Badmintonphoto

To ud af to i Spanien: Axelsen og Astrup/Skaarup vinder Spain Masters 2020

February 23, 2020 18:42 Skrevet af

To ud af to. Sådan lyder resultatet efter en fantastisk dansk badmintondag, hvor både Viktor Axelsen og Kim Astrup/Anders Skaarup velfortjent kunne lade sig hylde som vindere af Super 300-turneringen Spain Masters. – Det er en fornøjelse at se Skaarup sætte følelserne fri i jubelscenen. Den dans er snart ved at være et trademark for ham, siger Kenneth Jonassen efter dagens flotte finalesejrer. 

 

To sejre og to tiltler.

Det er faktum efter en sublim dansk badmintondag, med flotte danske præstationer. Både sidste års vinder Viktor Axelsen og Kim Astrup/Anders Skaarup kunne stille sig øverst på sejrsskamlen og lade sig fejre som mestre af Super 300-turneringen Spain Masters, der afholdes i Spaniens hovedstad, Barcelona.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Første dansker, der skulle forsøge at hente en titel i Spanien, var den forsvarende vinder og nyslået DM-vinder, Viktor Axelsen, der for første gang skulle op imod den blot 18-årige Kunlavut Vitidsarn fra Thailand, der er tre-dobbelt ungdomsverdensmester. Det bliver med stor sandsynlighed heller ikke sidste gang, at Axelsen, der også tidligere har vundet ungdoms VM, skal møde den fremadstormende Vitidsarn. I dag var deres første møde, hvor en velspillende Axelsen i første omgang viste Vitidsarn, hvor skabet skal stå.

I kampens første sæt var Axelsen klar fra start, med sikkert spil, hvor han kom frem til en 11-6 føring. Sættet var præget af en lang række seværdige og fysiske dueller, som en velspillende dansker ofte kunne trække sig sejrrigt ud af. Danskeren fik stillet sig langt frem på banen og kunne presse thailænderen rundt på banen. Axelsen fik også flere gange viste eksempler på hans fantastiske angrebsspil. Vitidsarn kom aldrig rigtig tæt på at indhente Axelsens føring, der kunne smashe sættet hjem efter fire sætbold til scoren 21-16 til danskeren.

I finalens andet sæt viste thailænderen igen flot fightervilje, hvor han bravt kæmpede og fik skrabet en lang række bolde over nettet. Sættet blev, ligesom første sæt også præget af flotte og hårde dueller mellem de to finalister. Vitidsarn fulgte med Axelsen helt frem til 15-13, men herfra viste Axelsen sig overlegen, hvor han vandt de resterende bolde, hvorefter han kunne kalde sig vinder af Spain Masters for andet år i træk, efter en sejr på 21-13 i andet sæt.

Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, der coachede Axelsen i dagens finale, var også imponeret over både Axelsens og Vitidsarns niveau.

– Viktor spiller en rigtig fornuftig kamp mod en lidt ukendt modstander, som vi møder for første gang i dag. Jeg var meget imponeret og thailænderens defensiv og fighteregenskaber, han gør det rigtig svært for Viktor derinde, men når Viktor holder hovedet koldt, så kunne thailænderen ikke score point. Kampen er præget af, at være fysisk hård med mange lange dueller, men første sæt er ikke på noget tidspunkt i fare. Der spiller Viktor simpelthen for godt. I andet kæmper Vitidsarn flot, men Viktor trækker fra efter en række marathon dueller, som exceptionel vigtige at vinde, siger Kenneth Jonassen, der uddyber med en forklaring om Axelsens fysiske tilstand frem mod All England.

– Målsætningen er, at han er helt oppe og peake formmæssigt, når All England starter, og det er jeg meget fortrøstningsfuld omkring. Nu er der lidt nedtrapning de næste dage, men derfra er der fuldt fokus mod All England.

Klik her og se de øvrige resultater fra dagens finaler

Finaledagens sidste kamp bød også på dansk deltagelse, hvor den danske herredouble med Kim Astrup/Anders Skaarup skulle op imod tuneringens førsteseedede og verdensranglistens nummer syv, Lee Yang/Wang Chi-Lin fra Taiwan. De to par har mødt hinanden to gange tidligere, hvor Lee/Wang har trukket sig sejrrigt ud. Den statistik lavede danskerne i den grad om på i dagens finale, hvor de med sublimt spil besejrede Lee/Wang.

Danskerne fik også en flot start på kampen, hvor de kom sikkert foran 10-5, med nærmest fejlfrit spil. Det stærke førsteseede par Lee/Wang fik aldrig helt lukket hullet til det danske par, der holdte godt fat i deres føring og formådede at styre slagets gang. I slutning af sættet tog begge danskere de rigtige valg i vanskellige situationer og kæmpede bravt. Astrup havde særligt fundet et helt fantastisk netspil frem, hvor Skaarup ofte kunne vise sine kvaliteter fra bagbanen. Efter en heroisk redning fra Astrup, kunne danskerne spille sig frem til deres første sætbold, som de udnyttede og lukkede første sæt 21-16.

Igen i andet sæt, kom de velspilende danskerne flyvene fra start med en 7-3 føring, hvor de viste vilje, fight og lækkert spil. Lee/Wang kæmpede sig dog tilbage i kampen. Publikum fik smæk for skillingen med en nervepirrende afslutning på dagens sidste finale, hvor danskerne formåede at holde nerverne i ro og spillede sig til en fantastisk og velfortjent sejr på 21-19 over det førsteseedede par fra Taiwan. Danskerne kunne efter den afgørende bold bryde ud i en vild jubel, hvor Anders Skaarup endnu engang kunne vise sine flotte danse-moves under jubelscenen.

Med den flotte sejr i denne uges Super 300-turnering Spain Masters, var første gang danskerne kunne lade sig hylde som vindere af en World Tour-turnering, siden de vandt China Open tilbage i 2018. Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, havde også en masse ros til Danmarks højest rangerende herredouble.

– De følger deres gameplan rigtig nøje i dag, og de er rigtig gode til at tage farten ud af spillet, på de rigtige tidspunkter. De holder også en virkelig god fart i deres angreb. Så var de også rigtig skarpe i servesituationen. De har spillet på et virkelig højt niveau hele ugen og har eksekveret deres gameplan helt perfekt. Forhåbentlig kan de bruge turneringen til at tanke en masse selvtillid og tro på deres eget koncept. De har været rigtig gode til at spille op til deres egne styrker, siger en tilfreds Kenneth og sætter efterfølgende et par ord på Skaarups sejrsdans.

– Det er en fornøjelse, at se Skaarup sætte følelserne fri i jubelscenen. Den dans er snart ved at være et trademark for ham. Det er også en velfortjent sejr. De har slået både top- og bundseedede i denne uge, og har generelt bare spillet en rigtig flot turnering, siger Kenneth Jonassen med et smil på læben.

Vil du se, hvem der vinde der kan vinde Badmintonligaen?: RSL Final 4-billetsalget er begyndt!

Næste store turnering der venter, er German Open, hvorefter Super 1000-turnering All England begynder.Tags: , , , , ,
Kategori: , , ,