Foto: Jonas Kildegaard Rasmussen

Journalister kom ind i maskinrummet: – Fedt at møde spillerne på den måde

august 16, 2019 15:17 Skrevet af

Sportsjournalister fra diverse danske medier kom en tur med ind i Badminton Danmarks maskinrum, da forbundet forud for VM afholdt Mediedag 2019. Dagen bød både på PRO/AM-turnering, værdifulde indsigter og netværk.

 

Til daglig formidler de badminton gennem nyheder, tekst, video og billeder, bedømmer præstationer og analyserer taktikker og potentialer.

I tirsdags blev en række danske badmintonjournalister dog stillet en langt mere (fysisk) krævende opgave, da Badminton Danmark havde inviteret dem til at indtage badmintonbanerne på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Det skete i forbindelse med Badminton Danmarks Mediedag 2019, som blandt andet omfattede en PRO/AM-turnering, hvor hver journalist fik en af forbundsspillerne som makker.

Kommentator på TV 2 Sport Dennis Bostrup havde æren af Mathias Bay-Smidt ved sin side, og det var i den grad en god oplevelse, fortæller den garvede badmintonjournalist.

– Normalt er det jo primært et professionelt forhold, vi har til spillerne. Så det var sjovt at møde dem på den her måde, hvor det mere var leg med den sport, vi alle sammen elsker, der var i centrum, frem for arbejde, siger Dennis Bostrup og tilføjer:

– Jeg synes, at det var et rigtig godt initiativ at lave sådan en dag og en rigtig god mulighed for at snakke med Kenneth (Jonassen, red.) og Jens (Meibom, red.), som var åbne og villige til at svare på alt.

Læs også: Kenneth Jonassen: – Spillerne ser klar ud

Fjergøgleri og svedige pander var nemlig ikke det eneste, som mediedagsdeltagerne fik retur for deres slid på VM-træningsbanerne.

Foruden det fysiske indslag i Brøndbyhallen var der lejlighed til at overvære VM-spillerne træne, efter sportschef Jens Meibom havde leveret en rundtur på det nydekorerede Nationale Elite Træningscenter og skildret de overordnede tanker bag elitearbejdet i Badminton Danmark.

Sidenhen fulgte en Q&A med cheflandstræner Kenneth Jonassen og sportschef Jens Meibom, som lod journalisterne give los med spørgsmål om alt fra forberedelserne til det forestående VM og OL til den overordnede tilgang til tingene i Badminton Danmark.

Ifølge Ritzau-journalist Jonatan Wibe gav det et godt og nyttigt indblik i organisationen.

– Vi kom igennem nogle rigtig interessante ting, og det var fedt at få nogle input og noget viden til baggrund, som vi normalt ikke får. Det var meget rart på den måde at komme ind under huden på det, vi laver, og så var det ellers bare en superhyggelig dag, siger Jonatan Wibe.

Mediedagen var den første af sin slags i Badminton Danmark, men efter alt at dømme næppe den sidste.

Se også, hvordan det gik TV 2 Sports badmintonekspert, Jim Laugesen, i konstellation med Alexandra Bøje på Badminton Danmarks Mediedag 2019 her:Kategori: ,