Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget de spillere, som skal kæmpe for at vinde medaljer til Danmark ved det individuelle EM i Kiev, Ukraine. Danmark medbringer to forsvarende mestre. – Ambitionen er at vise, at vi er Europas stærkeste nation, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Otte singler og otte doublekonstellationer skal repræsentere Danmark ved EM individuelt 2020, som spilles i Kiev, Ukraine, fra 21.-26. april.

Sidste år stod Anders Antonsen og Mia Blichfeldt øverst på skamlen ved European Games, og forrige år var det Viktor Axelsen og Kim Astrup/Anders Skaarup, som nåede øverste podieplads ved EM individuelt.

Samtlige fire konstellationer er blandt de udtagne til årets europæiske mesterskaber, hvor de hver især skal forsøge at vinde metal med hjem til Danmark.

Foruden de etablerede danske stjerner er blandt andet den unge damedouble Amalie Magelund/Freja Ravn og den nyudklækkede 20-årige danske mester i damesingle, Line Christophersen, udtaget til mesterskaberne.

Om Danmarks trup til EM 2020, som samlet set tæller 22 spillere, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen:

– Jeg synes, at antallet af spillere, vi har med, er et meget godt symbol på vores generelle styrke i Europa. Derfor er vores ambition selvfølgelig også at vise, at vi er den stærkeste europæiske nation. Overordnet set er det igen en relativt ung trup, vi har med, hvorfor der også for flere spillere bliver lejlighed til at opnå yderligere mesterskabserfaring på individuelt plan, siger Kenneth Jonassen og påpeger, at årets EM er højt prioriteret.

– I sig selv er EM et vigtigt mesterskab for os, men i år er det ikke mindst af ekstra høj prioritet, i kraft af at det er den sidste turnering i OL-kvalifikationen, siger cheflandstræneren.

Læs også: Danmark var endnu en gang suveræne ved EM for hold: – Vi er med længder det bedste land i Europa

Det er ikke mere end to uger siden, at både det danske herre- og damelandshold vandt EM for hold i Frankrig. Her lykkedes herrerne at gå igennem turneringen uden at tabe ét eneste sæt på vejen til guldet – for første gang i historien.

Det individuelle EM blev senest afholdt i 2018, eftersom det europæiske svar på OL, European Games, i 2019 erstattede mesterskaberne.

I 2018 hentede Danmark to guldmedaljer, to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer ved EM individuelt.

Klik her for at købe billetter til badmintonsportens største landsholdsbegivenhed i Danmark i 2020, Thomas & Uber Cup i Aarhus

 

De 22 danske EM 2020-spillere er:

 

Herresingle

Anders Antonsen

Jan Ø. Jørgensen

Rasmus Gemke

Viktor Axelsen

 

Damesingle

Julie Dawall

Line Christophersen

Line Kjærsfeldt

Mia Blichfeldt

 

Herredouble

Anders Skaarup/Kim Astrup

Mads Conrad-Petersen/Mathias Boe

 

Damedouble

Alexandra Bøje/Mette Poulsen

Amalie Magelund/Freja Ravn

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen

 

Mixeddouble

Alexandra Bøje/Mathias Christiansen

Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby

Niclas Nøhr/Sara Thygesen

 

Resultatmålsætningen til individuelt EM 2020, der er aftalt med Team Danmark, er på 12 medaljepoint, hvor guld giver tre point, sølv to point og bronze et point. Acceptabelt resultat er 10 medaljepoint.

Det sportslige team, som rejser med til Ukraine, består af:  Jakob Høi, Jesper Hovgaard og Kenneth Jonassen.