Badmintonphoto

Nedtakt: Gemke stjal sæt, og Odense-darlingen snuppede semifinalepladsen

October 19, 2019 00:50 Skrevet af

Den storslåede danskerdyst mellem Viktor Axelsen og Antonsen Antonsen udmundede til fordel for hjemmebanedarlingen fra Odense, mens Rasmus Gemke på imponerende vis stjal sæt fra den fænomenale japaner, Kento Momota – desværre kun ét. Bliv opdateret på fredagens vilde trækplastre i Odense Idrætshal her. 

 

Semifinalisterne ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR er fundet efter en række forrygende og neglebidende fjerdyster.

Fredagen bød blandt andet på en overordentlig omgang dansk herresingle, som stod med landets to stærkeste af slagsen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Det drama, som kampen blev spået til at blive, blev da også reelt i navnlig første sæt, som Axelsen endte med iskoldt at hjemtage knebent, 24-22. I andet sæt så det nærmest ud, som om odenseaneren følte sig endnu bedre hjemme. Han overtog tjept styringen, frem til at han med cifrene 21-12 endeligt spillede sig i semifinalen. Den venter lørdag i en højspændt kamp imod Chen Long, som for ottende gang af otte mulig besejrede verdenstoeren, Chou Tien Chen, 21-17, 21-17.

– Der var først og fremmest en fantastisk stemning i hallen, man kunne ikke ønske sig et bedre setup. Kampen havde alt, hvad en danskerkamp skal have. En tæt kamp, hvor jeg havde heldet på min side i første sæt, der gjorde den store forskel, lød det fra Axelsen oven på triumfen.

Se interviewet med odenseaneren her.

 

Læs kampsammendraget fra danskerdysten her. 

Rasmus Gemke kom dernæst på en ikke mindst fysisk prøve mod verdens ubetinget stærkeste herresingle, japanske Kento Momota. Efter at have tabt første sæt 14-21 fandt aarhusianeren et ekstra gear frem, hvormed han leverede en gedigen overraskelse i andet sæt. Med cifrene 24-22 i dansk favør sendte han publikum i en regulær ekstase, som fik lydniveauet i hallen op på nye højder. Desværre trak Momota sig gradvist fra danskeren i løbet af tredje sæt, som sluttede 13-21. Om præstationen lød det fra en udmattet Gemke:

– Det giver en tro på, at jeg kan matche de bedste i verden. Men jeg var helt sikkert ude på grænsen fysisk. Det var rigtig, rigtig hårdt derinde.

Læs hele kampsammendraget fra kvartfinalen her

I de internationale opgør lykkedes det næsten unge An Se Young at tage endnu en kæmpe sejr. Torsdag overraskede hun stort, da hun udmanøvrerede den forsvarende verdensmester, Pusarla V. Sindhu, og fredag var det kun på et hængende hår, at den olympiske mester Carolina Marin klarede sig igennem.

Med rutine lykkedes det ikke desto mindre spanieren at snuppe semifinalepladsen med cifrene 18-21, 21-19, 21-18.

Også på damedoublefronten var der dramatik at luften. Verdensetterne fra Japan Mayu Matsumoto/Wakana Nagahari blev presset til det yderst af klodens femtestærkeste konstellation fra Korea, Lee So Hee/Shin Seung Chan.

Tilsvarende føromtalte damesingle var det i damedoublen favoritterne, som i på de afgørende bolde i tredje sæt demonstrerede den største grad af rutine og rendte med pladsen i semifinalen 22-20.

Du kan klikke her for at få overblik over alle fredagens kvartfinaler ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR

Lørdag venter der en stjernespækket semifinaledag, som foruden Viktor Axelsen mod Chou Tien Chen byder på verdens fire bedste damesingler fordelt på to kampe, Marin mod Okuhara og Tai Tzu Ying mod Chen Yu Fei. I doublerne venter der tilsvarende en række af knaldebangbrag med blandt andre Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan og Kevin Sukamuljo/Marcus Gideon i hver deres semifinale.

Du kan klikke her for at se hele kampprogrammet for lørdagens semifinaler

Vi sørger naturligvis for at dække semifinalerne tæt på vores hjemmesider, badminton.dk og denmarkopen.dk, samt på alle vores sociale medier:

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn

Husk også, at du kan følge med i begivenhederne i Odense live på TV 2 Sport, som viser alle danske kampe ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR og sender samtlige dage.

Desuden udspiller intet færre end fire sideevents sig foruden hovedturneringen. Klik her for at følge resultaterne fra VICTOR DENMARK PARA-BADMINTON presented by DANISA, og klik her for at læse nærmere om VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA og VICTOR DENMARK SENIOR presented by DANISA.

 Kategori: , , ,