De fire seedningslag til Thomas & Uber Cup, der er med til at afgøre, hvem både herre- og damelandsholdet kan møde, er nu offentliggjort. Her får du et overblik over, i hvilket lag de danske landshold placerer sig, og hvordan cheflandstræner Kenneth Jonassen ser på de danske seedninger frem mod verdensmesterskabet.

 

Når der til maj skal spilles Thomas & Uber Cup på hjemmebane i Aarhus, er det ikke helt ubetydeligt, hvem henholdsvis herre- og damelandsholdet skal møde, hvis chancerne for at nå langt i turneringen, og måske endda helt til finalerne, skal realiseres.

Vil du se det danske herre- og damelandshold spille mod verdens bedste nationer på hjemmebane? Så køb din billet til Thomas & Uber Cup i Aarhus her

For begge landshold ser seedningen fornuftig ud, specielt for herrelandsholdet der placerer sig i første seedningslag sammen med verdens tre bedste herrenationer i øjeblikket: Indonesien, Japan og Kina. Damelandsholdet har tilmed fået en fornuftig seedning som det ottende bedste hold i andet seedningslag blandt Indonesien, Taiwan og Indien.

Cheflandstræner Kenneth Jonassen ser gode muligheder i de to seedninger.

– For pigernes vedkommende er det rigtig, rigtig vigtigt, at vi er seedet som nummer otte, og dermed i andet seedningslag. Alt andet lige kan vi ved lidt lodtrækningsheld stå i en situation, som giver os gode muligheder i gruppen. Havde vi derimod været i tredje seedningslag, så havde der været to asiatiske hold over os, hvilket ville kræve, at vi skulle slå det ene hold ud for at spille os i en kvartfinale, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Ser man på herrernes seedning, er det også enormt vigtigt, at vi er kommet i øverste seedningslag. Det giver os nogle muligheder for at få en gruppe, hvor det at kvalificere sig ud af gruppen ikke burde give de store udfordringer, tilføjer han.

Læs mere: Vil du være frivillig til det første Thomas & Uber Cup på europæisk grund?

Hvem Danmark så ender med at trække fra de øvrige seedningslag, finder vi ud af ved lodtrækningen den 18. marts: Den kan du følge live, når Badminton Danmark sammen med BWF sender direkte fra Aarhus.

Men hvad betyder seedningslagene helt konkret for de danske landsholds lodtrækning?

Der er i alt 16 hold kvalificeret til henholdsvis Thomas & Uber Cup, hvor ét hold fra hvert af de fire seedningslag kommer i gruppe sammen. Det betyder for herrelandsholdets vedkommende, at de ikke kan møde verdens tre bedste nationer i gruppespillet, og hvis alle fire hold vinder deres respektive grupper, står Danmark først til at møde enten Indonesien, Japan eller Kina i en eventuel semifinale.

Men først skal gruppekampene af gode grunde spilles, og til de mulige gruppemodstandere for herrelandsholdet har cheflandstræner Kenneth Jonassen et klart ønskescenarie, ligesom han pointerer, hvilke lande han helst vil undgå.

– Helt overordnet set ser det rigtig fornuftigt ud for os, men der kan selvfølgelig være forskel på sværhedsgraden i gruppen alt efter lodtrækningen. Drømmescenariet ville være en gruppe med Korea, Canada og Australien, mens den umiddelbare sværeste gruppe for os er, hvis modstanderne hedder Taiwan, Thailand og Frankrig. Det ville betyde, at vi vil allerede skulle toppræstere i gruppen for at komme videre, men omvendt er det ikke nødvendigvis et problem, siger Kenneth Jonassen.

Se programmet for, hvornår Danmark spiller de indledende kampe til Thomas & Uber Cup.

For damelandsholdet vedkommende betyder seedningen som nummer otte, at landsholdet kommer i gruppe med en af verdens fire bedste nationer: Japan, Kina, Korea eller Thailand. Omvendt undgår de store nationer som Indonesien, Taiwan og Indien.

Ifølge cheflandstræneren giver det gode muligheder fremadrettet i mesterskabet.

– Som seedningen ser ud, har vi nogle spændende muligheder mod flere nationer, hvis vi toppræsterer. Et drømmescenarie hedder Thailand, Frankrig og Egypten, men vi kan samtidig risikere at løbe ind i to asiatiske hold i gruppen, for eksempel Japan og Malaysia. Sådan en konstellation vil være en svær udfordring, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Historisk set har vi ofte været i gruppe med Malaysia, hvor vi har skulle kæmpe om at gå videre fra gruppen. Det vil vi da gerne have ændret på. Og selvom vi er ude for at høste erfaringer, så har vi bestemt også nogle muligheder med den seedning, vi har fået.

Få det fulde overblik over de danske seedninger til Thomas & Uber Cup her:

Seedninger - BWF - Thomas & Uber Cup - TUC

Rusland har trukket både sit herre- og damelandshold til Thomas & Uber Cup, hvilket betyder, at Tyskland (på herresiden) og Spanien (på damesiden) i stedet er tiltrådt.

Thomas & Uber Cup afholdes i Ceres Arena I Aarhus fra den 16.-24. maj.