90 års jubilæum markeret med fornem reception i Idrættens Hus

January 15, 2020 17:00 Skrevet af

På selve 90-årsdagen for stiftelsen af Badminton Danmark fejredes jubilaren onsdag ved en reception i Idrættens Hus. – Startskuddet til et års jubilæumsfejring lyder nu, var nogle af ordene fra Badminton Danmarks formand, René Toft.

 

– Hurra, hurra, hurra – BAD-MIN-TON!

Det var på vaskeægte Badminton Danmark-manér, at formand René Toft onsdag eftermiddag afrundede sin tale i kor med en mangfoldig skare af badmintonfolk bestående af tidligere verdensmestre og topspillere, tidligere formænd, medarbejdere og badmintonentusiaster på den ene eller anden vis, frivillige og samarbejdspartnere.

Alle var de samlet i anledning af 90-årsdagen for Badminton Danmarks stiftelse, som blev markeret ved en hyggelig reception i Idrættens Hus.

– Startskuddet til et års jubilæumsfejring lyder nu, forsikrede René Toft blandt andet, inden han dykkede ned i en række af de op- og nedture, der har været på vejen de seneste ni årtier, herunder udviklingen på medlemsfronten, det gode samarbejde med DGI Badminton, de sportslige storpræstationer med bl.a. det første VM i 1977 samt præstationerne ved Thomas Cup og OL i 2016 og ikke mindst de uundværlige frivillige i sporten

– Vi (Badminton Danmark, red) har afviklet VM i 1983, 1991, 1999, 2014 og for, at det ikke skal være løgn, er vi vært igen i 2023. Vi kan det der med at afvikle events, og det skyldes i høj grad støtten fra vores frivillige. Jeg vil vove at påstå, at uden frivillige i sporten havde der ikke været nogen specialforbund i Danmark, der kunne afvikle større sportsevents, sagde René Toft.

Læs også: Læs om 90 år med Badminton Danmark i ny jubilæumsudgivelse

Foruden René Toft fik næstformand i DIF, Hans Natorp, lejlighed til at sige et par ord, og til stor begejstring var langt de fleste af dem rosende. Natorp fremhævede blandt andet Badminton Danmarks evne til leve op til de ord, der er nedfældet i forbundets mission, vision og værdisæt.

– Badminton Danmark har leveret og leverer det, som er skrevet i deres vision. Det er et klart kvalitetsstempel, for det viser, at når badminton Danmark siger, de vil gøre noget, så sker det også, lød det blandt andet fra Hans Natorp.

For de knap 100 gæstende var der derudover lejlighed til at gense gamle bekendtskaber og tage et kig ind pop up-udgaven af badmintonmuseet.dk, der var stillet op i dagens anledning med diverse historiske badminton-artefakter, -fakta og nostalgiske fotos fra fordums tid.

Badminton Danmark siger tusind tak for et herligt arrangement!

Læs også: Jubilæumsdag i dag: Se 90 års medlemsudvikling i Badminton Danmark på 90 sekunder Kategori: ,