Badmintontræning - udendørs - Sæby Badmintonklub - inspiration - coronavirus - alternativ træning
Foto: Klaus Blunck, Sæby Badmintonklub

Kom godt i gang med udendørs badmintontræning: Sådan gør de i Sæby og Gråsten Badmintonklub

May 20, 2020 15:53 Skrevet af

Mens en åbning af badmintonsporten indendørs lader vente på sig til fase tre, er flere klubber gået i gang med udendørs badmintontræning. To af de klubber er Sæby Badmintonklub og Gråsten Badmintonklub. Går du og din klub også med overvejelser om at få gang i udendørstræningen? Så læs med her og bliv inspireret til, hvordan det kan gribes an.  

 

I Sæby Badmintonklub sidder de ikke stille for tiden. For selvom alle indendørs idrætsaktiviteter stadig er lukket ned, så har klubben de sidste fire uger været i fuld gang med udendørs badmintontræning.

Og hvor mange klubber nok primært er i gang med fysisk aktivitet og benarbejdsøvelser, har den nordjyske klub allerede fundet ketsjeren frem igen, mens også air shuttles er udskiftet med fjerbolde.

– Vi er så privilegerede, at vi har fået lov til at anvende en gammel tennisbane, hvor jeg kan spænde snor op som net, så vi kan lave øvelser parvis og stå at feede hinanden, selvfølgelig stadig på afstand. Og nu hvor vi har en skov, der er placeret i en dyb dal, er der ganske vindstille, hvilket gør det muligt at træne med fjerbolde. Det udnytter vi selvfølgelig, for det giver altså ikke helt det samme med air shuttles, siger træner og initiativtager i Sæby Badmintonklub, Klaus Blunck, og fortsætter:

– Hver spiller har fået udleveret fem fjerbolde, som de bruger, når de feeder deres makker. På den måde rører de kun ved deres egne fjerbolde.

Klubben har mødt stor opbakning til tiltaget, og i alt er syv hold af maks ni personer fordelt fra U9 til U17-spillere ugentligt i gang. Alle hold træner to gange ugentlig af en times varighed.

Dog varierer træningen holdene imellem.

– Det er klart, at vi selvfølgelig træner efter holdenes niveau og aldersgruppe. De fleste hold træner både ketsjerøvelser, løbetræning og smidighedsøvelser, men vi har nogle hold, der løber rigtig meget, og som virkelig er kommet i god fysisk form, siger Klaus Blunck.

Læs Badminton Danmark og DGIs retningslinjer for udendørs træning her

I det sønderjyske er Gråsten Badmintonklub også netop kommet med på udendørstræningen for U13- og U15-spillerne. Her foregår det dog i et lidt mindre setup og uden ketsjer og bold.

– Vi sammensætter én træning ugentligt af halvanden times varighed, som eksempelvis kan bestå af benarbejde, kropsrotation, cirkeltræning, afløb og udstræk, fortæller Allan Højlund, som er en af personerne bag initiativet.

Ligesom i Sæby følger Gråsten Badmintonklub sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og derfor skal man tilmelde sig træning, så trænerne kan nå at inddele spillerne i grupper af maks ni personer.

Og selvom det ikke er det samme som at være i hallen med kammeraterne, så mener Allan Højlund alligevel, at det er en god måde at få samlet medlemmerne og afslutte sæsonen på, nu hvor den pludselig sluttede så brat.

Hans råd til andre klubber er derfor at springe ud i tiltaget med udendørs badmintontræning.

– Hvis du spørger mig, så er der ikke andet for end at kaste sig ud i det. Selvfølgelig skal man have ressourcerne, muligheden og viljen til det, men jeg synes ikke, man bør være nervøs. Man kommer langt med sin sunde fornuft, og DGI har blandt andet opdaterede retningslinjer på deres hjemmeside, som man kan læne sig op ad, siger Allan Højlund.

Læs også: Bliv klar til badmintontræningen, når indendørsfaciliteterne åbner op igen

Også Klaus Blunck fra Sæby Badmintonklub ser positivt på de alternative træningsformer, som giver klubbens medlemmer mulighed for at mødes i mindre hold.

Han er derfor heller ikke i tvivl om, at man bare skal springe ud i det, hvis man går med overvejelserne. Ifølge ham kan det netop være givet godt ud for de unge i denne tid.

– Det vigtigste er, at der er ni spillere, der får lov til at se hinanden og være sammen om en sport. Der er mange øvelser, man kan lave, der relaterer sig til badminton, også selvom hallerne er lukket ned. Og jeg tror egentlig bare, det vigtigste er, at de unge mennesker har et tidspunkt, hvor de får lov til at samles om noget, de alle brænder for.

Foto: Klaus Blunck, Sæby BadmintonklubTags: , , , , ,
Kategori: , , ,