Med en kvartfinalesejr over Tyrkiet og en semifinalesejr over Rusland var mandag en god dansk dag på kontoret ved U17 EM for hold i Polen. Tirsdag møder de unge stjerner Serbien i kampen om guldet. – Vi ved udmærket godt, at vi er kommet for at vinde guld, lyder det fra træner Jakob Poulsen. 

Ikke ét eneste sæt gav de danske U17-landsholdsspillere fra sig i løbet af de seks kampe, som mandag blev spillet i kvartfinalen og semifinalen.

3-0, 3-0 skøjtede danskerne forbi først Tyrkiet og dernæst de topseedede russere.

– Vi skulle selvfølgelig finde et andet niveau i dag end i de indledende kampe, men alle spiller rigtig godt og de, som ikke er på banen, bakker dem, der er, virkelig godt op. Det er sjældent, jeg har været med et hold, hvor der er så god stemning og gejst, siger træner Jakob Poulsen og fortsætter om dagens pragtpræstationer:

– Vi har et koncept og en anden spillestil i stort set alle kategorier, som modstanderne ikke kan gøre noget ved. Dertil kommer, at vi bare har det bredeste hold i Europa, så selv om jeg måske ikke havde regnet med 2 gange 3-0 i dag, så havde jeg alligevel regnet med, at vi gik i finalen. Vi ved udmærket godt, at vi er kommet for at vinde guld.

Læs også: U17-landsholdet vinder gruppen komfortabelt og er kvartfinaleklar

I kvartfinaleopgøret med Tyrkiet var det Anna Ryberg, som lagde ud med en skarp 21-18, 21-16-sejr. Siden fulgte Christopher Vittoriani trop med storspil i første sæt, som endte 21-5. I andet sæt blev der slækket lidt på pointtavlen, men ikke desto mindre tog han også det og sejren 21-18.

Sidste og vigtigste point på tavlen blev tilført af Simona Pilgaard/Anna Ryberg, som vandt 21-16, 21-8 og sikrede en dansk semifinaleplads.

Se alle dagens resultater her

Her stod de unge stjerne over for Rusland, der ud fra seedningerne var favorit til sejren. Det fik danskerne til gengæld gjort til skamme. Indledningsvist var det William Kryger Boe/Emilia Nesic, som gjorde det til 1-0 i dansk favør med en sejr på 21-14, 21-17.

For anden gang blev det dernæst Christopher Vittoriani på banen i herresingle, som snuppede dagens anden sejr, 21-13, 21-15. Til sidst var det Simona Pilgaard, der fik fornøjelsen af at sikre Danmark en plads i finalen, hvor målet ifølge Jakob Poulsen er soleklart: guld.

– Serbien ser jeg i hvert fald ikke som bedre end Rusland. De har et godt hold, men deres bedste pige er blevet skadet. Hvis hun ikke bliver klar, tror jeg ikke på, da har nogen chance i damedouble, og vores herrer taber sjældent. Kun et europamesterskab vil være acceptabelt i morgen, lyder det fra Jakob Poulsen, som dog understreger, at han ikke forsøger at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

– Hele turneringen har vi arbejdet ud fra, at vi nok skal vinde, men vi tager ikke noget for givet. Vores vigtigste opgave i morgen bliver derfor lige så meget os selv og at vise de øvrige spillere og trænere, at vi ikke føler, vi har vundet, før den tredje sejr er banket i jorden, siger han.

Danmark møder Serbien i finalen klokken 09.00. Den kan ligesom de hidtidige landskampe følges live på Badminton Europes Youtubekanal.

Få timer efter finalen skydes den individuelle turnering i gang, som spilles frem til og med lørdag.

Klik her for at se programmet for det individuelle U17-EM.