Fænomenalt U17 EM: Danmark sætter sig på titlerne i tre kategorier

september 7, 2019 15:42 Skrevet af

Det var de unge danske helte, som rendte med titlerne ved U17 EM i Polen. I alle tre finaler med dansk deltagelse var det de rød-hvide stjerner, som funklede stærkest og tog guldet lørdag. – Det er helt vildt, lyder det fra en stolt U17-landstræner Frank Larsen.

 

Danmark har Europas bedste U17-mixeddouble, herresingle og herredouble. Sådan ligger kontinentet altså efter en fuldkommen forrygende finaledag ved U17 EM i Polen.

– Det er helt vildt og i virkeligheden mere, end vi havde turdet håbe på. En helt fantastisk oplevelse og en nærmest perfekt dag, siger U17-landstræner Frank Larsen.

Læs også:  U17-stjerner spiller sig til tre guldchancer

Christopher Vittoriani/Mette Werge var de første til at hive EM-titlen hjem til Danmark efter en drabelig dyst mod de topseedede russere, Lev Barinov/Anastasiia Boiarun, som slutter med cifrene 16-21, 21-19, 22-20.

– Chris og Mette leverer nok dagens største overraskelse med deres sejr. De møder et virkelig stærkt russisk par med en i særdeleshed stærk pige. Men Christopher spiller virkelig godt i dag, og han og Mette får hen mod slutningen presset modstanderne, så de bliver lidt shaky, hvilket i sidste ende giver dem sejren, fortæller Frank Larsen.

Se alle resultater fra finaledagen her

I herresinglefinalen fortsatte Mads Juel Møller den overlegne stil, som han igennem hele den individuelle turnering har kørt. Ikke ét eneste sæt har han tabt på vejen til guldmedaljen, som kom i hus efter en flot finalesejr over franske Sacha Leveque på 21-15, 22-20. En stadfæstelse af danskerens fænomenale evner på en badmintonbane.

– Mads var jeg egentlig ikke så nervøs for på noget tidspunkt. Han har en stor motor, og selv om han mærker presset lidt i andet sæt, får han den alligevel lukket. Så det var det, som det skulle være, siger Frank Larsen.

Læs også: U17-landsholdet er Europas bedste: Guld til de danske drenge og piger

Også i herredouble stod Mads Juel Møller i finalen i konstellation med Christian Faust Kjær. Ligesom i mixeddoublen skulle de skarpe unge mænd ud i en sindsoprivende seance, som ikke desto mindre udmøntede sig i dansk guld med cifrene 15-21, 21-13, 21-17.

– Begge par i herredoublen var rimeligt mærkede af situationen, og især Christian begyndte at kunne mærke alvoren. De var lidt rystede i første sæt, men får samlet sig efterfølgende, og det var sgu fedt at se, siger Frank Larsen og tilføjer:

– Både guldherredoublen og -mixeddoublen er jo konstellationer, der ikke har spillet sammen før, som vi har bragt sammen grundet vores mange stærke herre. Og det gør jo bare præstationen desto vildere, siger Frank Larsen.

Foruden de individuelle guldtagere drager de danske U17-stjerner hjem med guld i EM for hold, og derudover kan tre danske konstellationer også bryste sig af EM-bronze: William Kryger Boe/Emilia Nesic, Anna Ryberg/Simona Pilgaard i damedouble og Simona Pilgaard i damesingle.

– Der er ingen tvivl om, at vores spillere tager hjem med nogle gode erfaringer efter at have stået i mange pressede situationer og oplevet et andet tryk, end de er vant til. Det er selvfølgelig klart, at nogen tager hjem med en mere positiv oplevelse end andre, men overordnet set har det været et EM, hvor vi tager større sejre med hjem, end vi havde turdet håbe på, siger U17-landstræneren.

Et kæmpe tillykke skal lyde til alle vindere såvel som de øvrige danske medaljetagere. Stærkt gået!Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , , ,