Badmintonphoto

Verdensetter var for stærk for Axelsen, der taber finalen ved Malaysia Masters

januar 12, 2020 14:09 Skrevet af

Verdens nummer et, Kento Momota, viste sig at være for stærk for Viktor Axelsen, der måtte nøjes med andenpladsen ved Malaysia Masters. Danskeren måtte se sig slået i to sæt, men viste i første sæt vanvittigt flot spil.

 

Det lykkedes ikke Viktor Axelsen at få skovlen under den stærke japaner og verdensetter, Kento Momota, der efter kampen kunne lade sig hylde, som vinder af Super 500-turneringen Malaysia Masters. Kampen blev afgjort i to sæt, hvor de små marginaler viste sig at være afgørende for udfaldet af første sæt. Momota vandt finalen 24-22, 21-11.

I første sæt fik publikum smæk for skillingen, da den nuværende og tidligere verdensmester krydsede klinger. Axelsen startede kampen bedst, og kom foran 7-1 med fejlfrit spil. Herfra sled Momota sig tilbage i kampen, hvor publikum undervejs blev forkælet med verdensklasse badminton og dramatiske dueller. Axelsen kom først til 20, men marginalerne var ikke med danskeren, der missede 3 sætbolde, før den stærke japaner kunne lukke sættet 22-24.

Landstræner Thomas Stavngaard var efter kampen også ærgerlig over, at Axelsen ikke fik vundet første sæt trods flot spil.

– Første sæt var rigtig godt. Han kæmper godt, bliver flot ved og han prøver nogen af de ting, vi snakkede om, der skulle prøves. Det er rigtig ærgerligt, han ikke vinder sættet. Sættet viser, at hvis han spiller med denne tålmodighed, så kan han slå Momota. Men det er hårdt mentalt at spille mod Momota, siger Thomas Stavngaard.

Find de øvrige finaleresultater ved Malaysia Masters her

I andet sæt kom danskeren dårligt fra start, og kom hurtigt bagud 11-2 ved opholdet. Axelsen gav dog aldrig helt op, og viste til sidst i sættet fightervilje med lange og seværdige dueller. Det var dog ikke nok til at indhente den dårlige start og slå verdens nummer et, der kunne snuppe titlen ved årets første turnering med en sætsejr på 21-11.

Axelsen har længe haft det svært mod den vanskelige japaner. Med sejren i dag, har Momota vundet de seneste 13 indbyrdes opgør, de to har haft.  Sidst det lykkedes Axelsen at få skovlen under japaneren, var  tilbage i 2014.

Axelsens har dog vist rigtig god form i løbet af turneringen med flot spil, og den gode start på 2020 lover godt for resten af året, mener landstræneren.

– Det betyder meget for Viktor at få en god start på året. Han har brug for pointene til verdensranglisten og OL-kvalifikationen. Han spiller også en rigtig flot turnering med mange flotte kampe. Der er rigtig mange gode ting, som Viktor kan tage med fra denne uge, siger en positiv Thomas Stavngaard.

Læs også: Axelsen viser storform og slår sikkert verdens nummer 9 og booker finaleplads

Følg med i næste uge, når de danske spillere og trænere tager hul på Super 500-turneringen Indonesia Masters, hvor Anders Antonsen er forsvarende mester.Tags: , , ,
Kategori: , , ,