Badmintonphoto

På trods af nerver: Dansk damedouble spiller sig i UVM-kvartfinale

oktober 10, 2019 21:40 Skrevet af

Efter en nervøs præstation lykkedes det på tre sæt Amalie Schulz/Christine Busch at sikre sig sejr og en plads i kvartfinalen ved UVM 2019. – Det er virkelig flot, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard oven på en torsdag, der desværre omvendt blev endestationen for de tre øvrige danske konstellationer.

 

Nerverne sad uden på tøjet torsdag aften, og det lagde hverken Amalie Schulz eller Christine Busch skjul på i deres 1/8-delsfinale ved UVM 2019 i Kazan.

– Det var meget nervøst derinde i dag. Det var de også meget ærlige omkring, og det var godt. For selv om det ikke gjorde det nemt for mig at hjælpe dem, så gjorde det det alt andet lige nemmere, fortæller U19-landstræner Jesper Hovgaard.

I begge de to første sæt var de danske damer foran ad flere omgange, men imidlertid lykkedes det deres tyske modstandere at snuppe første sæt, 22-20, og gøre andet sæt til en tæt affære, som ikke desto mindre sluttede med omvendt fortegn til danskernes fordel.

– Det er superfedt og virkelig flot, at Amalie og Christine på trods af nerverne får sejren hjem. Det skal de have stor ros for, siger en lettet U19-landstræner.

Læs også: Jesper Hovgaard om UVM-sejre: Det bærer os igennem at tro på egne evner 

Dagens tre første 1/8-delsfinaler med dansk deltagelse faldt omvendt ikke fordelagtigt ud for de øvrige unge doubler. Her var navnlig nederlaget i den ene mixeddouble med Christine Busch/Rasmus Espersen en ærgerlig skuffelse ifølge Jesper Hovgaard.

Danskerne tabte i to sæt med cifrene 18-21 og 19-21 i et opgør, hvor der ikke skulle have været meget til at tippe sejren den anden vej.

– Rasmus og Christine har egentlig godt styr på modstanderne og nemt ved at score point. Desværre lider Rasmus under at have ligget syg hernede det seneste døgn, så han havde ikke så meget krudt. Han skal lære at være en bedre skuespiller og at være mere tough, ligesom han var i går (onsdag, red.), hvilket netop var grunden til, at de stod derinde i dag, siger Jesper Hovgaard med tilføjelsen:

–  De har spillet en rigtig god turnering og virkelig lagt meget på deres spil, så det var selvfølgelig ærgerligt, at de ikke fik den i dag, siger han.

Se alle torsdagens resultater fra UVM her

Rasmus Espersen var ligeledes med i herredouble i konstellation med Marcus Rindshøj. De to skarpe doubleherrer var oppe imod de andenseedede indonesere. Selv om de spillede et forrygende første sæt, måtte de bøje sig.

– De spiller helt vildt godt i første sæt og leverer meget mere, end vi havde kunnet forvente. Efter det var der så også ved at være udsolgt for Rasmus’ vedkommende, fortæller Jesper Hovgaard.

Tidligere på dagen havde Marcus Rindshøj tilsvarende spillet et forrygende sæt i mixeddouble med Clara Graversen. Modstanderne fra Hong Kong var dog for mægtig en mundfuld for danskerne.

– De møder en virkelig god modstander, som de skal have stor ros for at tage kampen op imod. De kunne have endt med at få én på tuden derinde i dag, men de får arbejdet sig rigtig godt ind på dem, siger Jesper Hovgaard og tilføjer overordnet om årets UVM:

– Det har været lidt gennemgående hernede, at vi har haft svært ved at håndtere at møde modstandere, som er markant bedre end os. Dér skal spillerne blive bedre til at tro på, hvad de kan og finde en accept af, at de altså ikke er dårlige, selv om der nogen, som er bedre end dem. Det er læring og udvikling, som vi bedst får af kampe og flere kampe på det her niveau og af den betydning. Det er selvfølgelig klart sværere for spillerne at se lige nu, men heldigvis nemmere for mig. Og det er netop min opgave at minde spillerne om det og minde dem om, hvorfor vi kom, hvor vi var i kampen, og hvor vi skal lægge på, siger Jesper Hovgaard.

Se programmet for kvartfinalerne ved UVM 2019 her

Christine Busch/Amalie Schulz spiller kvartfinale fredag klokken ca. 14.30, dansk tid. I kvartfinalen står den danske damedouble over for de fjerdeseedede kinesere, og der venter med andre ord en gedigen udfordring.

– Der er ingen tvivl om, at det er kineserne, der er klare favoritter. Christine og Amalie har mulighed for at gøre noget ekstraordinært i morgen, og det kræver måske også, at de skal finde noget ekstraordinært frem, lyder det forhåbningsfuldt fra Jesper Hovgaard.

Du kan følge kampen live på det russiske badmintonforbunds Youtubekanal, som du kan tilgå ved at klikke her.Tags: , , , ,
Kategori: , , ,