Badmintonphoto

Kølig Gemke besejrer indonesisk favorit og sikrer sig kvartfinaleplads

oktober 17, 2019 18:30 Skrevet af

Rasmus Gemke er videre til kvartfinalen ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR oven på en forrygende sejr over Jonatan Christie. – En kæmpe forløsning, da jeg hakkede den ned på linjen, lyder det fra en ovenud lykkelig Rasmus Gemke. 

 

Rasmus Gemke tørnede torsdag aften sammen med indonesiske Jonatan Christie i anden runde af mændenes herresingle ved DANISA DANMARK OPEN presented by VICTOR. Størstedelen af sæderne i arenaen ved Odense Idrætspark var besat, og alt fokus lå på midterbanen, hvor scenen var sat op til et brag af en kamp.

Rasmus Gemke og Jonatan Christie fulgtes ad side om side i starten af første sæt, men indoneseren trak stille og roligt fra danskeren. Scoreboardet viste 11-6 i Jonatan Christies favør, da de to spillere trak ud til siden for at drikke den første tår vand. Rasmus Gemke fik knoklet sig tilbage i sættet efter en bølge af lange og intense dueller. Danskeren udlignede til 14-14, hvilket fik hele arenaen til at bryde ud i enorm jubel.

Du kan se de øvrige resultater fra turneringen her

Hele arenaen rungede, da Rasmus Gemke bragte sig foran for første gang i kampen, da han hamrede et projektil af et smash ned på Jonatan Christies banehalvdel. Det blev startskuddet til en fremragende periode for Rasmus Gemke, der bragte sig foran 19-15, inden Jonatan Christie fik reduceret. Indoneseren forsøgte bravt at kæmpe sig op på siden af Rasmus Gemke igen, men danskeren viste en enorm kølighed og nappede første sæt 21-17.

Rasmus Gemke kom ud til andet sæt som lyn og torden. Danskeren bragte sig hurtigt foran med 5-1, og frustrationerne kunne tydeligt ses på Jonatan Christies ansigt. Indoneseren fandt dog et ekstra energiniveau frem og udspillede flot danskeren i de efterfølgende dueller. 5-5 viste pointtavlen, inden Rasmus Gemke fik gang i hallen igen ved at bringe sig foran 6-5.

Læs også: Antonsen: Sjovt at spille, når vi begge spiller godt

Herefter tog Jonatan Christie over. Indoneseren pressede Gemke helt tilbage i banen og bragte sig fortjent foran 10-6. Stillingen viste 11-8 til Jonatan Christie, da det blev tid til endnu et ophold på sidelinjen for at holde taktiske oplæg med trænerstaben. Pausen gav fornyet energi til Rasmus Gemke. Jonatan Christie sendte danskeren på flere løbeture, men danskeren holdt hovedet koldt og bragte sig foran 16-15.

De to verdensstjerner fulgtes ad indtil det allersidste. Rasmus Gemke fik en gylden mulighed for at lukke kampen, da han kom foran 20-19, men Jonatan Christie fik vendt det hele på hovedet, og kom foran 21-20. Han kunne heller stå for presset, og det skabte spænding på ny. Rasmus Gemke med de danske fans i ryggen fik endnu en matchbold. Denne gang udnyttede danskeren den, og han kastede sig på knæene i ren jubelrus, da den afgørende bold var sendt over nettet. Det fik hele hallen til at eksplodere, og scoreboardet viste 21-17, 23-21 til Rasmus Gemke.

 

 

Rasmus Gemke var naturligvis lykkelig over sejren, da han talte med pressen efter den benhårde kamp.

– Det føles rigtig rart. Det var super intenst til sidst. Jeg kunne godt mærke, at der kom en lille smule nerver på, men det var en kæmpe forløsning, da jeg hakkede den ned på linjen. Han tog en challenge, men jeg var rimelig sikker i min jubel, sagde Rasmus Gemke.

Danskeren havde mødt Jonatan Christie to gange inden dagens opgør, og begge gange havde indoneseren forladt som sejrherre. I dag fandt Rasmus Gemke den rigtige opskrift frem.

– I dag var jeg 100% til stede i hver duel, og jeg fik taget de nødvendige pauser, så jeg hele tiden var fokuseret, fortalte Rasmus Gemke.

Danskeren spadserer direkte videre i kvartfinalen, hvor der venter et svært opgør mod verdensetteren, japanske Kento Momota.

– Det er kæmpestort for mig. Ligegyldigt hvem jeg skulle møde, så ville det være stort, men det er selvfølgelig altid fedt at møde verdensetteren, lød det fra Rasmus Gemke.Tags: , ,
Kategori: , , ,