For ottende gang i træk er det danske herrelandshold i EM-finalen. Det sker efter en sikker 3-0-sejr over Rusland i semifinalen. – Det en fantastisk følelse at vinde den sidste bold, siger Jan Ø. Jørgensen.

 

Der står Danmark på samtlige guldmedaljer i EM for herreholds historie. I morgen får Danmark en ny chance for at få graveret de syv bogstaver på trofæet, når herrelandsholdet spiller EM-finale.

Den mulighed kommer efter en overbevisende 3-0-sejr over Rusland, hvor Viktor Axelsen, Kim Astrup/Anders Skaarup og Jan Ø. Jørgensen stod for de danske sejre. Det var ikke blot spillet på banen men også danskernes attitude, som landstræner Jakob Høi var glad for at se.

– Jeg synes, de (herrelandsholdet, red.) er gode. Jeg synes, at de gør det, de skal gøre. Vi har ikke talt så meget om, hvor vi skal slå bolden hen, men mere om hvilken adfærd vi har på banen og udenfor banen. Så når Viggo (Viktor Axelsen, red.) går på banen med knyttet næve, så er det ikke kun for at peppe sig selv op. Det er også for at vise holdet: ”Det er sådan her, jeg gør. Det er sådan her, vi får den lukket.” Alle sidder ude bagved og vil gerne spille, så det er vigtigt at vise, siger landstræner Jakob Høi.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Jan Ø. Jørgensen stod for at slå den afgørende matchbold i gulvet, og selvom den danske herresingle har været med i mange år, er det ikke noget, han bliver træt af.

– Jeg har prøvet meget, men omvendt, så er det specielt at stå i den afgørende situation, hvor man kan vinde holdkampen, og jeg ville rigtig gerne lukke den og vise, at tilliden der var givet mig var berettiget. Og så var jeg jo stort bagud, men kommer tilbage, og det var rigtig vigtigt, fordi jeg satte mig på kampen derfra, siger Jan Ø. Jørgensen om sin 22-20, 21-11-sejr over Georgii Karpov.

Læs også: Damelandsholdet er i EM-finalen: Pigerne gjorde det rigtig godt

Før Jan Ø. Jørgensen kunne afgøre kampen, havde Viktor Axelsen vundet 21-18, 21-7 over Vladimir Malkov, mens Kim Astrup/Anders Skaarup slog de tidligere All England-vinderen Ivan Sozonov/Vladimir Ivanov med 21-19, 21-15.

De syvdobbelte europamestre fra Danmark møder enten Frankrig eller Holland, som spiller mens denne artikel bliver skrevet. Værtsnationen Frankrig var også i EM-finalen i 2016, hvor de tabte til Danmark, mens Holland aldrig har været i en EM-finale før.

Finalen spilles i morgen klokken 14.00.