Foto: Tine Bay, Højbjerg Badmintonklub

GPC er tilbage: Højbjerg står klar med øget præmiesum og prominente profiler

August 12, 2020 09:14 Skrevet af

Coronavirussen satte en kæp i hjulet for afviklingen af det første finalestævne, men ultimo august er GPC på trods tilbage med en ny serie. Første turnering på den fem trin lange circuit udkæmpes i Højbjerg, hvor der blandt andet venter en øget præmiesum, en hal i topform og  prominente topnavne på deltagerlisten.

 

Turneringstørken har været lang, så lidt længere og så rigtig, rigtig lang. Men nu kan de danske badmintonspillere langt om længe øjne lys for enden af tunnelen, for ultimo august vender Grand Prix Circuit stærkt tilbage efter en vellykket debutsæson på trods af den bratte afslutning på serien.

Første stop på circuit’en ligger i denne sæson i Højbjerg Badmintonklub. Her er der fra klubbens side lagt i kakkelovnen til en spilleroplevelse ud over det sædvanlige i et setup og en hal, der hen over sommeren er blevet toptunet.

Det fortæller SU-formand i Højbjerg, Christian Blittrup:

– Højbjerg Badmintonhal har aldrig har stået så flot før, som den gør nu, og spillerne kommer virkelig til at opleve en badmintonhal i topform. Vi har bl.a. fået ny forpagtning med virkelig attraktive forplejningsmuligheder, istandsat entréen, forbedret toiletfaciliteterne og lavet en ny, 60 m2 stor terrasse, hvor der forhåbentlig bliver lejlighed til at nyde det gode vejr. Dertil kommer selvfølgelig en spillerlounge og et setup, som vi kender det fra ligaen med tribuner på begge sider af banerne, siger Christian Blittrup, som på vegne af den østjyske klub har en klar ambition:

– Vi vil gerne gøre turneringen i Højbjerg til den mest attraktive i serien, og vi vil gerne give spillerne en ekstraordinær oplevelse. Derfor har vi også valgt at investere i arrangementet, og med støtte fra et godt, solidt sponsornetværk hæver vi således præmiesummen til 50.000 kroner, siger Christian Blittrup.

Klik her for at læse mere om Grand Prix Circuit

Ikke alene på præmiechecken, men også på spillerfronten er der til Højbjerg GP en øget kaliber i vente. Som følge af den lange turneringspause, der også på internationalt niveau har været det seneste halve år, har den sportslige ledelse i Badminton Danmark nemlig åbnet op for, at landets bedste spillere kan deltage i turneringen i Højbjerg.

– Vi håber, at nogle af topspillerne i Danmark kan få gavn af den mulighed, således de også kan få lejlighed til at komme rigtigt i kamp, nu hvor stort set hele den internationale turneringskalender er skrinlagt frem til oktober, siger sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, og henviser til aflysningen af bl.a. China Open, Japan Open, Korea Open og Taipei Open i september.

Grand Prix Circuit-konceptet er ellers målrettet mod den såkaldte sub-elite i Danmark – ungsenior- og seniorspillere lige uden for landsholdet.

– Det er ikke intentionen, at vi ved at åbne for elitespillerne tilsidesætter nogle af de øvrige, potentielle deltagere. Tværtimod har vi sagt ja til at øge turneringens størrelse, ift. hvor mange deltagere, der kan være og f.eks. øge størrelsen på kvalifikationen, siger Jens Meibom.

Læs også: Fem favoritsejre: De topseedede rydder bordet i Grand Prix Circuit

En af de topspillere, der foreløbig har meldt sig til turneringen i Højbjerg, er Hans-Kristian Solberg Vittinghus. Tørsten efter atter at konkurrere melder sig efterhånden gevaldigt på banen hos den danske herresingle.

– Det er jo ved at være alt for længe siden, at vi sidst har været ude at konkurrere. Det vil jeg egentlig gerne snart igen, og så er det her en kærkommen mulighed. Jeg håber jo stadig, at Thomas & Uber Cup bliver afviklet, og skulle jeg blive udtaget til det, så er det helt klart en fordel for mig at have stået i nogle kampe, hvor der rent faktisk har været noget på spil, siger ”HK”, som selv spiller i arrangørklubben.

– Samtidig er det en god praktisk løsning for mig at deltage, for vi spiller holdkamp i Højbjerg om torsdagen. Så kan jeg blive i Aarhus, og så gør det jo heller ikke gør noget, at jeg kan vise flaget over for klubben, arrangementet og sponsorerne, siger Vittinghus, som dog understreger, at det først og fremmest er konkurrenceelementet, der trækker i ham.

– Jeg vil jo altid gerne vinde, og jeg synes, at DM hvert år beviser, at niveauet i dansk herresingle er rigtig højt. Så jeg undervurderer ingen.

Højbjerg Grand Prix spilles fra 28.-30 august. Tilmeldingsfristen er torsdag den 13. august.

Klik her for at gå til BadmintonplayerTags: , , ,
Kategori: , , , ,