Anders Antonsen spiller i dag sin første VM-semifinale i karrieren, når han går på banen mod Kantaphon Wangcharoen fra Thailand, som han aldrig har mødt før. – Det bliver en fifty-fifty VM-semifinale, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Outstanding. Sådan kan man lynhurtigt beskrive 22-årige Anders Antonsens sejr over Chen Long i går. 22-20, 21-10 formåede aarhusianeren at knuse den olympiske mester i VM-kvartfinalen.

Nu venter der en ny udfordring. 20-årige Kantaphon Wangcharoen, der ligesom Antonsen står i sin første VM-semifinale i karrieren – og det er ikke det eneste, som er spillernes ”første gang”.

De to semifinalister har nemlig ikke mødt hinanden før, og VM-semifinalen bliver dermed deres første indbyrdes opgør.

– Ud fra betragtningen af, at de ikke har mødt hinanden før, er det svært at spå Anders’ chancer. Men med det vi kender til Kantaphon, tror jeg, at det bliver fifty-fifty VM-semifinale, og i sidste ende tror jeg på, at Anders har, hvad der skal til for at vinde, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her og se kampprogrammet for semifinaledagen ved VM 2019 i Basel

Cheflandstræneren siger også, at Antonsen skal tage selvtillid med fra sejren over Chen Long, men taktisk og spillemæssigt bliver det en helt anderledes kamp.

– Kantaphon har et rigtig, rigtig godt angreb, han slår godt fra begge sider, og han er eksplosiv. Han kan godt flytte bolden rundt men trives bedst i, at der bliver angrebet frem og tilbage. Det skal Anders ind og finde løsninger imod. Vi skal ind og føle Kantaphon an, og Anders skal tro på sit varierede angrebsspil og gode defensiv. Det er en helt anden spillestil, han skal op imod i forhold til kvartfinalen, hvor spillet var mere afventende, siger Jonassen.

Læs også: Danmark sikrer Danmark VM-medalje

På vej til semifinalen har 12. seedede Kantaphon slået Mark Caljouw 21-12, 21-17, Artem Pochtarov 21-9, 21-10, og store navne som Srikanth Kidambi 21-14, 21-13 og Tien Chen Chou 21-16, 11-21, 21-14.

Femteseedede Anders Antonsens vej til semifinalen har været en smule kortere, da hans førsterundekamp mod Kevin Cordon blev aflyst, da Cordon trak sig. Siden blev det til sejre på 21-17, 21-13 over Daren Liew, 23-21, 21-18 over Kanta Tsuneyama og 22-20, 21-10 over Chen Long.

Vinderen af semifinalen mellem Anders Antonsen og Kantaphon møder den forsvarende verdensmester Kento Momota, der i dag slog Praneeth 21-13, 21-8 i sin semifinale.

Uanset resultatet af dagens VM-semifinale er Anders Antonsen sikret en VM-medalje, da der ikke spilles om bronze. Seneste danske medalje ved VM i herresingle vandt Viktor Axelsen i 2017, da han blev verdensmester.

Kampen sendes live på TV 2 SPORT og forventes at gå i gang omkring klokken 18.00.