Thomas Nielsen - ABC Aalborg - Nominering - Badminton Danmarks Talentpris - 2020
ABC Aalborg

Tredje kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020: Thomas Nielsen

August 12, 2020 07:55 Skrevet af

Igennem to årtier har Thomas Nielsen repræsenteret ABC Aalborg – både som ungdoms- og seniorspiller og nu som cheftræner. Han er manden bag klubbens fremtidssikrende projekt, der blev søsat for godt 10 år siden, og som havde til formål at føre en rød tråd gennem såvel træningsmiljø som udviklingen af spillerne. Et projekt, som klubben i dag høster frugterne af, hvilket blandt andet danner baggrund for nomineringen af tredje kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020.

 

Han har været en del af ABC Aalborg, lige siden han selv begyndte til badminton, og det er nu blevet til intet mindre end to årtier i klubbens tjeneste. Thomas Nielsen kan mildest talt betragtes som klubbens mand, hvor han med sit mangeårige arbejde ikke blot har sat sit tydelige aftryk i ABC Aalborg men også i hele region Nordjylland.

Heldigvis lader det også til, at man i klubben påskønner hans mange indsatser. I hvert fald er Thomas Nielsen indstillet og nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2020, og det bliver der med stolthed sat stor pris på.

– Jeg har i snart 20 år beskæftiget mig med talentudvikling i ABC Aalborg, så det er på alle mulige måder et stort skulderklap at få sådan en nominering. Det er dejligt, at der er andre, der sætter pris på det, man gør, for det er jo dybest set det, det handler om. Så det gør mig selvfølgelig stolt, at der er nogle, der synes, jeg har gjort noget, som er værd at anerkende. Det sætter jeg stor pris på, siger Thomas Nielsen.

Find dine billetter til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus her

Talentudviklingen er netop ét af de områder, han har haft stor indflydelse på. Og den, talentudviklingen, trækker tråde tilbage til det fremtidssikrende rød tråd-koncept, som han indførte i klubben for omkring 10 år siden.

Konceptet gik ud på, at der skulle være en rød tråd både igennem træningsmiljøet og udviklingen af spillerne fra deres første dag i hallen til seniorrækkerne. Med en spirende ungdomsafdeling og et stigende medlemstal er det derfor unægteligt et projekt, som klubben i dag høster frugterne af.

Læs også: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020: Jakob Poulsen

Thomas Nielsens øje for talentudvikling er da også en af de primære årsager til, at Badminton Danmarks Talentprispanel har udvalgt ham som en af de nominerede blandt de indstillede. Det fortæller talentudviklingschef i Badminton Danmark, Bo Ømosegaard.

– Thomas har gjort en kæmpe indsats i ABC Aalborg. Det er ham, der har bragt klubben fra at være den lille klub i Aalborg til at være den klub, der talentudviklingsmæssigt har flest spillere. Han er virkelig en fantastisk klubmand. Derudover er han også meget ivrig og åben i samarbejdet udadtil, og han er ikke kun interesseret i ABC Aalborg men også i, at samarbejdet blandt de nordjyske klubber klarer sig godt, siger Bo Ømosegaard.

Læs også: Anden kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020: Peter Arvedsen

På trods af at hovedpersonen selv forholder sig ydmygt til nomineringen, så er han utrolig glad og stolt over det træningsmiljø, klubben har opnået.

– Jeg er rigtig stolt af, at vi har fået lavet et træningsmiljø, som bærer frugt af, at vi begynder at få talenter frem. Også socialt har vi et stort fællesskab i klubben på tværs af både unge og ældre. Det er enormt givende at se, at folk nyder at være en del af det, og at der er et stort fællesskab om at skabe en god træning i ABC Aalborg, siger Thomas Nielsen.

Adspurgt hvad der motiverer og driver ham efter så mange år i samme klub, er svaret ligeledes tydeligt.

– Glæden ved at se noget lykkes. Glæden ved at se, at jeg kan hjælpe nogle unge, håbefulde talenter med at nå det, de går og drømmer om. Og så er det jo også glæden ved at være i en klub, som har lagt så mange timer i mig, da jeg var ungdomsspiller. Så nu giver jeg lidt tilbage på den måde.

Den endelige prismodtager vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere, heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2020 vil blive hædret til Ungdoms-DM, der afholdes den 14.-16. august. Oprindeligt skulle mesterskabet være afholdt i april.Tags: , , , ,
Kategori: , , ,