Jakob Høi - Kenneth Jonassen - EM Mixed Teams 2019 - landstrænere - Danisa - Grundfos
Badmintonphoto

Cheflandstræner Kenneth Jonassen ser frem til genåbning af træningen i Brøndby

April 7, 2020 09:00 Skrevet af

Som cheflandstræner er Kenneth Jonassen vant til at have sin daglige gang på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, men coronasituationen har gjort, at både han, den øvrige trænerstab og spillerne må arbejde hjemmefra på ubestemt tid. – Jeg glæder mig usandsynligt meget til, at vi vender tilbage til træningen, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Nedlukningen af Danmark er inde i sin fjerde uge, og det samme er træningen på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby. En uvant situation for både landsholdsspillerne og trænerstab.

For cheflandstræner Kenneth Jonassen giver det anledning til at kigge på nogle af de arbejdsopgaver, der normalt ikke er meget tid til i hverdagen.

– Lige nu bruger jeg det meste af tiden på at samle op på mine 3,5 år som cheflandstræner, hvor jeg efterhånden har mange notater liggende fra. Nogle af dem skal sættes i system, så vi kan se på, hvilke indsatsområder vi kan forbedre i den kommende periode, siger Kenneth Jonassen i Badminton Danmark Podcast.

Lyt her til podcastafsnittet “Cheflandstrænerens nye hverdag under corona-krisen” i Badminton Danmark Podcast

Netop den kommende periode er svær at spå om, da fremtidsudsigterne for en genåbning af træningen på elitecentret er ude af cheflandstrænerens hænder. Dog håber han på, at både han og spillerne snart kan vende tilbage, om ikke andet under skærpede forhold.

–  Der er ingen tvivl om, at vi taber rigtig meget i den her periode, hvor vi ikke på samme måde kan træne badminton-specifikke øvelser. Vi ved fra tidligere, at hvis en spiller holder en uges ferie, så mister man finfølingen, en lille smule bevægelse, og nogle af musklerne gør også lidt ekstra ondt, når de skal bankes i gang igen, også selvom man træner på sin ferie. Har vi 14 dages ferie er man sat yderligere tilbage, og nu er vi ude i lockdown uge nummer fire. Her begynder man at miste ret store dele af ens bevægelsesmønstre og timing, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen, og tilføjer:

– Jo længere tid der går før, vi kan komme tilbage til træningen, desto sværere bliver det at komme tilbage. Så jeg håber selvfølgelig på, at vi snart kan komme tilbage i hallen og træne bare lidt.

Læs også: Sådan holder landsholdsspillerne sig i form med hjemmetræning

Ifølge cheflandstræneren er det dog vigtigt at bruge nedlukningsperioden konstruktivt.

– Det er vigtigt, at spillerne bruger tiden fornuftigt ved at arbejde på nogle af de parametre, der normalt ikke er tid til i hverdagen. Kan man få situationen vendt rigtigt, så er man motiveret, når man kommer tilbage på træningsbanen, man er restitueret rent fysisk, og mentalt er man sulten efter at komme i gang med sin udvikling, siger Kenneth Jonassen.

Når træningen genåbner, vil opstartsprocessen være styret for at undgå skader. Her vil det primære fokus være Thomas & Uber Cup i august, nu hvor OL, årets store mål, er udskudt til 2021.

– Det er vigtigt, at vi starter stille og roligt op, så vi ikke overtræner, fordi vi er for ambitiøse. Hvis man ser på det med de briller, og ser på vores spillertrup og alderen på de spillere, som vi har en forventning til at skulle peake til OL, så gør udskydelsen af OL ikke det helt store, siger cheflandstræneren, og fortsætter:

– Vi skal stadig tænke det her langsigtede strategiske arbejde ind og bruge tiden konstruktivt. Det giver os mere tid til at udvikle vores spillere og arbejde på flere parametre, så de er endnu mere konkurrencedygtige i 2021.

Læs mere: Sådan forholder Badminton Danmark sig til udviklingen af coronavirus

Lige nu er det, forhåbentlig, kortsigtede mål at komme tilbage til træningen i Brøndby. Noget Kenneth Jonassen personligt ser frem til.

– Jeg glæder mig usandsynligt meget til, at vi vender tilbage til træningen. Jeg glæder mig til at være i daglig kontakt med spillerne og mine trænerkolleger, til at arbejde med vigtige taktiske detaljer og hjælpe dem (spillerne, red.) med at nå deres ambition. Det er en opgave få forundt, og det sætter jeg stor pris på, siger cheflandstræner i Badminton Danmark Podcast.

Klik her og lyt til Badminton Danmark PodcastTags: , , ,
Kategori: , ,