U17-landsholdet er Europas bedste: EM-guld til de danske drenge og piger

September 3, 2019 12:17 Skrevet af

Danmark vinder 4-1 i finalen over Serbien og kan dermed kalde sig Europamestre i årgangen. – En tæt på perfekt præstation, holdet har leveret igennem turneringen, siger en glad og stolt U17-landstræner Frank Larsen. 

 

For ottende gang i træk står Danmark med Europas bedste U17-landshold. Det står klart, efter de unge danske badmintonstjerner tirsdag sikrede EM-guldet med en 4-1-triumf i finalen over Serbien.

– Vi er selvfølgelig super glade. Vi spiller i dag imod et serbisk hold, som har været holdturneringens helt store, positive overraskelse. Ikke desto mindre har de en relativt smal trup med enkelte gode drenge og enkelte gode piger. Især deres drenge havde spillet mange kampe forinden dagens finale, så vi vidste, der var chancer, siger en stolt U17-landstræner Frank Larsen, som kalder holdets overordnede indsats gennem turneringen noget nær perfekt.

– Det er grænsende til at være en fejlfri indsats, holdet har leveret. Vi taber to individuelle kampe i hele holdturneringen, så det er tæt på at være helt perfekt. Og det er jo dejligt, når vi også ser os som det bedste hold, at vi på trods af favoritværdigheden og presset de seneste dage kan levere, siger U17-landstræneren.

Se resultaterne fra finalekampen her

Det startede ellers uheldigt for det danske mandskab, da William Kryger Boe/Emilia Nesic tabte mixeddoublen 20-22, 11-21.

– Det satte lidt en dæmper i spillerne på holdet, som først da rigtig forstod alvoren, for vi stod i en position dér, hvor vi var lige på grænsen af at være blevet lidt for kække. Men i singlerne kommer vi efterfølgende suverænt igen, siger Frank Larsen.

Sidenhen blev det nemlig de danske singlers tur på banen ført an af Mads Juel Møller, som overbevisende tilføjede første point til Danmark med en sikker sejr på 21-13, 21-5 over modstanderen. Møller blev fulgt trop af Anna Ryberg, som problemfrit dominerede sin serbiske rival til dansk udradering 21-5, 21-8.

Læs også: U17-landsholdet er EM-finaleklar: – Vi er kommet for at vinde guld

William Kryger Boe fik efter nederlaget i mixeddoublen en gedigen oprejsning i matchens fjerde opgør, der også blev det sidste. Her var det Boe i konstellation med Victor Kauffmann, som havde fornøjelsen af at lukke landskampen og sikre EM-guldet til Danmark.

– Det var i herredouble, at serberne havde deres stærkeste kort, så det var fedt at se Boe rejse sig, ligesom Victor går ind og tager kæmpe ansvar efter ikke at have været i aktion i de foregående kampe, som blev afgjort, inden han kom i kamp. De spillede sgu godt i dag, lyder det fra U17-landstræneren, som nu retter fokus mod den individuelle turnering, der skydes i gang klokken 13 tirsdag.

– Nu skal vi allerede så småt til at lægge medaljen i tasken og få gjort klart til det, der venter. Det begynder vi at forberede os på nu, siger han.

Den individuelle turnering spilles fra i eftermiddag til og med lørdag. Find hele programmet for det individuelle U17-EM her. 

Badminton Danmark ønsker stort tillykke med EM-guldet til den stærke danske U17-trup samt landstrænerteamet:

Herrerne: William Kryger Boe, Victor Ørding Kauffmann, Christian Faust Kjær, Mads Juel Møller, Christopher Vittoriani.

Damerne: Clara Løber, Emilia Nesic, Simona Pilgaard, Anna Ryberg, Benedicte Sillassen, Mette Werge.

Landstrænerteamet: U17-landstræner Frank Larsen, træner Jakob Poulsen.

Se tidligere U17-landsholdsresultater fra EM i vores pokalskab herKategori: , , , , ,