Badmintonphoto

Lodtrækningen til EM for hold er klar: – Vi tror på guld, siger cheflandstræner

december 6, 2019 10:11 Skrevet af

Loddene til EM for herre- og damelandshold 2020 i Frankrig er trukket, og ambitionen for de danske landshold er klar: Danmark skal forsvare guldet på både herre- og damesiden. – Når vi tager til EM, udtager vi hold, som vi tror på kan vinde, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Blot få dage efter, at FZ FORZA/RSL DM 2020 i Aarhus er rundet af, rejser det danske herre- og damelandshold til Frankrig for at forsvare titlen som henholdsvis Europas stærkeste herrehold og damehold.

Allerede nu står det klart, hvem de danske hold står over for i gruppespillet i Liévin, hvor der venter de danske hold en europæisk styrkeprøve forud for Thomas & Uber Cup på hjemmebane i maj.

Klik her for sikre dig billetter til VM for herre- og damelandshold, Thomas & Uber Cup 2020, i Aarhus

Til EM får de danske herrer fornøjelsen af at møde Wales, Letland og Schweiz, mens de danske damer møder Holland, Irland og Estland.

Om lodtrækningen for herrelandsholdet siger cheflandstræner Kenneth Jonassen:

– På papiret er det ikke nogen svær gruppe, vi har trukket. Hver nation har ikke desto mindre enkelte topspillere, som er konkurrencedygtige på et ganske fint, internationalt niveau. Men rammer vi dagen, så er der ingen tvivl om, at vi bør slå dem. Vores udfordring er at forblive sultne og bevare denne sult, uanset hvem vi møder. For der er ingen tvivl om, at der venter mange kampe under mesterskaberne, fordi der er så mange nationer i spil, og alt andet lige får vi først kvalitet ud af kampene fra kvartfinalen, siger cheflandstræneren og uddyber om damernes lodtrækning:

– På damesiden møder vi trods alt Holland i gruppen, som er en stærkt nation. Især deres doubler har højt niveau, og vi kommer absolut til at blive udfordret, konstaterer Kenneth Jonassen.

Hjælp os med at skabe et endnu bedre badminton.dk ved at besvare et kort spørgeskema

Udfordringer til trods så er ambitionen at vende hjem med guld om halsen til både det danske herre- og damelandsholdet. De to danske trupper udtages i løbet af januar, og i den forbindelse er der ifølge Kenneth Jonassen flere ting, der er værd at have med i betragtning.

– Når vi tager til EM, udtager vi hold, som vi tror på kan vinde. Vi er imidlertid ikke blege for også at udtage spillere, som vi mener kan opnå udvikling og erfaring på internationalt niveau gennem et mesterskab som EM. Dertil kommer, at EM i år potentielt kan være vigtigt for enkelte spillere, når det kommer til at forbedre deres verdenranglisteplacering i en OL-kampagne, siger cheflandstræneren med tilføjelsen:

– Og oven i det så ligger mesterskaberne inde i en hård konkurrenceperiode, hvor spillerne kun har et lille åndehul. Det betyder, at vi kommer til at skulle tænke taktisk i vores opstillinger til de enkelte kampe.

EM for herre- og damelandshold 2020 spilles fra 13.-17. februar, og Danmark er topseedet på både herre- og damesiden.

Sidst, EM for herre- og damelandshold blev spillet, var i 2018, hvor både herrerne og damerne vandt guld.

Klik her for se alle tidligere resultater for Danmark ved EM for holdKategori: , , , ,