Sara Thygesen og Maiken Fruergaard
Badmintonphoto

Fortrøstningsfuld landstræner: Stort potentiale i damedouble-gruppen

August 7, 2020 13:31 Skrevet af

Den danske damedoublekategori har de seneste år haft svært ved at skabe store resultater på den internationale scene. Til trods for det er der stadig optimisme i den danske landsholdslejr. Ifølge assisterende landstræner Jesper Hovgaard, der har ansvaret for de danske damesingler og -doubler, så kan de danske damedoubler igen komme og op blande sig med de bedste par i verden. Men først og fremmest er målet at skabe europæiske resultater.

 

I fremtiden skal de danske damedoubler rykke endnu mere i førersædet i Europa.

Sådan lyder meldingen fra assisterende landstræner Jesper Hovgaard, der ser optimistisk på den fremtidige danske damedoublekategori. Han mener, at et mix af både erfarne spillere og spillere med stort potentiale, som den nuværende trup på landsholdstræningen i Brøndby består af, kan være med til at skabe gode damedoubleresultater i fremtiden.

– Vi står ikke foran at skulle skifte ud på den korte bane eller nødvendigvis lede efter tre til fire nye, unge spillere, som skal ind og afløse nogle af de andre. Vi står med et godt mix af erfaring, men også masser af potentiale til fremtiden, fortæller den assisterende landstræner i seneste episode af Badminton Danmark Podcast, hvor damedouble-situationen i dansk badminton drøftes.

Klik her for at høre hele den seneste podcast omkring den danske damedoublesituation 

På den korte bane fokuserer de danske damedoubler i samarbejde med Jesper Hovgaard på, at de skal være endnu mere dominerende på europæisk plan.

– Vi skal have som mål at spille os endnu tættere nogle på af de bedste nationer i verden. Som start skal vi rykke os endnu mere klart i front på det europæiske niveau. Men der er ingen tvivl om, at når jeg ser på spillergruppen, så tænker jeg, at det på sigt langt fra er umuligt at blande sig med de allerbedste i verden. Det er det, jeg går på arbejde hver dag for.

Læs også: Jesper Hovgaard overtager ansvaret for damesinglekategorien på det Nationale Elite Træningscenter

Ifølge Jesper Hovgaard hænger den kortsigtede målsætning sammen med den langsigtede målsætning om, at de danske damedoubler skal op og blande sig med de allerbedste par.

– Jeg mener ikke, at det nødvendigvis er om seks til ni måneder, at vores par skal kunne konkurrere mod verdenstoppen. For de unge par handler det om at komme op og snuse og få erfaring med de rigtig, rigtige gode modstandere i store turneringer. På den korte bane bliver fokus derfor en vurdering og prioritering af at få rykket sig på verdensranglisten, så damedoublerne på den længere bane kan komme ud og konkurrere mod de bedste par i verden.

I seneste episode af Badminton Danmark Podcast kan du høre mere omkring den danske damedoublesituation. Her giver Jesper Hovgaard et indblik i, hvilke par der er på vej frem og hvorfor han tror på, at de danske damedoubler i fremtiden atter kan få international succes. Klik her for at høre hele podcasten. Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,