Samarbejdsklub om ny netværksmodel: – Vi glæder os utrolig meget

November 4, 2019 12:02 Skrevet af

Skovshoved er ’teamet up’ med Hørsholm Badminton Klub som samarbejdsklub, og i sjette runde af Badmintonligaen spiller Skovshoved hjemmebanekamp – i Hørsholm – som led i nyt tiltag i ligaen. – Vi glæder os utrolig meget over denne mulighed, lyder det fra Hørsholm-formand.

 

Kan man spille en hjemmekamp i en anden klub end sin egen? Det bliver vi formentlig en hel del klogere på i løbet af indeværende sæson.

I sjette runde af Badmintonligaen får vi nemlig mulighed for eksempelvis at se Skovshoved spille hjemmekamp på badmintonbanerne i Hørsholm Badminton Klub.

Det sker, efter at de to klubber er indgået i netværk med hinanden på baggrund af en ny netværksmodel i den danske holdturnering, der indebærer, at Liga- og 1. divisionsklubberne i den kommende tid skal etablere samarbejder med en række andre klubber.

Dertil kommer et andet nyt initiativ, som allerede implementeres i denne sæson og går ud på, at de liga-klubber, der har en ekstra hjemmekamp i runde seks, skal spille deres hjemmekamp i en samarbejdsklub eller en potentiel.

I Hørsholm ser klubformand Shankar Ralhan i den grad frem til såvel samarbejdet med Skovshoved som at huse ligaopgøret i sjette runde.

– Vi glæder os utrolig meget over denne mulighed. For en klub som os, der gerne vil fremad, er det motiverende, at en større klub med flere ressourcer og meget højt sportsligt niveau kan være med til på den korte bane at give klubben en stor oplevelse med topbadminton i hallen og på den længere bane være med til at hæve vores niveau i form af et samarbejde på forskellige områder, siger han.

Læs også: Etter taber til nummer sjok: Tætte og spændende udfald af Badmintonligaens tredje runde

Hørsholm Badminton Klub blev af Skovshoved hurtigt vurderet som en god kandidat til en samarbejdsklub, i lyset af at klubben i løbet af de seneste år har skabt en række nye initiativer. Desuden spillede en af Skovshoveds unge talenter, Nele Knudsen, i Hørsholm i sine tidlige år som badmintonspiller – og i dag har hun i øvrigt fritidsjob som ungdomstræner i Hørsholm.

Om overvejelserne i løbet af processen fortæller formand i Skovshoved, Henrik Parkhøi:

– At skulle spille en hjemmekamp et andet sted, end hvor vi plejer, sætter naturligvis en masse tanker i gang. Hvor skal det være? Kommer det til at koste os penge? Er der overhovedet en samarbejdsklub, der gider være med på idéen? Hvad med vores egne klubmedlemmer og tilskuere?

Da spørgsmålene havde bundfaldet sig, fortæller Henrik Parkhøi, at det i Skovshoved hurtigt blev klart, at det ville være vigtigt at finde en klub, der synes, at det er en fed idé, og som virkelig vil bruge energi på at skabe en både en god oplevelse, og at det samtidig skulle give samarbejdsklubben motivation i det daglige arbejde.

Begge dele kunne Hørsholm stå inde for, som tilmed fandt bifaldt idéen fra start. Det første møde med henblik på at afvikle ligakampen den 24. januar 2020 mellem Skovshoved og TSS i Hørsholm har allerede været afholdt, og i de kommende måneder vil der blive arbejdet med en række tiltag, som forhåbentlig vil gøre det til en god oplevelse for begge parter, oplyser Henrik Parkhøi.

Læs også: 6 opdateringer i konkurrencereglementerne, der er gode at kende til den nye sæsonKategori: , , , ,