedt, sagde Espersen efter sin debut-sejr.

Espersen/Kudsk møder på torsdag enten landsmændene Mads Vestergaard/Christine Busch eller de førsteseedede kinesere Feng Yan Zhe/Huang Dong Ping, som spiller i morgen.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Bliv klædt på til turneringen her

  • Mads Christophersen – Kunlavut Vitidsarn (6.): 18-21, 6-21

27-årige Mads Christophersen stod foran sin VICTOR DENMARK OPEN-debut, og det var mod ingen ringere end den regerende verdensmester og OL-finalist Kunlavut Vitidsarn. Christophersen, som først kom ind i turneringen i går efter at have stået på reservelisten, var lige ved at lave et storstilet comeback i første sæt, men thailænderen var ganske enkelt en for stor mundfuld for danskeren.

I første sæt var Christophersen bagud med 5-13, men kom op på 18-20, før Vitidsarn lukkede sættet. I andet sæt stod danskeren på medvindssiden, og det var tydeligt at se, at det voldte ham problemer, hvilket han også selv satte ord på i interviewet efter kampen.

– Jeg synes, at mit første sæt er meget godt, men det var også en lidt nemmere side, fordi jeg spillede i modvind. Det er svært at spille baglinjen på den anden side, og så står han fremme, fordi han ved, at jeg ikke spiller den derned, så der bliver jeg bare kostet rundt. Det skal jeg blive bedre til at løse, hvis jeg vil være med på højeste niveau, sagde Mads Christophersen.

Læs også: Levedygtige klubber sender Ørnhøj IF til VICTOR DENMARK OPEN med særlig VIP-oplevelse

  • Rasmus Kjær/Frederik Søgaard – Hess/Seidel: 21-11, 21-14

Sidste år leverede Kjær/Søgaard en stor overraskelse ved at slå de andenseedede Liang/Wang i tre sæt, men i dag var det danskerne, der stod med favoritværdigheden.

Oppe imod tyske Daniel Hess/Marvin Seidel gjorde danskerne kort proces i to sæt, hvor de spillemæssigt var ovenpå gennem hele kampen, og dermed udeblev en negativ overraskelse set med danske briller.

De danske drenge Kjær og Søgaard rejste sig dermed fra sidste uges førsterundenederlag ved Arctic Open. Her tabte de til de senere vindere af turneringen Goh/Nur, og de to malaysiske spillere kan blive modstanderne i næste runde, hvis de slår Kedren/Puavaranukroh senere i morgen.

Se video: Søgaard på hjemmebane: Mødte folkeskolelærer for første gang i 12 år

  • Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow – Aimsaard/Aimsaard: 21-10, 21-15

’Det kunne ikke være mere perfekt.’ Sådan sagde Mai Surrow efter sin og Julie Finne-Ipsens sejr over verdenranglistens nummer 19, hvilket vel sagtens står som den største overraskelse indtil videre i turneringen.

Finne-Ipsen/Surrow havde aldrig mødt søstrene og favoritterne fra Thailand før, og det ’ukendte’ match-up sendte Aimsaard/Aimsaard ud af turneringen med en sejr på 21-10, 21-15.

Danskerne, som selv ligger nummer 48 på verdensranglisten, var da også ganske godt tilfredse med det flotte resultat.

– Det er helt fænomenalt. Vi spiller virkelig godt i dag. Vi har virkelig gang i benene og spiller i højt tempo. De ligger jo højt oppe på verdensranglisten, så vi er meget stolte over vores præstation i dag. Vi vidste godt, at der skulle meget til, så jeg er glad for, at vi kunne eksekvere på det, sagde Julie Finne-Ipsen efter kampen.

Læs også: Prisvindende VIP-oplevelse vender tilbage ved VICTOR DENMARK OPEN 2024

Den danske damedouble så ud til igennem kampen at være hurtigere på fødderne og spillede i et højere tempo end søstrene fra Thailand, hvilket ifølge Mai Surrow var stærkt medvirkende til sejren.

– Det var udslagsgivende, at vi havde tempo i benene. Vi har haft en lang periode med skader og sygdom, og hvad vi ellers kunne hive op af hatten, og så har vi prøvet at kigge på, hvad der var forskellen på vores topniveau tidligere og nu, og det er klart vores villighed til at investere i benene, der gør forskellen. Det er virkelig bare fedt, at vi kan gøre det i sådan en kamp her på hjemmebane. Det kunne ikke være mere perfekt, sagde Mai Surrow.

Og så var der også lige et ’skud ud’ til de danske tilskuere og fans.

– Det er fantastisk at spille i Danmark. Vores familier er her, folk ser med i TV, og så tusind tak til alle tilskuerne, de gør det ekstraordinært at være derinde på banen, sluttede Mai Surrow.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN-dommer fik OL-finale: – Et kæmpe skulderklap

  • Mia Blichfeldt – Julie Dawall: 21-18, 21-15

I den første rene danske kamp var det Mia Blichfeldt, som tog det berømte længste strå mod Julie Dawall.

Dawall har såvel ved nationale som internationale turneringer drillet Mia Blichfeldt ved flere lejligheder, og de to kender hinanden særdeles godt fra deres mange år på det Nationale Elite Træningscenter, som Blichfeldt trådte ud af efter OL.

De to ligger også lige efter hinanden på verdensranglisten (Blichfeldt, 37, Dawall 36), men Mia Blichfeldt gjorde det solidt og tog sejren i to sæt.

Måske der kommer et nyt danskeropgør for dagens vinder. Det kræver dog, at Line Kjærsfeldt slår Gregoria Tunjung senere i dag.

Læs også: Blichfeldt flytter til udlandet af private årsager

  • Christian Faust Kjær/Rasmus Espersen – Andreas Søndergaard/Jesper Toft: 16-21, 23-21, 21-16

Direkte fra et danskeropgør til et andet.

Rasmus Espersens dag kan vel nok ikke blive meget bedre. Til morgen gik han videre i mixeddouble og her til eftermiddag slog ham og Christian Faust Kjær danmarksmestrene Andreas Søndergaard/Jesper Toft.

Espersen/Faust Kjær er sat sammen, mens sidstnævntes faste makker William Kryger Boe er tilbage fra skade. Det må derfor siges at være lidt af en overraskelse, at de to unge drenge på henholdsvis 23 (Espersen) og 20 (Faust Kjær) år formåede at hive sejren hjem i en tæt affære som endte 16-21, 23-21, 21-16.

I andet sæt var Espersen/Faust Kjær bagud med 12-16, og de overlevede tre matchbolde, før de tog sættet 23-21. I tredje sæt var det dem selv som etablerede to store føringer på først 12-7 og senere 16-9. To føringer, som de ikke satte over styr.

Det var to meget glade og chokerede vindere, som vi mødte i mixed zone efter kampen.

Hør og se interviewet med Rasmus Espersen/Christian Faust Kjær her

  • Alexandra Bøje/Robin Tabeling – Jansen/Nguyen: 21-11, 21-14

Den dansk/hollandske mixeddouble fik en kanon start på VICTOR DENMARK OPEN, da de besejrede tyske Jansen/Nguyen i to sæt.

Bøje/Tabeling debuterede sammen i Arctic Open i sidste uge og røg ud i første runde. Det var heldigvis ikke tilfældet i dag.

Til trods for, at det var en rodet kamp, virkede den nye konstellation stadig til at være i kontrol mod deres tyske modstandere.

– Først og fremmest er det altid dejligt at stå herude bagefter som vindere, så det er vi utroligt glade for. Kampen var lidt rodet, men jeg synes, at vi får fat i nogle gode ting og tager to ret store stimer i begge sæt. Det starter med den gode serv, og så kommer vi til at stå langt fremme på banen og får ret nemt initiativet.

Læs også: Bøje får topspiller som midlertidig mixeddoublemakker

Det var første gang, at 30-årige Robin Tabeling, der har haft en flot, flot karriere med Selena Piek til og med OL, stod til VICTOR DENMARK OPEN med en dansk partner, og for Vendsyssel-spilleren, var det en opløftende oplevelse.

– Det var godt med en sejr, det er dejligt at være her, og jeg kunne mærke opbakningen, og jeg håber også, at opbakningen vil være der i næste runde, sagde Robin Tabeling.

I anden runde venter franske Thom Gicquel/Delphine Delrue, som både Bøje og Tabeling har mødt flere gange med henholdsvis Mathias Christiansen og Selena Piek, hvor de opgør har været tætte og dramatiske. Ingen tvivl om, at torsdagens kamp kan blive en intens, europæisk affære.  

Læs også: Mathias Christiansen får lavest mulige karantæne

  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard – Amalie Kudsk/Signe Schulz: 21-18, 21-15

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard er i gang med deres ‘last dance’. VICTOR DENMARK OPEN 2024 bliver deres sidste turnering sammen efter 12 års makkerskab.

De to Odense OBK-spillere var oppe i mod to Værløse-spillere i form af Amalie Kudsk/Signe Schulz. Det var den unge Værløse-duo som lagde bedst fra land, og det virkede gennem første sæt til at 12 års makkerskab skulle ende i første runde for det, der siden Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersens stop i 2018, har været Danmarks bedste damedouble.

Men rutinen viste sig på sin klassiske vis, da første sæt skulle afgøres. Thygesen/Fruergaard var bagud 14-17, men med fem point i streg vendte de førerrollen og skulle blot bruge én sætbold for at være halvvejs mod anden runde.

I andet sæt var der ingen slænger i valsen for Thygesen/Fruergaard, som havde og holdt føringen fra 2-1 til slut.

Anden runde byder på OL-kvartfinale-bødlerne fra Japan i form af Nami Matsuyama/Chiharu Shida.

Læs også: Ændring i damedoublepar på NETC

  • Viktor Axelsen (1.) – Yushi Tanaka: 21-13

Odenses pt. største ambassadør kom på banen til store klapsalver i JYSKE BANK ARENA. Og klapsalverne blev tilbagebetalt med det samme.

For den dobbelte OL-guldvinder tog kampens første syv point, hvoraf et af dem blev slået i gulvet med en sprunget ketsjer. Det var gennem store dele af første sæt en dansk favorit, som kørte sin japanske modstander rundt i banens fire hjørner.

Verdensranglistens nummer 27 havde få momenter, hvor han fik overlistet Axelsen, men ikke i store nok momenter til, at det blev tæt.

Andet sæt lignede længe det første. Axelsen kom stærkt fra start med en føring på 8-1, og et spil der sad i skabet. Så gjorde det ikke noget, at han ved 19-9 blev indhentet med fire point, for som OL-vinder kan man lige fyre en maskering på en serveretur af, og så har man sætbold, som man kun skal bruge én af.

En flot førsterundekamp af den førsteseedede dansker, som i anden runde skal møde det franske talent på 19 år Alex Lanier. Et interessant opgør, hvor der er dansk revanche at hente, da Anders Antonsen i sidste uge tabte til Japan Open-vinderen.

Læs også VICTOR DENMARK OPEN-magasinet

  • Line Kjærsfeldt – Gregoria Tunjung (5.): 18-21, 21-18, 11-21

Den danske damesingle var oppe mod OL-bronzevinderen fra Indonesien og dermed selvsagt en svær opgave. Som om det ikke var nok, så havde Kjærsfeldt ikke vundet et eneste af de fire tidligere spillede indbyrdes opgør mod Tunjung. Senest i sidste uge, hvor hun tabte i to sæt. Men dagens opgave tog Kjærsfeldt i mod.

På medvindssiden i første sæt havde danskeren det svært, selvom hun kæmpede bravt. Hun holdt sig inden for rækkevidde, og hun var tæt på at komme helt op, før Tunjung afgjorde sættet.

I andet sæt på modvindssiden fik Kjærsfeldt godt gang i sit spil. Hun fik dog lidt ’handske’ på, da føringen lød på 17-13. Med fem point i træk til Tunjung var Kjærsfeldt bagud, men med det samme røg handsken af og så tog Canada Open-finalisten omvendt fire point i streg til sætsejr 21-18.

Kjærsfeldt kunne ikke have fået en værre start på sit tredje sæt. På den hæslige medvindsside styrede Tunjung spillet og sikrede sig en solid føring, hvor hun kunne gå til ophold 11-2.

Det var en føring, Kjærsfeldt ikke kunne indhente, og dermed endte førstedagens sidste kamp med et dansk nederlag.

  • Jesper Toft/Amalie Magelund (6.) – Dechapol/Supissara: 21-19, 13-21, 21-12

Jesper Toft/Amalie Magelund leverede en ny dansk overraskelse ved deres første VICTOR DENMARK OPEN sammen, da de vandt 21-19, 13-21, 21-12 over Dechapol/Supissara fra Thailand.

Selvom danskerne ligger nummer 32 på verdensranglisten og thailænderne nummer 307, så er der stadig tale om, at Dechapol gennem flere år har været en del af mixeddoubleeliten med sin tidligere makker Sapsiree, som han sluttede makkerskabet med efter OL.

Den thailandske herre besidder også stadig et højt niveau, hvilket han beviste i dag.

– Vi havde en klar gameplan om, at Supissara skulle have bolden mere end Deschapol, for da han fik den, så flyver vi fra side til side og kan slet ikke være med. Han udspillede os helt, sagde Jesper Toft efter kampen.

Derfor luner det rigtig godt, at kampen blev dansk.

– Vi er sindssygt glade for en sejr her. Specielt fordi det er på hjemmebane. Vi slår et rigtig godt par derinde, så vi er sindssygt glade, sagde Amalie Magelund.

På torsdag venter spanske Ruben Garcia/Lucia Rodriguez. De ligger nummer 68 på verdensranglisten.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Bliv klædt på til turneringen her

TV 2 Sport sender alle dage fra VICTOR DENMARK OPEN. Se deres sendeplan her.

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 71.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2024 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2024 part of BWF World Tour fra den 15.- 20. oktober i Jyske Bank Arena.