Tilbage i 2018 vandt Danmarks ubetingede bedste damedouble Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen deres sidste internationale titel sammen, nemlig Super 1000-turneringen All England. En turnering, hvor både egne forventninger og Kamillas træningsmængde var neddroslet, da de gik med drømmen om at blive forældre. Derfor står det også tilbage som et af deres største øjeblikke i karrieren.

 

Tilbage i marts 2018 kunne Danmarks bedste damedouble gennem tiden løfte en af de mest prestigefyldte pokaler i badmintonsporten; de var All England-mestre.

Efter en tæt finale lykkedes det nemlig at slå det fjerdeseedede japanske par Yuki Fukushima og Sayaka Hirota og det til trods for, at Kamillas træningsmængde var neddroslet op til turneringen.

Meldingerne lød, at den ene halvdel af doubleduoen var lagt ned af sygdom. Men det var blot en dækhistorie, for eftersom Kamilla forsøgte at blive gravid, valgte hun at drosle ned på den hårde træning.

Netop derfor står det øjeblik og den kæmpe triumf i Birmingham også som en af damedoubles største i karrieren. Det fortæller de i Badminton Danmark Podcast.

– All England-sejren betyder selvfølgelig helt vildt meget for os. Når vi ser tilbage på det, så endte det pludselig med at gå op i højere enhed, da Kamilla blev gravid måneden efter. Allerede inden All England var vi gået i gang med at blive gravide, for vi ønskede inderligt at blive forældre, så dét at vi vandt den titel, var jo helt sindsygt fedt, siger Christinna Pedersen.

Klik her og lyt til podcastepisoden ”Tilbagekig: Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen om deres største øjeblikke”, hvor de blandt andet åbner op for, hvad deres største øjeblikke i karrieren er

Egne forventninger og forhåbninger til turneringen var derfor også skruet ned. Og det ser parret som en af årsagerne til, at de stod øverst på præmieskamlen i Birmingham.

– Jeg tror, der er noget mentalt i det der med, at vi havde afskrevet turneringen og tog det lidt, som det kom, nu hvor forberedelserne ikke havde været optimale. Vi havde skruet lidt ned for egne forventninger og forhåbninger, og så kan man nogle gange få lidt mere ud af ketsjeren og en anden glæde ved spillet, som kan have en indvirkning på, at man præsterer godt, siger Kamilla Rytter Juhl.

Læs også: Hør Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fortælle om karrierens højdepunkter

Hele processen om, at parret ønskede at blive gravide, havde de tidligt indviet de involverede parter i Brøndby i, også selvom optakten til en af de mest prestigefyldte turneringer stod for døren.

– Vi havde gjort det klart både for Kenneth Jonassen og sportschefen i Badminton Danmark, at vi aktivt havde valgt, at Kamilla skulle drosle ned, og at vores næste drøm var at blive gravide, siger Christinna Pedersen.

Damedoubleparret kan nu se tilbage på en henrivende karriere med utallige verdensklassepræstationer, og de er da heller ikke et sekund i tvivl om, at det danske trænings-setup i Brøndby har medindflydelse på deres enorme succes.

– Det gør mig uendelig stolt, at vi har haft en dansk damedouble med på verdenskortet. Det har været en stor rejse, hvor vi har haft et fantastisk setup, som har gjort det muligt for os. Vi var så heldige at få Kenneth som træner, og vi var så heldige, at han så en mulighed for os i damedoublen, så vi fik lov til at figurere på herredoubletræningen hver evig eneste dag, fortæller en glad Christinna Pedersen.

All England-triumfen er blot én ud af fire øjeblikke, som Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fremhæver i Badminton Danmark Podcast som deres største i karrieren.

Klik nedenfor og lyt til Badminton Danmark Podcast og find ud af, hvilke tre andre øjeblikke de selv ser som de største i deres formidable karriere.