Badmintonphoto
Badmintonphoto

Danmark var endnu engang suveræne ved EM for hold: – Vi er med længder det bedste land i Europa

February 17, 2020 13:36 Skrevet af

Sidste uge bød på EM for hold i den fanske by Liévin. Her beviste både det danske dame- og herrelanshold, at Danmark er en førende nationen indenfor badmintonsporten. – Vi er med længder det bedste land i Europa, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

Guldregn over Danmark og de danske badmintonlandshold.

Den franske by Liévin lagde i sidste uge baner til det nu overstået EM for hold. Her beviste både de danske dame- og herrelandsholdet endnu engang, at Danmark er Europas absolutte topnationen indenfor badminton. Ingen af modstandernationerne kunne undervejs sætte en stopper for de danske guldambitioner.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, er efter det veloverståede EM for hold også meget tilfreds med begge landsholds præstationer.

– Begge hold leverer nogen rigtig gode resultater her ved EM for hold, det er rigtig flot. Vi er med længder det bedste land i Europa, siger Jens Meibom.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Det danske herrelandshold formåede endnu engang, at leve op til favoritværdigheden. I finalen var det det hollandske landshold, der måtte se sig chanceløst mod et stærkt dansk hold. Finalen endte overbevisende 3-0 til Danmark, der efter sejre fra Viktor Axelsen, Kim Astrup/Anders Skaarup og Anders Antonsen kunne lade sig hylde som vindere af EM for hold for 8. gang i træk, ud af 8 mulige.

De danske herre formåede også at skrive yderligere historie, da det lykkedes dem at gå gennem turneringen uden at tabet et eneste sæt. En præstation, som ingen andre nationer tidligere har formået.

– En ting er, at de vinder, men at de vinder uden at tabe et eneste sæt er historisk og meget tilfredsstillende. Vi må konstatere, at afstanden mellem herrelandsholdet og de andre europæiske nationer er blevet større. Der har tidligere været andre hold, der har kunne true os, men det er der ikke lige i øjeblikket, siger sportchef Jens Meibom og uddyber.

–  Det er ikke overraskende, at de vinder, men at de vandt uden at afgive et eneste sæt, er lidt overraskende, siger en tilfreds sportschef.

Læs også: Danmark skriver historie: Herrelandsholdet knuser al modstand og vinder EM uden at afgive et sæt

For det danske damelandshold er det 4. gang i streg, at de kunne stille sig øverst på sejrsskamlen og lade sig hylde som vindere af EM for hold 2020. Med sejren i år, har de danske damer vundet turneringen seks ud af de otte gange, som turneringen er blevet afholdt. I finalen blev Tyskland besejret 3-1 med flotte sejre fra Alexandra Bøje/Mette Poulsen, Line Christophersen og Maiken Fruergaard/Amalie Magelund.

Endnu mere imponerende er, at det lykkedes damelandholdet at vinde uden en række prominente navne som Mia Blichfeldt og Sara Thygesen, der sad ude på siddelinjen og heppede, på grund af skader. Line Kjærsfeldt deltog heller ikke ved EM, da hun pådrog sig en skade kort før DM i forrige uge. Derfor måtte flere af de unge spillere påtage sig et større ansvar, hvilket sportschef Jens Meibom også bed mærke i.

– For damerne var det en meget imponerende præstation, da de manglede tre af deres bedste spillere til sidst. Line Kjærsfeldt var ikke med og Sara Thygesen og Mia Blichfeldt blev skadet til sidst i turneringen, hvilket gjorde at mange af de unge spillere skulle løfte et større ansvar, så det var rigtig flot, at de lykkedes med det, siger Jens Meibom og uddyber.

– Det et klart udtryk for, at vi på damesiden har en rigtig god og flot bredde der gør, at vi er stærkere end de andre nationer i det her format. De andre lande kan have en eller to gode spillere, men ingen af dem har den samme bredde som os og derfor er vi stærkest, siger en glad sportschef.

Læs også: Damelandsholdet genvinder europamesterskabet 

Til maj skal de danske stjerner igen trække i landsholdstrøjen, når der skal spilles Thomas & Uber Cup på hjemmebane for første gang i Ceres Arena, Aarhus. Efter et flot og veloverstået EM ser Jens Meibom frem til netop Thomas & Uber Cup, der er et af årets helt store målsætninger for de danske landshold.

– Der er rigtig mange gode ting, at tage med her fra EM. Det er alle tiders, at de unge på damesiden får god erfaring inden de skal til Uber Cup. Jeg har gode forhåbninger for begge hold, når Thomas & Uber Cup skal spilles herhjemme til maj, siger Jens Meibom.

Læs også, hvordan det er gået U-15 spillerne ved EM her

 

 Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,