Badmintonphoto

UVM i sigte: Afgørende opgør venter Danmark i gruppespillet

September 27, 2019 08:52 Skrevet af

I dag rejser det danske ungdomslandshold mod UVM 2019 i Kazan, Rusland. Her venter først og fremmest en holdturnering, og ifølge U19-landstræner Jesper Hovgaard skal de unge danske stjernefrø allerede spidse albuerne i gruppespillet, hvor Taiwan truer. – Det bliver et afgørende opgør, siger han.   

Selv om erfaring og styrkemåling med navnlig asiatiske modstandere er nogle af de vægtigste årsager til, at 14 unge landsholdsspillere i dag drager af sted til UVM i Rusland, så tillader U19-landstræner Jesper Hovgaard sig alligevel at ærgre sig over, at Danmark har trukket Taiwan i gruppespillet.

– Vi er kvartfinaleseedet, og ud af de syv hold, som er seedet 9 til 16, var der to hold, vi håbede på ikke at trække; Taiwan og Japan. Så det er selvfølgelig ærgerligt, at det blev Taiwan, fortæller Jesper Hovgaard og uddyber:

– Det er naturligvis glædeligt, at vi møder rigtig god modstand i form af Taiwan, men omvendt også rigtig ærgerligt, hvis vi skulle gå hen at tabe den kamp, for det vil betyde, at vi ikke får mulighed for at møde flere modstandere af tilsvarende kaliber, siger landstræneren.

Klik her for at se de 14 spillere, som skal repræsentere Danmark ved UVM

Det skyldes, at det i holdturneringen udelukkende er de enkelte gruppevindere, som går videre til kvartfinalen, mens toerne i gruppen spiller videre om placeringerne fra 9 til 16.

Tilsvarende spiller de hold, som taber i kvartfinalen om placeringerne fra 5 til 8, og alt andet lige er det ensbetydende med markant bedre modstand.

– Det er derfor ret afgørende, at vi kommer i kvartfinalen. Det betyder, at vi kommer til at møde flere rigtig stærke modstandere, uanset om vi vinder eller taber kvartfinalen. Sidste år fik vi flere fede kampe, efter vi havde tabt kvartfinalen, siger Jesper Hovgaard og nævner blandt andet opgørene med Indien og Taiwan, der dog begge udmundede i dansk nederlag.

Sejr er imidlertid ikke det eneste, der er vigtigt. Erfaring og læring er i højsædet ved dette års UVM. Læs mere derom her: UVM-udtagelsen er på plads: – Vi håber på at møde de bedste

– Det, jeg så fra Taiwans side sidste år, var virkelig godt, og det er derfor, jeg ærgrer mig lidt angående lodtrækningen. Ikke desto mindre handler det om, at vi skal ind at slå dem og tro på, at vi kan det. Spillerne skal tro på gameplanen og det koncept, vi lægger. Det lykkedes rigtig godt sidste år, hvor stort set alle spillere formåede at løfte deres niveau og evne til at være skarpe på at holde taktikken, så de fik presset nogle af de allerbedste. Det, håber vi selvfølgelig, at vi lykkes med igen i år, siger Jesper Hovgaard.

Se hele programmet for holdturneringen ved UVM her

Foruden Taiwan skal Danmark møde Færøerne, New Zealand og Usbekistan i gruppespillet. Det er imidlertid ikke opgør, Jesper Hovgaard gruer for.

– Det er tre modstandere, som vi klart skal slå. Glædeligvis er det også de tre første kampe, vi har. Det betyder, at vi kan få mange af vores spillere i aktion, få spillet os godt ind i hallen og få trænet godt, inden vi møder Taiwan i sidste gruppespilskamp, hvor der kommer til at være knald på, siger Jesper Hovgaard.

UVM-holdturneringen spilles fra mandag til og med lørdag den 5. oktober, hvorefter det individuelle UVM udspilles fra mandag den 7. til søndag den 13. oktober.

Vi dækker naturligvis de unge landsholdsspilleres kampe i Kazan tæt. Følg med på badminton.dk og på vores sociale medier, herunder Instagram, hvor de unge danske landsholdsspillere har takeover under mesterskaberne.Tags: , ,
Kategori: , , ,