Kenneth Jonassen, Anders Antonsen, All England 2020
Badmintonphoto

Cheflandstræner Kenneth Jonassen om den usædvanlige lange træningsperiode: – Vi har opdelt perioden i tre udviklingsblokke

June 9, 2020 08:36 Skrevet af

Det er sjældent, at landets bedste badmintonspillere er samlet hjemme i Danmark i et halvt år uafbrudt. Ikke desto mindre er det nu tilfældet som konsekvens af coronavirussens hærgen. Trods turneringstørke frem til september er målsætningerne for træningsperioden høje, mens også konkurrencegenet vedligeholdes på landsholdstræningen. Det fortæller cheflandstræner Kenneth Jonassen i Badminton Danmark Podcast.

 

Den ene turnering efter den anden er blevet udskudt eller aflyst grundet coronavirus.

Alle landsholdsspillere er derfor samlet i Brøndby indtil september, hvor første internationale turnering på nuværende tidspunkt er fastsat til.

Det giver en usædvanlig lang træningsperiode, og her har landstrænerstaben lagt en klar strategi.

– Vi har valgt en strategi, hvor vi overordnet set har opdelt perioden i tre blokke, og hvor hver blok bliver afsluttet med en konkurrenceuge. Det er vigtigt at holde konkurrencegenet ajour, selvom vi skal træne med at udvikle os, således det i september ikke er første gang i seks måneder, der bliver sagt ”á nul, spil”, fortæller cheflandstræner Kenneth Jonassen i Badminton Danmark podcast.

Klik her og lyt til podcastepisoden ”Tilbage til landsholdstræningen”, hvor cheflandstræner Kenneth Jonassen blandt andet giver et indblik i, hvordan trænerstaben griber den lange træningsperiode an, og hvordan opstartsperioden har været

Hver udviklingsblok bliver derfor afsluttet med en konkurrenceuge, hvor spillerne hver især arbejder med nogle udviklingspunkter.

– I de enkelte udviklingsblokke har vi været ret specifikke på, hvad hver enkel spiller og kategori skal arbejde med, så vi ikke bliver rodet ind i at ville 10 forskellige ting men derimod have ét fokus. Det samme har vi gjort i forhold til det fysiske aspekt for hver enkelt spiller. Så når vi står den 1. september, så kan både vi og den enkelte spiller forhåbentlig se tilbage på perioden og vide, at vedkommende har forbedret sig på de her specifikke områder, siger Kenneth Jonassen.

Ifølge landsholdsspiller Mette Poulsen er det givende at have tid, som de normalt ikke har, til at arbejde så meget i dybden med individuelle udviklingspunkter.

– Den her specielle periode gør, at vi 100 procent har tiden og tålmodigheden til at fokusere på nogle udviklingspunkter. Der er ingen stress omkring det, og det synes jeg allerede nu, man kan mærke har båret frugt, siger Mette Poulsen i Badminton Danmark Podcast.

Lyt til Badminton Danmark Podcast her og hør, hvordan landsholdsspiller Mette Poulsen synes det er at være tilbage på landsholdstræningen

Selvom landsholdstræningen i Brøndby stadig ikke er helt tilbage ved den normale hverdag, så glæder Kenneth Jonassen sig over, at spillerne har været gode til at tage de nye spilleregler til sig og er kommet med fornyet energi efter coronapausen.

– I starten var alle bare glade for at komme tilbage at træne, selvom vi var meget restriktive i forhold til øvelser. Jeg synes dog, at spillerne har været gode til at knokle på og acceptere præmissen, som er, at vi er restriktive med rigtig mange ting, siger cheflandstræneren, og fortsætter:

– Det der har vist sig, hvilket jeg også havde håbet, er, at den her lockdown gav spillerne tid til at reflektere og få noget perspektiv ind i, hvorfor man gør det, de gør. Når man inde i en årskalender med badminton, så er det lidt som at løbe inde i et hamsterhjul. Man fortsætter, og det går bare hurtigere og hurtigere. Så pausen har givet tid til refleksion, og det er tror jeg er sundt for alle, så man kan vende tilbage med fornyet motivation.

Læs også: Kenneth Jonassen så tilbage i april frem til genåbningen – læs her hvorfor

Det er ikke kun landsholdstræningen på det Nationale Elite Træningscenter, som har fået lov at spille badminton igen. Fra i går den 8. juni blev det også muligt for de indendørs idrætsfaciliteter at åbne, så alle igen kan komme ind i hallerne og spille badminton.

Klik her for at læse mere om den gradvise genåbning af badmintonsporten i DanmarkTags: , , , , ,
Kategori: , , , ,