Artikelbillede - Jan Ø. Jørgensen - Japan Open - Jonatan Christie
Badmintonphoto

Jonassen: Ikke så skuffet, som man skulle tro

July 27, 2019 09:09 Skrevet af

Jan Ø. Jørgensen tabte desværre med 14-21, 14-21 til Jonatan Christie fra Indonesien. Det var den manglende friskhed, som blev afgørende, mener cheflandstræner Kenneth Jonassen, der trods nederlaget, ikke er så skuffet endda efter kampen.

 

Gennem hele Japan Open 2019 har Jan Ø. Jørgensen leveret comeback efter comeback. Derfor sad man også og håbede på, at den 31-årige dansker kunne gøre det igen i dagens semifinale. For efter at have tabt første sæt med 14-21 til Jonatan Christie, skulle Jan Ø. Jørgensen på den igen.

Desværre formåede Vendsyssel-spilleren ikke at levere et nyt comeback i andet sæt, da det også endte 14-21.

– Jan (Ø. Jørgensen, red.) har haft lange tresætskampe og ovenpå en skadesperiode, er det ikke så underligt, at han ikke er nær så frisk som Jonathan Christie. Derfor er jeg heller ikke så skuffet, som man skulle tro. Omvendt er jeg meget tilfreds med Jans turnering og præstationer undervejs, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen lige efter semifinalen.

Klik her for at se flere detaljer fra Jan Ø. Jørgensens semifinale

Jan Ø. Jørgensens vej til semifinalen var hård, da han kun havde spillet tresætskampe mod Lin Dan, Chou Tien Chen og Rasmus Gemke. De timelange kampe i løbet af ugen så også ud til at have sat sine spor, da nordjyden desværre så hæmmet ud rent fysisk til sidst i semifinalen.

– Vi må acceptere, at Jan ikke er lige så frisk som Christie, og at Christie er bedre i dag. Jan er lidt tungere og langsommere end de andre dage, hvilket skyldes at han mangler kræfter. Men det er klart hans bedste turnering i lang tid. De spillere han har slået undervejs, og det niveau han har vist undervejs er på internationalt niveau. Han har ikke haft nogen god start i nogen af kampene, men han har arbejdet rigtig hårdt med de processer, der er vigtige for ham, siger Jonassen.

Læs også: Kenneth Jonassen om Antonsen-finale: Det var verdensklassebadminton

En fiberskade i lægmusklen satte en stopper for Jan Ø. Jørgensens deltagelse ved Indonesia Open i sidste uge, og samme skade var også ved at koste ham sin deltagelse ved Japan Open.

– For godt tre uger siden var vi i tvivl, om han kunne spille. Han har kun haft ti dages træning i benene op til turneringen her. Men det viser, at der er meget at hente frem mod VM, og at han kan være en farlig modstander for enhver til VM i august, så folk skal tage sig i akt, siger Jonassen.

Det var Jan Ø. Jørgensens første semfinale i en Super 750 (tidligere Superseries Premier) siden Sæsonfinalerne i december 2016. Her tabte han til Tian Houwei 17-21, 21-19, 13-21.

Jan Ø. Jørgensen og Kenneth Jonassen rejser i morgen hjem til Danmark. Det er kun Mathias Christiansen/Alexandra Bøje der rejser videre fra Japan Open til Thailand Open. Her får de følgeskab af elitecentertræner Thomas Stavngaard.Tags: , , ,
Kategori: , ,