Det blev Højbjerg/ViaBiler og Skovshoved, som i anden runde af Badmintonligaen snuppede håneretten i henholdsvis Aarhus og nord for København. Det skete efter to yderst spændende opgør, som begge blev afgjort i dramatiske damedoubler.

 

Der var fyldte haller og fredagsgys for alle pengene i Aarhus AB og Skovshoved fredag aften, hvor de to klubber blev gæstet af de nærliggende hold fra henholdsvis Højbjerg og Værløse.

I Aarhus var det fra kampens åbning de senere vindere fra Højbjerg, som tog sagen i egen hånd og snuppede de første tre sejre på stribe.

Pointene kom dog ikke i hus uden anstrengelser, og både 2. mixeddoublen og 1. damesinglen måtte igennem tre tætte sæt, før de i sidste ende udmundede til fordel for Højbjerg.

Læs også: Skælskør-Slagelse sender Vendsyssel hjem til Nordjylland med nederlag i bagagen 

Ifølge Højbjergs Mathias Bay-Smidt var det da også udebaneholdets kølige hoveder i afgørelsens øjeblikke, som endte med at give dem kampsejren fredag aften.

– Jeg tror, at marginalerne tippede til vores fordel i dag efter en fighterindsats. Overordnet var det en rigtig god og fysisk holdkamp med flere tætte kampe og god intensitet, siger Mathias Bay-Smidt, som selv tilførte Højbjerg et enkelt point på kontoen med triumf i 2. mixeddouble i konstellation med Line Kjærsfeldt.

Hele seks af kampens ni opgør blev afgjort i tredje sæt, og særligt den afsluttende damedoublekamp skabte dramatik og spænding til sidste bold, fortæller Mathias Bay-Smidt.

– Der var virkelig høj intensitet og smæk på i hallen under damedoublen. Også selv om vi havde vundet kampen på det tidspunkt, hvor det stod 5-3, siger Mathias Bay-Smidt og tilføjer om lokalbraget, der sluttede 6-3:

– Det er altid lidt ekstra sjovt at vinde et lokalderby og samtidig godt for os (Højbjerg, red.) at komme godt i gang efter en bøvlet start med nederlag i første runde, siger Mathias Bay-Smidt.

Se resultaterne fra anden runde af Badmintonligaen her

Ulig de mange tresætskampe i Aarhus var der i Skovshoved blot én af slagsen. Til gengæld var det tilsvarende i kampens sidste opgør, damedoublen.

Her fik Skovshoveds Mette Poulsen/Claudia Paredes fornøjelsen af at lukke kampen 24-22 over Julie Dawall/Sara Lundgaard. Med det afgjorde de også hele holdkampen 7-2, hvilket gør Skovshoved til det eneste hold i Badmintonligaen, som i skrivende stund kan bryste sig af at være ubesejret i sæsonen.

Søndag får Solrød Strand dog mulighed for selvsamme, når de møder Greve i endnu et lokalderby, som skal blive spændende at følge.

Kampen fløjtes i gang klokken 13.00 og kan følges live via Zibrasport eller naturligvis i Greve.