Anders Antonsen sikrer Danmark VM-medalje

August 23, 2019 23:41 Skrevet af

Anders Antonsen er klar til sin første VM-semifinale nogensinde, og har samtidig sikret Danmark en bronzemedalje som minimum. – Jeg er stolt og overrasket, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen ovenpå 22-20, 21-10-sejren over den olympiske mester Chen Long.

 

Danmark er som minimum sikret en bronzemedalje ved verdensmesterskaberne i badminton. Det står klart efter Anders Antonsens kvartfinalesejr på 22-20, 21-10 over Chen Long fra Kina. En sejr der kom efter en fremragende præstation, der gjorde cheflandstræner Kenneth Jonassen stolt.

– Jeg er stolt og overrasket over, at Anders kan eksekvere gameplanen så perfekt efter 11 i første sæt og justere så skarpt ind derefter. Han får gjort de ting, som der er behov for derinde. Han gør det virkelig grundigt i specielt andet sæt, og det er meget, meget imponerende, siger Jonassen.

Læs også: Landstrænere: Vi skal spille vores chance

I morgen venter thailandske Kantaphon Wangcharoen på 20 år, der er seedet 12’er. De to har aldrig mødt hinanden før, så St. Jakobshalle lægger arena til det første indbyrdes opgør mellem de to unge spillere.

– Kantaphon er exceptionel eksplosiv. Han slår til boldene og rykker på det hele. Det skal man tage sig i agt for. Der kommer en anden speed over kampen, så det bliver en anden nervebetonet kamp at spille for Anders, og der er det vigtigt, at han er skærpet fysisk og mentalt, siger Kenneth Jonassen.

Klik her og få en oversigt over de danske VM-medaljer gennem tiden

Mia Blichfeldt havde en god mulighed for at spille sig i sin første VM-semifinale nogensinde og dermed hente en bronzemedalje med hjem til Danmark. Desværre tabte hun ni point i træk i tredje sæt. Det gjorde, at kinesiske Chen Yufei endte med at vinde kvartfinalen 21-17, 18-21, 21-15.

– Mia spiller en forrygende kamp og taber til en som har en lille smule mere erfaring. Og man må også bare tage hatten af for Chen Yufei. Da Mia laver et par fejl ved 15-12, spiller Chen Yufei fejlfrit, og det må man bare tage hatten af for, at man kan gøre det efter så lang tid på banen, siger den danske cheflandstræner.

Læs også: Blichfeldt og Antonsen leverer i Blockbuster-gysere

Før kampen havde assisterende landstræner Kim Nielsen fortalt, at Blichfeldt skulle spille med stor tålmodighed i stedet for at forcere spillet. Desværre var det lige præcis det, som skete i slutningen af tredje sæt.

Her førte danskeren med 15-12, men med alt for hurtige personlige fejl afgjorde Chen Yufei kampen med ni point i træk. Ifølge Solrød Strand-spilleren selv gik der for meget ”Mia” i den. Her hvorfor her.

Det var Mia Blichfeldts tredje nederlag i træk og femte i alt mod Chen Yufei, ud af deres seks indbyrdes opgør.

Anders Antonsen spiller anden kamp fra klokken 17.00 i morgen, lørdag. Det vil sige, at han ca. er på banen klokken 18.00.

TV 2 SPORT sender som vanligt live fra første kamp.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,