Adskillige stærke doublepar stiller til start i første udgave af Grand Prix Circuit. Læs her, hvem spillerne selv mener, der har størst chance for at vinde.

 

I dag indledes det spritnye turneringstiltag Grand Prix Circuit, og flere af landets bedste spillere stiller til start i turneringen, der finder sted i Aarhus. Programmet til turneringen er lavet ud fra den danske rangliste, og du kan se, hvilke spillere der er seedet i programmet her.

Ranglistepoint er dog langt fra alt. Spillestil, temperament, kølighed, held og ikke mindst den rigtige game-plan kan ændre en badmintonkamp på et splitsekund.

Det ved spillerne bedst af alle. Det er dem, der har fingeren på pulsen, når det kommer til, hvad der rører sig i badmintonverdenen, og spillerne selv kender hinanden særdeles godt på kryds og tværs.

Vi har derfor hørt enkelte af dem, hvem de peger på som turneringens altoverskyggende favorit i deres kategori. Derudover har de adspurgte også skullet tage stilling til, hvilke spillere, der kan rive gulvtæppet væk under alt og alle. Turneringens helt store overraskelse skal altså ligeledes findes.

Læs også: Spillerspåkuglen: Disse singler har Grand Prix Circuit-spillerne selv fidus til

 

Herredoublefavoritterne

Jesper Tofts (Højbjerg) favoritter: Rasmus Kjær/Joel Eipe og Philip Seerup/Kasper Antonsen

– Jeg ser to par, der qua deres tidligere individuelle resultater skiller sig ud. Rasmus Kjær og Joel Eipe har et vildt højt topniveau og kan på deres bedste dage være svære at bide skeer med. Det andet par er Philip Seerup og Kasper Antonsen, der tidligere har lavet resultater i ligaen, der ikke er til at spøge med.

Mathias Moldt Baskjærs (Viby J) bud: Kasper Antonsen/Philip Seerup

– Det er svært at vurdere, da der er mange nysammensatte par, og niveauet i toppen er tæt. Jeg går med Antonsen/Seerup som favoritter. De har vist mange gange i ligaen, at de har et stabilt højt niveau, og så er de på hjemmebane.

 

Damedoublefavoritterne

Trine Villadsens (Aarhus AB) favoritter: Amalie Magelund Kragh/Freja Ravn

– Favoritrollen må helt klart gå til Freja og Amalie, da de spiller på et rigtig højt niveau og er rigtig sikre i deres spil.

Lisa Kramers (abc Aalborg) favoritter: Amalie Magelund Kragh/Freja Ravn

– Jeg tror, jeg går med Magelund og Ravn, hvis de rammer niveau. Jeg synes, at de har vist højt niveau til mange internationale turneringer i år, ikke mindst ved VM hvor de presser et verdensklassepar.

 

Mixeddoublefavoritterne

Kristoffer Knudsens (Skovshoved) favoritter: Mikkel Mikkelsen/Amalie Magelund Kragh og Mathias Thyrri Jørgensen/Mai Surrow

– Mikkel har stadig sin hurtighed fra sine herresingletider. Ud over det har han et riv af en anden verden. Amalie kommer forhåbentligt med selvtillid efter sit flotte VM i damedouble. Mai er eminent i serv og retur og dækker det tætte net rigtig godt. Med Mathias’ store rækkevidde kan de blive et par, der højst sandsynligt spiller finale søndag.

Emilie Aalestrups (Odense OBK) favoritter: Mathias Thyrri Jørgensen/Mai Surrow

– Jeg ser Thyrri og Mai til at vinde mixeddoublen, da Thyrri har haft nogle gode sæsoner, og Mai har været højt på verdensranglisten. De har haft hele sommeren til at få deres mixed på plads, da de begge spiller i Værløse.

 

”Overraskelsen” i herredouble

Jesper Tofts bud: Emil Lauritzen/Mads Muurholm Petersen

– Når jeg kigger på papiret, er der et par, man skal lægge mærke til, og det er Emil Lauritzen og Mads Muurholm Petersen, der sluttede godt i sidste sæson. De har lagt på henover sommeren og spillede sig i en finale i en turnering i Bulgarien.  Så det må være der, jeg lægger mine penge, hvis en overraskelse skulle ske.

Mathias Moldt Baskjærs bud: Rasmus Kjær/Joel Eipe

– Feltet er som sagt tæt, så der er mange par, der kan gå hele vejen. Mit bud på en overraskelse er Kjær og Eipe. De har været meget skadesplagede, men har begge et så højt niveau, at de godt kan gå hele vejen, siger han.

 

”Overraskelsen i damedouble”

Trine Villadsens bud: Claudia/Marie Louise Steffensen

Overraskelsen er svær, da der er flere par, der kan gå ind og overraske. Det bliver spændende at se den nye konstellation med Claudia og Marie Louise – så dem tipper jeg til at overraske.

Lisa Kramers bud: Claudia Paredes/Marie Louise Steffensen

Overraskelsen står meget åben. Eventuelt Marie Louise og Claudia – jeg har ikke set dem spille sammen før, men det tror jeg godt kunne blive spændende.

 

”Overraskelsen” i mixeddouble

Kristoffer Knudsens bud: Kristian Høholdt Kræmer/Amalie Cecilie Kudsk

– Mit bud er Kristian Kræmer og Amalie Kudsk. Jeg har trænet med dem to gange i løbet af de sidste to uger, og de spiller rigtig fint. Kræmer er tydeligt god i små og hurtige haller, og Amalie er meget boldsikker. De er ikke favoritter til at vinde, men de kan gå længere, end man regner med.

Emile Aalestrups bud: Joel Eipe/Natalie Koch Rohde

Joel har generelt en god mixforståelse og er bare bevægelig på banen. Natalie har en god rækkevidde, så tænker, at hun kan fange en del på hegnet, og hun er også god bagfra.

Husk, at du kan følge med live via Zibrasport / Eksperten