VM, HK, første runde
Badmintonphoto

Finalefavorit sender første dansker ud af VM efter brav indsats

August 19, 2019 21:34 Skrevet af

Første dansker i VM-aktion Hans-Kristian Solberg Vittinghus formåede trods en ihærdig tresætsindsats ikke at levere overraskelsen imod finalefavoritten Chou Tien Chen. – En rigtig flot kamp af HK, lyder det på trods af udfaldet fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Det stod klart, så snart VM-lodtrækningen var foretaget, at Hans-Kristian Solberg Vittinghus skulle ramme sit topniveau allerede i første runde, hvis han skulle have nogen forhåbninger om at nå videre i Basel.

Mandag aften var det nemlig verdenstoeren og den nylige vinder af både Indonesia Open og Thailand Open, Chou Tien Chen, som den danske herresingle havde fået til opgave at lægge arm med.

Og selv om Vittinghus marcherede ukueligt til udfordringen, var det efter tre stride sæt og fem kvarters spil det taiwanske finalehåb, som viste sig stærkest og tog sejren med cifrene 21-15, 17-21, 21-17.

⁃ Jeg synes, at Chou viser, hvad han er lavet af, og hvorfor han ligger nummer to i verden. Han er rigtig svær at slå, og man skal holde sit bedste niveau hele vejen, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen, som trods udfaldet af kampen har roser til Vittinghus.

⁃ Jeg vil aldrig være maks utilfreds, når man taber i en hård tresætter til en spiller som Chou, men det er selvfølgelig ærgerligt, når der er potentiale for større udbytte. HK bliver lidt for ivrig i starten af tredje sæt og laver en tand for mange angrebsfejl. Ikke desto mindre spiller han overordnet en rigtig flot kamp. Han arbejder sig hårdt tilbage, finder løsninger og spiller sig til flere chancer, siger cheflandstræneren.

Læs også: Kenneth Jonassen: – Spillerne ser klar ud

Netop løsninger skulle danskeren finde flere af efter en start, der ikke gik hans vej.

I første sæt var det Chou, som selvsikkert satte sig på spillet og prompte tog en pæn føring på 11-3.

Med andre ord så det i første omgang ud til, at verdenstoeren blot skulle gå en tur i parken, men imidlertid ville danskeren det anderledes.

Således fandt HK snart både spillet og gejsten frem, og selv om han taber sættet 15-21, synes han at have rystet den ellers sindsrolige modstander. Fra andet sæt tager han hul på et nyt kapitel i kampen.

⁃ Den plan, vi havde lagt fra, starten, ryger hurtigt af sted med den start, HK får i første sæt. Men fra andet sæt og resten af kampen løser han faktisk planen og gør det rigtig godt. Men Chou har styrke til at stå imod, selv når HK spiller rigtig godt, siger Kenneth Jonassen.

Ultimativt blev det dermed også den taiwanske verdenstoer, som med fast hånd greb chancen og sejren 17-21.

Se alle resultater fra første dag af VM 2019 her

Dermed må vi vinke farvel til Hans-Kristian Solberg Vittinghus for dette års VM, men har glædeligvis flere danske håb i aktion allerede tirsdag.

Fra morgenstunden 09.00 er det Niclas Nøhr/Sara Thygesen, der skal op mod modstanderparret fra Hong Kong.

Dernæst er det sidst på formiddagen Jan Ø. Jørgensen, som for første gang siden 2015 skal på banen ved et VM. Han står over for indonesiske Tommy Sugiarto, der på papiret er favorit med en seedning som 15.

Over middag og tidligst klokken 14.00 skal vi se første danske damesingle på banen, når Line Kjærsfeldt møder vietnamesiske Thi Trang.

Læs også: Line Kjærsfeldt har allerede et lille forberedelsesblik på endnu ukendt modstander.

Sidst, men ikke mindst, kan vi se frem til, at Amalie Magelund/Freja Ravn gør deres entré på den største scene og debuterer til VM.

Husk, at du kan følge med under hele VM på TV 2 Sport, som tirsdag sender fra klokken 09.00.

Klik her for at se hele programmet for tirsdagen i St. Jakobshalle.

 Kategori: , , , ,