Mens både dame- og herrelandsholdet er til EM i Frankrig, er en række unge og forhåbningsfulde herresingletalenter i denne uge inviteret til landsholdstræningen i Brøndby. Cheflandstræner Kenneth Jonassen er blevet hjemme fra EM og står for træningen af de unge herresingletalenter. – Jeg håber, de får inspiration, en smag for hvad landsholdstræningen er, og forhåbentlig tager de hjem til deres trænere og fortæller, at de gerne vil det her, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen om de unge talenter.

 

I Frankrig er både det danske dame- og herrelandshold kommet suverænt fra start med flere sikre sejre i deres respektive puljer. Alt imens er en række af landets største herresingletalenter i denne uge rykket til det Nationale Elite Træningscenter (NETC) i Brøndby. Her får de muligheden for at prøve kræfter med landsholdstræningen sammen med cheflandstræner Kenneth Jonassen, der i denne uge er blevet hjemme fra EM i Frankrig.

Kenneth Jonassen kalder ugen for en inspirationslejr for de unge herresingletalenter.

– Jeg håber, de får inspiration, en smag for hvad landsholdstræningen er, og forhåbentlig tager de hjem til deres trænere og fortæller, at de gerne vil det her. Det har også været inspirerende for mig at se de unge talenter. Deres niveau har imponeret mig, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen og uddyber.

– De bliver kastet ind i en standard hård uge med samme program, som de store herresinglestjerner normalt kører. De træner med meget højere intensitet, end de er vant til, og det primære formål med det her er, at forberede flere af dem på, at de måske skal herover igen om nogen år, siger Kenneth Jonassen om denne uges inspirationslejr.

Læs om, hvordan de går det danske herrelandshold til EM i Frankrig

I alt har der i ugens løb været op til 15 unge herresinglespillere på træningen, hvor faste landsholdsspillere som Rasmus Gemke også har deltaget, da han er på vej tilbage fra skade. Det er dog ikke kun Kenneth Jonassen, der har stået som træner i denne uge. Ligesom at flere af de unge herresingletalenter er blevet inviteret til Brøndby, så er ungdomslandstrænerne også blevet inviteret.

– Vi har ligeledes haft alle ungdomslandstrænerne inde – både fra U-15, U-17 og U-19 landsholdet. Jeg håber også, at de er blevet inspireret og har fået en god mulighed for at se, hvordan vi arbejder herinde i Brøndby, siger Kenneth Jonassen.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Blandt de unge herresingletalenter, der i denne uge træner med i Brøndby, er 18-årige Magnus Johannesen fra Aalborg Triton. Magnus Johannesen kom i sidste uge i mediernes søgelys, da han overraskende slog den tre-dobbelte DM-vinder og VM-sølvvinder, Anders Antonsen, i DM-kvartfinalen. Semfinalen blev dog endestationen for Magnus Johanessen, der tabte til den 34-årige landsholdstjerne Hans-Kristian Solberg Vittinghus, i tre sæt.

Magnus Johannesen fortæller, at han er rigtig glad for, at han har fået muligheden for at prøve kræfter med landsholdstræningen i Brøndby, selvom det har være med lidt ømme ben efter en hård uge med en DM-semifinale og hårde kampe.

– Der er virkelig høj intensitet, og man bliver presset til at yde sit bedste ved alle øvelserne. Man kan virkelig mærke, at det er noget alle vil det her. Man skal være klar, ellers bliver man kørt over af de mere rutinerede, der er her i dag. Der bliver stillet store krav, og jeg tror, det er godt for min udvikling. Det giver helt sikkert mere blod på tanden ift. at komme herind fast. Det er det, jeg gerne vil, siger en glad og træt Magnus Johannesen efter et veloverstået træningspas.

Fik du ikke hørt Badminton Danmarks nye podcast fra DM i sidste uge? Så lyt med her.

I morgen slutter landsholdstræningen i denne omgang for de unge herresingletalenter. For flere af dem, er det nok ikke sidste gang, de prøver kræfter med NETC. Der er også en målsætning og intention om, at have de samme typer inspirationslejre for andre kategorier i fremtiden, fortæller Kenneth Jonassen.