Badmintonphoto

Hård dansk herresingledag på UVM-førstedagen

October 7, 2019 18:17 Skrevet af

En uheldig lodtrækning og præstationer, der kunne have været bedre, satte mandag en dansk dæmper på åbningsbraget ved det individuelle UVM i Kazan, som ikke desto mindre bød på fem danske sejre.  

 

– Den her dag skal lige sluges.

Sådan lyder U19-landstræner Jesper Hovgaards konklusion i kølvandet af åbningsdagen ved UVM 2019.

Første runde blev nemlig endestationen to danske herresingler, Magnus Johannesen og Christopher Vittoriani, som begge havde trukket seedede modstandere i første kamp. For Johannesens vedkommende den topseedede og Vittorianis vedkommende den 10. seedede.

– Det havde vi selvfølgelig gået og ærgret os lidt over, siden programmet blev offentliggjort i lørdags. Særligt i betragtning af, hvor mange spillere der er med, som spiller på markant lavere niveau. Desværre blev det desto ærgerligere i dag, fordi vi ikke rigtig fik udfordret modstanderne i de to singler. Der er vi bare oppe imod en modstand, hvor vi langt fra kan følge med. Vi finder aldrig rigtig ind i en tryghed i vores eget spil og ved ikke at være favorit. Begge ryger lidt ind i en dårlig følelse af, at de ikke kan simple ting, fortæller Jesper Hovgaard og tilføjer:

– Det er klart, at det er træls at være ude allerede nu, hvor turneringen først lige er begyndt. Vi må sørge for at give dem noget godt resten af ugen og måske sætte noget god sparring op for dem. Der er ingen tvivl om, at de begge tager masser læring med sig videre uanset resultatet i dag, siger landstræneren.

Læs også: Danmark slutter på sjettepladsen ved UVM 2019: – Vi kan være rigtig stolte 

Lutter nederlag blev det heldigvis ikke til på førstedagen af UVM. Med tre sejre på stribe viste de danske damesingler vejen, ligesom Mads Juel Møller sørgede for en sikker sejr i sin single, og herredoublen William Kryger Boe/Mads Vestergaard vandt i tre sæt.

– Amalie (Schulz, red.) tager en rigtig god sejr i tre sæt, og Sophia (Grundtvig, red.) er bare, præcis hvor hun skal være og gør, hvad der skal til i dag, hvilket er fedt at se. Frederikke (Lund, red.) kæmper lidt med nerverne derinde i dag, men får arbejdet sig godt ind i det, siger Jesper Hovgaard.

Se alle resultaterne fra de unge danskeres kampe mandag her

Tirsdag venter svimlende 13 kampe med dansk deltagelse og med andre ord en lang dag i Kazan, hvor mixeddoublerne og damedoublerne også kommer i spil.

– Vi har nogle mixeddoubler, vi gerne skal have igennem i morgen. Derudover er vi desværre lidt udfordrede i damedoublerne, som skal op imod nogle af de bedste i turneringen. De skal turde smide noget mere i puljen, lyder det fra Jesper Hovgaard.

Se hele programmet for tirsdagen ved UVM herKategori: , , ,