Badmintonphoto

Danmark taber UVM-kvartfinalen til forsvarende mestre

October 3, 2019 14:20 Skrevet af

Det danske ungdomslandshold taber 0-3 til Kina i UVM-kvartfinalen. – Vi møder en rigtig, rigtig stærk modstander i dag, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard, som trods udfaldet hæfter sig ved, at kampen er god læring for spillerne.

 

En plads i UVM-semifinalen var torsdag på spil for det danske ungdomslandshold, men desværre blev det modstanderne fra Kina, som rendte med kvartfinalesejren 0-3.

– Vi møder en modstander i dag, der var lige så god, som vi havde forventet og måske endda en smule stærkere end det, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard og uddyber:

– I perioder kan vi sagtens presse dem, men vi ligger hele tiden på grænsen. Kvaliteten på den anden side af nettet er så god, at vi skal være der i hver duel, og det sætter sig i hovedet på os som et mentalt pres, siger U19-landstræneren.

Tæt på at snuppe en skalp mod Kina var Magnus Johannesen ellers i herresinglen. Den unge nordjyde endte ikke desto mindre med at tabe 16-21 i tredje sæt. Chancen for en sejr var ellers til stede for Johannesen, fortæller Jesper Hovgaard.

– Jeg vil sige, at Magnus godt kan tillade sig at være en smule skuffet over ikke at tage den i dag. Han spiller rigtig, rigtig godt i store perioder af kampen og ligger faktisk og har godt fat i modstanderen i midten af andet sæt. Dér skal han være konsekvent på, at den anden er presset. Det er ærgerligt, at han ikke får nappet den, men ikke desto mindre får han rigtig god læring med sig fra den her kamp, siger Jesper Hovgaard med tilføjelsen:

– For spillerne er der meget at lære af, alene hvor få fejl og få billige point, man får på det her niveau.

Læs også: Danmark banker Taiwan og er i UVM-kvartfinalen: – En stor præstation i dag

Selv om kvartfinalekampen allerede var afgjort efter de første tre kampe, blev de to resterende kampe alligevel spillet. Det skete på opfordring fra det kinesiske hold, forklarer Jesper Hovgaard.

– De spurgte os inden kampen, om vi havde lyst til at spille alle fem uanset udfaldet. Det så vi som en god mulighed for at få et par ekstra kampe på højt niveau, som jo netop er årsagen til, at vi er her, siger Jesper Hovgaard.

Kampe med god kvalitet får de unge danskere trods dagens udfald endnu flere af. Holdet har nemlig stadig to kampe til gode i spillet om de endelige UVM-placeringer.

Allerede torsdag eftermiddag klokken 16, dansk tid, møder Danmark således Korea. Vinderen af det opgør spiller sidenhen om 5. pladsen, mens taberen skal spille om 7. pladsen.

Læs også: UVM-udtagelsen er på plads: – Vi håber på at møde de bedste 

For Jesper Hovgaard handler de resterende kampe om at finde den rette balance mellem udvikling og præstation.

– Det sidste døgn har været hårdt. Nu handler det også om, at vi giver nogle af spillerne mulighed for en puster. Vi skal huske, at det er udvikling, vi er her for, hvorfor vi også giver plads til, at andre spillere kan komme på banen. Så nu skal vi forsøge at finde en god balance, for vi skal også gerne se, om vi ikke kan true Korea, siger han.

Stemningen i truppen er da stadig også i top på trods af udfaldet mod Kina, fortæller Jesper Hovgaard.

– Det er et hårdt program i dag med to kampe i streg, og det er også særlig hårdt for dem, der ikke kommer i kamp i nogen af dem. Selv om der jo sker en selektion i forbindelse med de her kampe, er der stadig rigtig god holdånd, god opbakning, og alle er gode til at få trænet godt, så det skal hele truppen have stor ros for.

Kampen mod Korea spilles klokken 16.00 og kan følges live på det russiske badmintonforbunds Youtubeside her.Tags: , , ,
Kategori: , , ,