Magnus Johannsen - World Junior Championships 2019 - talent - landshold
Badmintonphoto

Unikt boldspil og sublim refleksion er nøglen bag 18-årig stortalents succes

May 27, 2020 09:10 Skrevet af

Tilbage i februar overraskede og imponerede det blot 18-årige stortalent Magnus Johannesen, da han slog den tredobbelte DM-vinder og VM-sølvvinder, Anders Antonsen, i kvartfinalen ved DM i Aarhus. De rosende ord til det unge Triton-talent har siden været mange, og selv drømmer han også stort: – Jeg håber, at jeg fast kommer til at være på elitetræningen i Brøndby.

 

Den 6. februar 2020 er måske en af de dage, der står indprentet solidt i 18-årige Magnus Johannesens hukommelse.

Overraskende vinder han DM-kvartfinalen mod den tredobbelt DM-vinder og VM-sølvvinder Anders Antonsen foran et imponeret publikum i Ceres Arena i Aarhus.

– Det var en rigtig stor oplevelse. At spille i en fyldt hal med publikum, både i kvartfinalen mod Antonsen og i semifinalen mod HK (Hans-Kristian Solberg Vittinghus, red.), fortæller Magnus Johannesen i seneste episode af Badminton Danmark Podcast.

Klik her og lyt til podcastepisoden ”Hemmeligheden bag dansk talentudvikling”, hvor det 18-årige stortalent Magnus Johannesen blandt andet fortæller om DM-oplevelsen, og talentudviklingschef i Badminton Danmark Bo Ømosegaard åbner op for hemmeligheden bag dansk talentudvikling

Et par kampe, der har givet god og lærerig erfaring med i den unge teenagers bagage.

– Det var meget lærerigt at spille mod to så dygtige spillere og mærke det tempo, de spiller i. Hvis man har et udfald på to-tre minutter, kan man nemt miste fem-seks point, hvorimod du i en ungdomskamp nemmere kan have et par minutter, hvor du ikke helt er fokuseret. Så det at holde fokus er klart én af de ting, jeg har taget med fra kampene mod Antonsen og HK.

Den dag tilbage i februar slog Magnus Johannesen for alvor sit talent fast for det danske badmintonpublikum, og alt tyder på, at vi langt fra har set det sidste til ham.

Ifølge Badminton Danmarks talentudviklingschef Bo Ømosegaard er nøglen bag Triton-spillerens talent tydelig.

– Magnus er et selvlysende boldtalent, og så har en fantastisk evne til at reflektere over, hvad der sker på banen. Hvis han laver den samme fejl to gange, så er han god til at reflektere over det og tage det med videre hen. Derudover er han senere udviklet end mange på hans alder, og det har gjort, at han er nødt til at kompensere for at være fysisk mindre. Han har virkelig skulle udvikle sin teknik til at finde både tekniske og taktiske modtræk mod de fysisk stærkere spillere, siger Bo Ømosegaard i Badminton Danmark podcast, hvor han også uddyber, hvordan der arbejdes med og udvikles på nye danske talenter.

Klik her og få et indblik i strategien bag den succesfulde danske talentudvikling

Magnus’ store talent har da også medført, at han jævnligt prøver kræfter med træningen i Brøndby. En træning, han håber at få sin daglige gang på i fremtiden.

– Der er virkelig en fed intensitet derovre (på træningen i Brøndby, red.), som jeg ikke på samme måde oplever hjemme til træning i Jylland. Der er ikke én træning, hvor folk ikke er tilstede, og det er det, der gør, at det er så unikt. Det er fedt at få lov til at være lidt med, og jeg håber, at jeg fast kommer til at være på elitetræningen i Brøndby, lyder det fra det 18-årige stortalent.

Læs også: Unge herresingletalenter prøver i kræfter med landsholdstræningen i BrøndbyTags: , , , ,
Kategori: , , , ,