Det danske U17-landshold fik en forrygende start på EM i Polen, da de unge talenter slog Bulgarien med 5-0. – Perfekt start på EM, siger U17-landstræner Frank Larsen.

 

Et enkelt sæt blev tabt, mens de ti øvrige blev vundet i sikker stil. Sådan lagde Danmarks unge badmintontalenter ud, da de her til aften slog Bulgarien med 5-0 ved U17 EM i Polen.

– Det er altid godt med en god start. Specielt når det sker på den her måde i alle fem kategorier. Alt i alt er det en perfekt start på EM, selvom vi havde lidt udfordringer i første sæt i damesinglen, men Anna (Siess Ryberg, red.) fik justeret godt ind, og i de andre kategorier var der ganske enkelt klasseforskel, siger U17-landstræner Frank Larsen.

Klik her og følg U17-landsholdet, hvor spillerne skiftes til at lave en Instagram-takeover på Badminton Danmarks Instagram-profil

Klasseforskellen gjorde også, at spillerne i højere grad skulle fokusere på det mentale aspekt i kampen.

– Det vigtigste var at holde fokus på gameplanen, selvom der var niveauer til forskel. Her var det vigtigt, at de blev ved med at klø på. Derfor tager holdkampen også kun to timer, fordi spillerne var rigtig gode til at forblive skarpe på opgaven, fortæller U17-landstræneren, der fremhæver mixeddoublen som være særdeles skarpe blandt de skarpe danskere.

– Specielt Boe (William, red.) og Nesic (Emilia, red.) gjorde det imponerende godt, og de var kolde og kyniske, selvom vi foran 4-0 på det tidspunkt. Det var rigtig godt at se.

Læs også: UVM-udtagelsen er på plads: – Vi håber på at møde de bedste

Christopher Vittoriani lagde ud med at vinde 21-5, 21-10 over Terziev i den første kamp, før Anna Siess Ryberg kom på banen og slog Nalbantova 20-22, 21-8, 21-9.

Herredoublen med Victor Kauffmann/Mads Juel Møller vandt 21-10, 21-14, før Anna Siess Ryberg kom på banen igen – denne gang sammen med Simona Pilgaard – og fik en sejr på 21-13, 21-8.

William Boe/Emilia Nesic sluttede holdkampen af med en 21-7, 21-7-sejr.

Klik her og se flere detaljer fra U17-landskampen mellem Danmark og Bulgarien

I morgen venter værtsnationen Polen klokken 12.00, før Litauen bliver sidste gruppemodstander klokken 18.00. To kampe, som landstræneren glæder sig til.

– Vi er klar til, at det rigtigt går løs i morgen. VI har en rigtig god stemning i truppen. Der er god energi, og for mange af spillerne er det her et stort mål i sæsonen, så de virker meget motiverede på opgaven, siger Frank Larsen.

Du kan se U17-landsholdets kampe live på Badminton Europes Youtube-kanal.

Klik her for at komme ind på Badminton Europes Youtube-kanal