Badmintonphoto

Klar til gruppefinale: Danmark slår Usbekistan uden besvær

October 1, 2019 13:16 Skrevet af

Efter en sikker 5-0-triumf over Usbekistan er det danske ungdomslandshold nu klar til UVM-gruppespillets sidste og største udfordring i form af opgøret med Taiwan. –  Vi skal tro på det, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard.

 

Tirsdag morgen tromlede det danske ungdomslandshold over Usbekistan i holdets tredje gruppespilskamp ved UVM 2019 i Kazan, Rusland. Fem sikre tosætssejre blev det til for de unge danskere, som ikke mødte megen modstand i usbekerne.

– Vi har faktisk været nødt til at træne her lige efter kampen, fortæller U19-landstræner Jesper Hovgaard, som dog hæfter sig ved de positive udbytter af den bekvemme sejr.

– Vi har haft flere spillere i kamp i dag og investeret på den front, så samtlige af vores spillere nu har været på banen og fået en sejr. Desuden spillede vi på en anden bane i dag, og setuppet er ret spredt herovre, så det har været rart at få prøvet af, siger U19-landstræneren, som nu ser frem mod den ventede gruppefinale mod Taiwan.

– Nu er vi ved den kamp, som vi har snakket om med spillerne op til nu, og som vi har haft i vores bevidsthed længe. Det er i morgen, der skal spilles på højt niveau og måske endda højere, end vi er vant til, siger Jesper Hovgaard.

Se alle resultater fra dagens kamp mod Usbekistan her

Sidste år dystede Danmark mod Taiwan i kampen om 7.-pladsen, som endte med at gå til Taiwan efter et dansk nederlag på 1-3.

I år har Taiwan ligesom Danmark besejret gruppens øvrige modstandere på overlegen vis. Desværre har overværelsen af Taiwans kampe ikke kunnet give Jesper Hovgaard et synderligt brugbart indblik i, hvad der venter det danske hold onsdag.

– De har mødt de samme, ikke så stærke, modstandere, som vi har, så det kan vi ikke rigtig bruge til noget. Vi kan kun gå ud fra det, vi så fra dem sidste år. Desuden kan vi ikke forberede os så meget mere på kampen, før vi kender holdopstillingen, og den kommer først klokken 22 i aften. Så vi får travlt, for vi skal desværre allerede i kamp klokken 08.30, siger Jesper Hovgaard, som ikke desto mindre føler, at spillerne har gjort alt, hvad de kan for at blive så klar som muligt til kampen onsdag.

Læs også: UVM i sigte: Afgørende opgør venter Danmark i gruppespillet

– Vi er dér nu, hvor vi faktisk føler, at vi har gjort alt, vi kan for at toptune spillerne til morgendagens kamp. Nu handler det om, at de skal træffe de rigtige beslutninger, når det kommer til at få hvilet, spist rigtigt og få behandling. Vi har snakket om de seneste par dage, at vi skal tro på det i morgen, og det kommer vi til, selv om det bliver en meget svær kamp, siger Jesper Hovgaard.

Kampen mellem Danmark og Taiwan skydes i gang klokken 07.30, dansk tid, og kan følges live på det russiske badmintonforbunds Youtube-kanal her.

 Kategori: , , ,