Julie Dawall Jakobsen - landshold - European Men and Women Team Championship 2020 - medalje - glæde
Badmintonphoto

Landsholdspiller Julie Dawall Jakobsen: – Det er svært at have den helt samme motivation

March 31, 2020 08:45 Skrevet af

Alle indendørs træningsfaciliter er midlertidigt lukket ned, og det giver anledning til hjemmetræning – også for landsholdsspillerne som under normale omstændigheder træner på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby. – Det er underligt ikke at have noget konkret at træne frem imod, siger landsholdsspiller Julie Dawall Jacobsen.

 

Som landsholdsspiller er man vant til at rejse verden rundt for at spille turneringer og skaffe point til verdensranglisten. Det er på ubestemt tid sat på standby for at mindske smittekæden af coronavirus.

For Julie Dawall Jakobsen, der har sin daglige gang på det Nationale Elite Træningscenter, er uvisheden om udsigterne til at komme tilbage på badmintonbanen svære at forholde sig til.

– Det er underligt, at man ikke ved, hvad der skal ske og ikke ved, hvornår man igen skal præstere. Men det (coronavirus, red.) er noget, vi alle skal tage seriøst, og derfor er det godt, der bliver gjort så meget. Det er vigtigt, at vi får stoppet smittekæden, men det er samtidig enormt frustrerende at være i, siger Julie Dawall Jakobsen i Badminton Danmark podcasten “Hjemmetrænings-special”.

Lyt her til “Hjemmetrænings-special” i Badminton Danmark Podcast og hør bl.a. nærmere om, hvordan Julie Dawall Jakobsen og Hans-Kristian Solberg Vittinghus holder hjemmetræningen ved lige. 

Bare i denne og næste måned skulle Julie Dawall Jakobsen have spillet Swiss Open, Orleans Masters og Finnish Open, men rejseaktiviteten er udskiftet med konditionstræning samt styrke- og benarbejdeøvelser på stuegulvet.

Her forsøger hun at finde en daglig rytme i hjemmetræningen, men alligevel er det svært at opretholde den samme gejst.

– En af de fede ting ved at være badmintonspiller er netop at komme ud og spille turneringer. Det er mærkeligt ikke at have noget at se og træne frem imod, som der jo altid er, og selvom man har en motivation for at komme tilbage til træningen, så er det svært at have den helt samme motivation, fortæller Julie Dawall Jakobsen, og fortsætter:

– Vi holder os selvfølgelig meget i gang, men det er noget helt andet end at spille badminton.

Bliv klogere på, hvordan landsholdsspillerne holder sig i form med hjemmetræning

Også landsholdskollegaen Hans-Kristian Solberg Vittinghus ser frem til at få en normal hverdag igen.

– Jeg savner den normale hverdag med badmintontræning, selvom det selvfølgelig er dejligt at have ekstra tid med min søn. Med en 2-årig derhjemme er det dog svært at træne optimalt, så jeg bruger pauserne, når han sover til at køre en god fysisk træning med kvalitet, siger Hans-Kristian Solberg Vittinghus i Badminton Danmark Podcast.

Læs mere: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussen og dens udvikling

Selve træningen i Brøndby er dog ikke det eneste, de ser frem til at vende tilbage til. Også ens sparringspartnere og det sociale sammenhold er savnet, lyder det fra Julie Dawall Jakobsen.

– Man finder ud af, hvor social man egentlig er. Måske burde man sætte mere pris på de små ting, som at man har et stærkt træningssammenhold og fællesskabet. Selvom vi er konkurrenter, så er det fedt at have nogle sparringspartnere og en fast og planlagt træning. Det betyder mere, end man tænker over i hverdagen, og jeg glæder mig bare til at kunne se folk igen.

Klik her og lyt til Badminton Danmark PodcastTags: , , , , ,
Kategori: , , ,