Dag to ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR var en pose blandede bolsjer for de danske spillere. Begge herresingler strøg videre, damedoublerne måtte give fortabt mod stærke modstandere, mens en skade satte en tidlig stopper for Mia Blichtfeldts deltagelse.

 

Der hvilede et tungt pres på de danske spillere forud for onsdagens kampe ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR. Første dag havde således budt på et hav af danske nederlag til stor fortrydelse for hjemmepublikummet.

De første danskere i aktion var damedoublen Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, der stod over for hård modstand i form af Fukushima/Hirota. Danskerne var på forhånd ikke levnet mange chancer, og der var da heller aldrig tvivl om kampens resultat.

VM-sølvmedaljevinderne var fra start til slut det bedste par på banen, mens Maiken Fruergaard/Sara Thygesen havde svært ved at følge med.

– Når vi ikke rammer den lige i røven, så kan nederlaget hurtigt se overbevisende ud, fortalte en tydeligt skuffet Sara Thygesen efter kampen.

 

Senere på dagen ventede der yderligere hård modstand til de danske spillere, da det 19-årige doublepar Amalie Magelund/Freja Ravn mødte de fjerdeseedede kinesere Chen/Jia.

Trods en status som store underdogs formåede den unge damedouble dog at byde kineserne god modstand i første sæt, men det var desværre ikke nok til at snuppe sættet. I det efterfølgende sæt kunne Amalie Magelund/Freja Ravn ikke stille meget op, da kineserne rullede sig ud og vandt med hele 21-8.

Med begge damedoubler ude af DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR var der pres på de to herresingler, Anders Antonsen og Viktor Axelsen, der skulle forsøge at gøre Rasmus Gemke kunsten efter og booke en plads i anden runde.

I en propfyldt hal fejlede opbakningen intet til de to spillere, og Anders Antonsen gav da også hurtigt publikum noget at juble over. Fjerdeseedede Antonsen leverede lækkerier mod indiske Kidambi Srikanth, og han nød da også at spille foran et feststemt hjemmepublikum.

– Det var rigtig fedt i hallen i dag. Det er godt at komme i gang, og jeg havde virkelig tur i den derinde. Det handler om at finde et rigtig godt spændingsniveau, og jeg lykkes godt med at blive inde i min egne tanker og fokusere på taktikken, fortalte Anders Antonsen efterfølgende.

Med publikum i ryggen vandt Anders Antonsen i to sæt med 21-14, 21-18, og den blot anden danske sejr var dermed i hus.

LÆS RESTEN AF SEJRSINTERVIEWET MED ANDERS ANTONSEN HER!

I det efterfølgende opgør kunne Viktor Axelsen følge op med endnu en sejr, men den 25-årige odenseaner havde det svært mod Kenta Nishimoto.

Japaneren drillede flere gange hjemmebanedarlingen og var tæt på at snuppe første sæt, men med tre flotte point i træk hev Viktor Axelsen sættet i land. Den imponerende slutspurt gav danskeren blod på tanden, og ved opholdet førte han med 11-4. Det lignede dermed en sikker sejr, men japaneren var ikke færdig.

Med et flot comeback var han tæt på at true danskerens vinderchancer, men Viktor Axelsen holdt hovedet koldt og sikrede sig sejren til stor jubel for ham selv og de mange fremmødte tilskuere.

– Jeg er ligeglad med, om det er første runde eller en finale, når jeg spiller herhjemme vil jeg vinde, og den opgave løste jeg, sagde en glad Viktor Axelsen efter opgøret.

 

Dagens sidste dansker, Mia Blichfeldt, nåede desværre aldrig i aktion. Akut hold i ryggen satte en stopper for hendes deltagelse, inden hun nåede i aktion, til stor ærgrelse for hende selv og det forventningsfulde publikum, der havde set frem til at se hende på banen.

– Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke kan spille her på hjemmebane i Odense. Jeg havde virkelig set frem til at spille foran det danske publikum mod Ratchanok, men jeg er desværre ikke i stand til at bevæge mig, lød det fra den skadede damesingle.

De øvrige kampe bød på få overraskelser, og profilerede navne som Long Chen og Tai Tzu Ying kunne blandt andre juble over videre avancement.

LÆS MERE OM ONSDAGENS ØVRIGE RESULTATER I VORES ENGELSKE NEDTAKT