Optakt: Dansk drage mod kinesisk legende og stor damedouble på programmet

October 19, 2019 08:25 Skrevet af

Lørdag skal finalisterne til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR findes, og her er der mulighed for dansk deltagelse. Også braget mellem de seedede par Chen/Jia – Fukushima/Hirota bliver seværdigt.

 

 Viktor Axelsen er den danske repræsentant i semifinalen, efter han i to sæt fredag sendte sin landsmand og træningsmakker, Anders Antonsen, ud af turneringen. Trods længerevarende skadespauser ser danskeren ud til at være i knaldgod form, og dette er også krævet, når Chen Long venter ham. Axelsen har leveret blandede resultater mod den 30-årige kineser, men dog vundet de seneste to.

I den anden herresingle-semifinale møder Kento Momota efter sejren i tre sæt over en bravt kæmpende Gemke Tommy Sugiarto, som han formentlig vil give særdeles hård modstand.

Læs også: Nedtakt: Gemke stjal sæt, og Odense-darlingen snuppede semifinalepladsen

Der er hos damesinglerne lagt op til et stort opgør mellem Carolina Marin og tredjeseedede Nozomi Okuhara. Mens Okuhara cruisede let videre til semifinalen, var Marin under et noget større pres. Den blot 17-årige An Se Young pressede spanieren ud i tre sæt. Foruden godt spil fra koreaneren lavede Marin mange fejl, som der klart skal rettes op på, hvis hun skal udfordre Okuhara.

Den anden dame-finalist skal findes blandt Tai Tzu Ying og Chen Yu Fei som begge er seedede i turneringen, hhv. fire og to. Chen virkede i kvartfinalen særdeles oplagt og eliminerede Sayaka Takahashi 21-9, 21-7.

Viktor Axelsen fortæller om sit avancement til semifinalen

Sidste års vindere af herredoublen, Gideon/Sukamuljo, kan ligeledes opleves i semifinalen, når de skal op mod Lu/Yang, som er at finde på verdensranglistens 20. plads. En hård kamp de kan se frem til, mod de særdeles stærke indonesere. Tættere formodes det at blive i kampen mellem Sonoda/Kamura – Ahsan/Setiawan, en kamp mellem sidste års nr. to og tre/fire. Ahsan/Setiawan slog i kvartfinalen de femteseedede Endo/Watanabe og synes at være i god form til slutningen af turneringen.

Blandt damedoublerne er sidste års vindere også ved at kæmpe sig frem til endnu en triumf. Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara har trods flere tætte kampe fundet vej til semifinalen og her venter Baek Ha Na/Jung Kyung Eun, som undervejs bl.a. flot har sendt syvendeseedede Du Yue/Li Yin Hui hjem. Publikum og seerne skal dog især glæde sig til lækkerbiskenen Chen/Jia – Fukushima/Hirota, som er to af de mest formstærke damedoubler lige nu. Chen/Jia gjorde kort proces i kvartfinalen, mens japanerne måtte ud i tre tætte sæt, hvilket måske kan være udslagsgivende. Uanset hvad, kan man se frem til en intens kamp og badminton på højeste niveau.

Følg kampene i DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR på Tournamentsoftware

I mixeddouble er det en større overraskelse, at ranglistens nummer 32, Wang Chi-Lin/Cheng Chi Ya, avancerede til semifinalen efter at slå de ottendeseedede Tang/Tse. Om de kan fortsætte med at overraske bliver interessant. I hvert fald møder de Praveen Jordan/Melati Oktavianti, der ville blive en endnu større overraskelse, hvis de sendte ud. Den anden finalist i kategorien skal findes blandt Wang/Huang og det eneste par tilbage, som var i top-fire sidste år, Seo/Chae. Sidstnævnte var ude i en hård duel mod malayerne Chan/Goh, men avancerede via to gange 21-18.Tags: ,
Kategori: , , ,